Haberler

Başkan Öztürk'ün Eğitime Desteği Devam Ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülke çapında başlattığı ihtiyaç odaklı 4-6 yaş gurubuna ait öğretim programı kapsamında Yahyalı Müftülüğü, Yahyalı Belediyesi’nin de desteği ile Ayşe Koyuncu Kur’an Kursu bünyesinde kreş açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ülke çapında başlattığı ihtiyaç odaklı 4-6 yaş gurubuna ait öğretim programı kapsamında Yahyalı Müftülüğü, Yahyalı Belediyesi'nin de desteği ile Ayşe Koyuncu Kur'an Kursu bünyesinde kreş açtı.

Temel dini bilgiler, oyun programları, elif ba eğitimi verilecek olan kreşin açılış törenine Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı İlçe Müftü Vekili Kazım Kömürcü ve Kur'an Kursunda eğitim gören bayanlar katıldı.

Kreşin açılış töreninde konuşma yapan Başkan Esat Öztürk 4-6 yaş grubundaki çocuklara Kur'an-ı Kerimi, dini dersleri ve ilmihal derslerini öğretme adına böyle bir yerin olmasına inandıkları için, buranın açılması için ellerinden gelen desteği verdiklerini belirtti. Başkan Öztürk " Kuran Kursumuzu önceki ziyaretimizde sizlerle de görüşerek, 4-6 yaş grubundaki çocuklarımızın hem oynaması hem de Kuran derslerini, dini dersleri ve ilmihal derslerini öğretme adına, böyle bir kreşi, sizin de arzunuzla ilçemize kazandırdık. Sağ olsun ilçe kaymakamımız yakınlıklarını sıcaklıklarını bizlerden hiç esirgemediler. Kendilerine ben teşekkür ediyorum. Biz Kaymakamımızla birlikte sizleri ziyaret etmeye geldik. Yavrularımızı Allah bağışlasın her türlü kötülüklerden Rabbim korusun. Ben sizleri tebrik ediyorum. Peygamber Efendimiz 'in buyurduğu gibi " Sizin hayırlınız Kuran-ı öğrenen ve öğretendir" buyuruyor. Hamd olsun o şefaate o güzelliğe siz talipsiniz. Bizim zamanımızda bu imkanlar yoktu. Belki annelerinizin, babalarınızın zamanında da yoktu. Hamd olsun her şey güzelleşiyor, gelişiyor. Çağımız da gerekli olan bu türlü tesisleri, biz sizlere sunuyoruz. İnşaalah çocuklarımız Kuran sevgisiyle, Peygamber sevgisiyle, vatan, millet, bayrak sevgisiyle yetişecek. Ben şuan bir ayet, bir hadis ezberlemeye kalkıyorum inanın ezberleyemiyorum. 4-6 yaş grubu önemli bir yaş grubu. Bu yaşlar ne verilirse alınabilecek yaşlar. Pedagojik olarak öyle olduğunu biliyorum. Ben güle güle kullansınlar, ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ise, "10 küsür senedir kaymakamlık yapıyorum. Hep böyle bir yer hayal etmiştik. Camilerde Kur'an kursu ve okul öncesi eğitim çalışmalarının bir bütün halinde devam etmesini arzu etmiştik" diyerek şunları söyledi:

"Çünkü yetişkinlerin yan tarafta eğitim alırken, çocuklarında burada kişiliklerinin geliştiği bir dönemde bazı değerleri kazanmaları çok önemli. Bugün ülkemizde herkesin konuştuğu bazı üzücü olaylar yaşıyoruz. Bununla mücadele etmek, bunlarla karşılaşmamak için, çocukların eğitimi bu yaşlarda başlıyor. Bu kurumların mutlaka olması gerekiyor. Bugün de ben yıllardır hayal ettiğim tablonun gerçekleşmiş olmasından dolayı çok mutluyum. Hayırsever işadamımız binayı yapmış, Müftülüğümüz Kur'an Kursunu açmış, sağ olsun Belediyemiz de çocuklarımız için bu sıcacık mekanı hazırlamış. Tabi bu mekana da, velilerin güvenerek çocuklarını göndermiş olması çok güzel. Ben Hoca Hanımlara teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizim gözbebeğimiz herşeyimiz. Onlara toplumda yaşamanın da güzel ahlaklı olmanında kurallarını öğretmemiz gerekiyor. Bizim zamanımızda böyle imlanlar yoktu. Ne kadar güzel, ne mutlu bize. İlçemize hayırlı uğurlu olsun emeği geçen herkesten Allah razı olsun, teşekkür ediyorum."

Yahyalı İlçe Müftü Vekili Kazım Kömürcü' de kreşin açılması konusunda kendilerine her türlü desteği veren Belediye Başkanı Esat Öztürk'e teşekkür etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Esat Öztürk Yahyalı Yerel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500

Yorumlar (1)

emine AkgülmobilWeb@haberler.com:

Emeği geçen herkesden allah razı olsun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title