Haberler

Başkan Altınok Öz, Deprem Dönüşümünü Anlattı

Petrol İş Mahallesi’nde bulunan Yakutlar Sitesi sakinlerine deprem dönüşümünü anlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Dönüşümün her şeklini Kartal’da uyguladık” dedi.

Petrol İş Mahallesi'nde bulunan Yakutlar Sitesi sakinlerine deprem dönüşümünü anlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Dönüşümün her şeklini Kartal'da uyguladık" dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Petrol İş Mahallesi'nde bulunan Yakutlar Sitesi sakinleriyle bir araya geldi. Göreve geldiği günden beri yaptığı toplantıları kayıt altına aldıklarını belirten Başkan Altınok Öz, "2009 yılından bugüne kadar bütün kentsel dönüşüm toplantılarımızı kayıt altına alıyorduk ve bu toplantılardaki konuşmalarımızı deşifre ettirdik. Bu toplantılarda biz ne söylemişiz, vatandaş ne söylemiş, daha sonraki toplantılarda biz ne söylemişiz, vatandaş ne söylemiş? Yani anlayışta, düşüncede bir değişim var mı? Biz doğru anlatabilmiş miyiz? Onlar doğru algılamış ve doğru isteğe doğru yönelmiş mi? Bunları ortaya koyalım istedik. Şehir plancıları ve yerel yöneticiler, ellerinde başvuracakları bir kitap olsun istediler. Bu doğrultuda 'Deprem ve kentsel dönüşüme arkanızı dönmeyin' adını verdiğimiz ve dönüşüme ışık tutacak bir kitap çıkardık" şeklinde konuştu.

Kartal'da dönüşümün sağlıklı ve güvenli olabilmesi için önce vatandaşlara tapularını verdiklerini hatırlatan Altınok Öz, "Kartal'da dönüşümün sorunsuz yaşanması için önce vatandaşların tapularını verdik. Önce tapu sonra yapı anlayışıyla yaşam hakkı için imar transferini ortaya koyduk. Dönüşüm her türlü şeklini Kartal'da uyguladık. Dönüşebilecek sitelerin nasıl dönüşebileceklerine yardımcı olduk. Belediyemizin resmi internet sitesine "Deprem Dönüşüm Sözleşme Taslağı"nı koyarak vatandaşlarımıza bu konuda destek olduk. Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü'nü kurarak vatandaşlarımızın dönüşümü için her konuda onlara yardımcı olmaya çalıştık" diye konuştu.

Petrol İş Mahallesi'ne yapılan yatırımlardan da bahseden Başkan Öz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kartal'da bir ilçenin meydanlarıyla sosyalleşeceğini savunarak 2011 yılında 8 bin dönümlük alana Kartallı Kazım Meydanı'nı yaptık, Kartallı Kazım'ın heykelini parka koyduk. Kartal genelinde yeşil alanlarımızı ikiye katladık. Güneş enerjili aydınlatma sistemi ve otomatik sulama sistemini hayata geçirdik ve tasarruf sağladık. Mevlana Camii'ne bakım ve onarım çalışması yaptık, caminin bahçesindeki ağaçları budayarak vatandaşlarımız için masa ve bankların montajlarını gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin rahat ve güvenli bir ortamda eğitim almaları sağlamak için elimizden geleni yaptık. Teğmen Burak İlköğretim Okulu, Yavuz Selim İlköğretim Okulu, Süleyman Demirel Lisesi'nde bakım ve onarım çalışmaları yaptık. Bu okullarımızın yanı sıra Şehit Hüseyin Ağırman Endüstri Meslek Lisesi, Kartal Endüstri Meslek Lisesi'nde çevre düzenlemeleri yaptık. Bazı okullarımıza çocuk oyun takımlarını kurduk, bankların montajını gerçekleştirdik". - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Altınok Öz Kartal Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title