Haberler

Başkan Kamacı; "Anketlerdeki Oyumuz Yüzde 61"

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

Belediye Başkanı Mümin Kamacı haftalık basın toplantısında basınla bir araya gelip gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Başkan Kamacı Kent Meydanına yapılan heykelin dışında şehrin ana bulvarlarına da heykeller koyacaklarını belirterek "Atatürk Bulvarı Eski Adliye kavşağına bir heykel koyacağız. İnönü Bulvarına da İnönü'nün heykelini, Adnan Menderes Bulvarına da Menderes'in heykelini koyacağız. Bunun yanı sıra Dünyaca Ünlü apollon Tapınağımız var. Bununda tanıtımı yapılmalı bence; Tapınağın silüetleri ile Medusa'nın heykellerinde şehrin belli noktalarına koymamız gerekiyor. Bu konuda bir çalışma yapacağız."dedi.

"YOLLA İLGİLİ YETKİLİLERE ULAŞAMADIM"

Yapımı süren Didim-Akbük-Bodrum yolunun Cumhuriyet Caddesinin girişiyle birleştirmesine yönelik soruyla ilgilide konuşan Kamacı "Bu yeni yapılan yol Cumhuriyet caddesindeki refüje kadar gelecekti ama mülkiyet sorunu nedeniyle biz sanayiye kadar getirin dedik ve yolu getirdiler. Ondan sonra yolu yapan firmanın yetkilisini aradım ama ulaşamıyoruz."dedi.

Didim'de yerel seçim öncesinde CHP'den aday adayı çıkanların anket yaptırmalarıyla ilgili de konuşan Başkan Kamacı "Aday adayı çıkan Şevket Bedir haricinde bende dahil olmak üzere aday adayları anket yaptırdı. Özel firmalar yaptı bunu 3 ay önceki ankette Didim'de oyumuz yüzde 61 oranında çıkıyor" dedi.

"EĞİTİME KATKIMIZ SÜRÜYOR"

Yeni Eğitim-Öğretim yılının açılmasından sonra Didim Belediyesinin yapmış olduğu hizmetlerle ilgili de konuşan Başkan Kamacı "Okullarımızın fiziki anlamda eksiklikleri oluyor. Her ne kadar bunlar İlçe Milli Eğitimce görülmese de bizlere öğretmen ve velilerce dile getiriliyor ve bizde yerine getirmeye çalışıyoruz. Aydın İl Milli Eğitim Müdürünün Didim'de belediyenin okullara yaptığı katkıyı bilmesini istiyoruz. Biz her yıl çocuklarımıza giysi ve kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Bunlar tespitler yapılarak veriliyor. Bu yıl 500-600 arasında öğrenciye yardımda bulunduk. Bu yıl 5 araç kiralandı ve öğrencilere ücretsiz servis imkanı sağlanıyor. Geçen yıl ücretsiz servisten yararlananların sayısı 300 öğrenciydi ama bun yıl sayılar daha gelmedi. Biz Didim'de başarılı öğrencilerin çıkmasını istiyoruz. Öğretmenlerimizin bu konuda sağladığı katkıyı da biliyoruz ve bilindiği gibi bu başarı SBS'de de kendini gösterdi ve ilçemiz İl genelinde ilk sıralarda yerini aldı. İnşallah başarılı öğrenci sayımız daha da aratacak."dedi.

"YENİ YÖNETMELİĞE UYGUN İSE HERKES RUHSATLARINI ALABİLİYOR."

Tip İmar Planları yönetmeliğiyle ilgili olarak Didim Belediyesinde sıkıntı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin yöneltilen soruya cevap veren Başkan Kamacı "İmar Müdürümüz Seda bey bu konuda Ankara'ya gitti ve gerekli tüm bilgileri aldı. Vatandaşımızın bu konuda gelip te alamayacağı bilgi yok. İnşaat Mühendisler Odası yetkilileri de sektörel bazda bu yönetmeliğin sıkıntı yaratacağını ve AKP'nin bunu seçim öncesi bir uyarı niteliğinde öne çıkardığını dile getirdi. Şu ana kadar İmar yönetmeliği anlamında sıkıntı olmadı; yeni yönetmeliğe uygun ise herkes ruhsatlarını alabiliyor" dedi.

"POLEMİĞE GİRMEK İSTEMİYORUM"

Akbük'ün kanalizasyon konusuyla ilgili yöneltilen soruya cevap veren Belediye Başkanı Mümin Kamacı "Aydın Belediye Başkanımız Özlem hanım ile bu konuyu konuştuk. Kendisi Akbük, Davutlar-Güzelçamlı kanalizasyon yapımının ilk işi olacağını bize söyledi. Ben 10 senedir Didim'de kanalizasyon yapıyorum. Bizim kanalizasyonumuz tamam ama eksik yerler varsa yapıyoruz. Biz halktan bu konuda para da istemiyoruz. Basından öğrendiğimiz kadarıyla katılım paylarıyla ilgili davalar açılmış ama ben bu polemiğe girmek istemem" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mümin Kamacı Aydın Akbük Didim Yerel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title