Haberler

Başkan Genç 3. Dönem İçin de Yenişehir'e Talip

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Yenişehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu bugün resmen açıkladı.

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Yenişehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu bugün resmen açıkladı.

Yenişehir ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı İbrahim Genç, HiltonSA Otel'de düzenlediği toplantıda, iki dönemdir başkanlığını yaptığı Yenişehir Belediyesi'ne önümüzdeki dönemde de talip olduğunu söyledi. Toplantıya, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, İl Başkanı Faruk Akar, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Başkan Genç, konuşmasına başlamadan önce tek tek masaları gezerek sohbet etti.

Konuşmasına, "Ben reklam yapabilen, yaptıklarını satabilen bir adam değilim. Dört yıldır basın toplantısı yapmadım" diyerek başlayan Genç, bu yönde hep şikayet aldığını, ancak Yenişehirlilerin kendisini hizmet yapması için seçtiklerini söyledi. "Belediye başkanının düşüncesi neyse belediye odur" diyen Genç, sosyal demokrat bir partinin belediye başkanı olduğunu, bu çerçevede Yenişehir Belediyesi'nin de sosyal demokrat bir belediye olduğunu kaydetti. Sosyal demokrat olmanın gerekleri, sosyal demokrat belediyelerin de bir icraat tarzı olduğuna işaret eden Genç, "Sosyal demokrat belediyeler işveren ile emek kesimi arasında barışı sağlarlar. Ağırlıklı bir şekilde bizim görevimiz emek kesimine sahip çıkmaktır. İşte bu düşünceyle belediye başkanı olur olmaz ilk icraatım taşeronluk sistemini kaldırmak, Yenişehir'de taşeronla çalışan işçilerin tümünü belediyenin bünyesine almak oldu" dedi.

Kentin ve kentlinin ihtiyaç duyduğu her alanda projeler üreterek bir bir yaşama geçirdiklerini, geçirmeye de devam ettiklerini kaydeden Genç bu anlayışla AK Parti, MHP ve BDP belediyelerinden farklı olduklarını vurguladı. Genç, "Zaten biz farkımızı ortaya koyabilirsek, CHP'li belediyeler diğerlerinden ne kadar farklı, bunu hizmetlerimizle ortaya koyabilirsek CHP de iktidar olduğu zaman merkezden nasıl farklı bir parti olarak iktidar olacak, icraat yapacak bu kendiliğinden ortaya çıkar ve o zaman merkezde iktidar olmamız daha da kolaylaşır. Öyle sanıyorum ki, Yenişehir'de bizim hizmetlerimizi görenler genel seçimde CHP'ye de ağırlıklı bir şekilde oy verirler ve partimize en büyük katkıyı yapmış oluruz" diye konuştu.

Kendisine sık sık adaylığı ile ilgili sorular sorulduğunu dile getiren Genç, "Bazı sorular hoşuma gidecek şekilde soruluyor, 'tabi ki gene adaysınız değil mi' diyorlar. Bu güzel bir soru, aday olmamı istiyorlar. Bazıları da 'gene mi adaysın' diye soruyorlar bana. Onlar da haklılar. Bu soruya yanıt vermek gerekiyor imiş. Tabi ki bana göre gerekmez, görevimizin başındayız, her şey zamanında yapılır, yarın seçim geldiğinde gerekiyorsa aday oluruz, gerekmiyorsa aday olmayız" ifadelerini kullandı.

Yenişehir yeni bir şehir olduğunu ve hızla modern bir kent olarak geliştiğini ifade eden Genç, şöyle devam etti: "Bunun bozulmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Kenti böyle geliştirirken, bu kentin daha betonlaşmasını, daha yoğunlaşmasını, nüfusunun daha çok artmasını isteyenler var. Biz diyoruz ki, 'bu kentin rantı kentliye, kente dönmeli, kişilere dönmemeli'. Daha çok betonlaşmamış bir kent, daha yeşil bir çevre, daha yaşanılır bir kentin oluşabilmesi için mücadele vermek gerekir. İşte bu şekilde kentin rantı kentliye ve kente dönmüş olur."

Basında sık sık 1/5000'lik planla ilgili ' İbrahim Genç planın önünde engel' şeklinde haberler okuduğunu ve dedikodular duyduğunu aktaran Genç, "Benim bir oyum var, neye engel olabilirim ki? Ben görüşümü yansıtırım, görüşüm doğrultusunda oyumu kullanabilirim, başka bir şey yapamam. Ben diyorum ki, şu anda Yenişehir'in 1/5000'lik planı var, 1/1000'lik planı da var. Bu kent şu anda çok iyi geliştiyse bu planlarla geldi, bunları bozmayalım diyoruz. Bu kent böyle gelişmeye devam etsin ve gerçekten giderek ileride bir dünya kent parçası olsun. Hayır efendim, bu kent geliştikçe rant yükseliyor, arsaların yoğunluğu artsın. Peki kentliye ne getirecek bu? Biraz daha betonlaşma, biraz daha yaşanılamayacak bir kent haline gelmek durumu söz konusu olacak. Biz bunu engellemeye çalışıyoruz. Bu kente böyle dokunmayalım" şeklinde konuştu.

Bir belediye başkanının ufku geniş, projeci olması ve kaynak oluşturması gerektiğinin altını çizen Genç, bu mantıkla çalıştıklarını ve borç almadıklarını söyledi. Projelerini slaytla tek tek anlatan ve ayrıntılı bilgiler veren Genç, aday adaylığını şu sözlerle açıkladı: "Biz öyle bir Yenişehir geliştiriyoruz ki şu anda, önümüzdeki 5 yılda birinci projemiz kenti güzelleştirmek, kent makyajı olacak. Gerçekten Avrupa kentleriyle boy ölçüşüp, güzel, yaşanılır bir Yenişehir'i tamamlayacağız. Nasıl tamamlayacağız? Benim sürem 2014 Mart sonunda bitiyor. Yeni gelişen bu kenti tamamlamak, hepimizin arzu ettiği bir kent haline getirip, yaşanılır bir kent haline getirmek için 2014 Mart ayı yerel seçimlerinde Yenişehir'de tekrar adayım. Yenişehir olanaklarıyla yaşama geçebilecek şimdiden hazırladığım çok sayıda proje var."

Sunumunun ardından soruları da yanıtlayan Genç, tabana inmediği yönündeki eleştiriler üzerine yapılan anketleri anlatarak, "Geçmişte ben yüzde 40-45 arasında gider gelirdim. Genel merkezimiz de AKP de anket yapmış, AKP yüzde 58, CHP de yüzde 57 bulmuş. 'Bu pazar seçim olsa İbrahim Genç'e oy verir misiniz' sorusuna yüzde 57, 'hizmetlerinden memnun musunuz' sorusuna yüzde 74 'evet' denmiş" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Genç Yenişehir Ak Parti Mersin Yerel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title