Haberler

Başhekim Öktem: Van Bölge Hastanesi'ni İki Yılda A Grubuna Yükselttik

Güncelleme:

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine Başhekim olarak atanan Operatör Dr. Özcan Öktem,hastanede 2 yıl boyunca yaptığı hizmetleri basın toplantısı ile anlattı.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2 yıl önce Başhekim olarak atanan Operatör Dr. Özcan Öktem, hastanede 2 yıl boyunca yaptığı hizmetleri basın toplantısı ile anlattı. Öktem, "Bölgeye hizmet eden ve 'D Grubu' başarı puanı 588 olarak devraldığımız hastaneyi iki yıl içerisinde başarı puanını 846'ya çıkarıp, 'A Grubu'na yani en üst seviyeye yükselttik" dedi.

Van'da 5 Eylül 2011'de hasta kabulüne başlayan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Özcan Öktem, göreve gelişinin ikinci yılında yaptığı hizmetleri hastanede yaptığı basın toplantısında anlattı. Göreve geldiklerinde herkese kapıları açtıklarını anlatan Başhekim Öktem, "İnsanları dinlemeden çözüm üretemezsiniz. İlk başladığımızda hastanemizin 3 damarı tıkalıydı. Asansörler çalışmıyordu. 20 asansörden bir iki tanesi çalışıyordu. Sorun asansörün bozulması değil aslında Van'da asansörlerin sıkıntısını giderecek usta bulamıyorsunuz ve yedek parça sıkıntısı yaşıyorduk. Hastalarda çok haklı olarak tepkilerini gösteriyordu. Bize küfredenler oldu, beddua edenler oldu. Tabii ki haklı olarak adam hastasını getirmiş, sırtına alarak üçüncü beşinci kata çıkması gerekiyor. Asansörler bozuk olduğu için zorlanıyorlardı. İlk yaptığımız iş asansörlerin bakımı yapmak oldu. İkinci sıkıntımız rögarların tıkanıklığıydı. Hastaneyi su basmış diye aradılar beni ve yerin 20-25 metre altında tıkanıklığı bulmak için çalışma başlattık. Sonunda tıkanan yeri bulduk ve içinden battaniye, çocuk bezleri, yemek artıkları gibi şeyler çıktı. ve üçüncü önemli olan su sorunun da çözdük" dedi.

KALİTEMİZİ ARTIRDIK

Depremden sonra bölge hastanesi bünyesinde kadın doğum çocuk ve yüksek ihtisas hastanelerinin hep birlikte hizmet verdiğini ve bu sebeple hastanenin oldukça yoğun olduğunu belirten Başhekim Öktem, "Bu yoğunluktan dolayı hastalarımıza yeterince kaliteli hizmet veremiyorduk. Bu kapsamda 2013 Ocak ayı itibarı ile kadın doğum birimine yeni bir bina kiraladık ve verilen hizmetin kalitesini artırdık. Ayrıca çocuk birimi için ayrılan yer ve yatak sıkıntısından dolayı çocuk birimini de İpekyolu Devlet Hastanesine devrettik. Hastanemizin hizmet kalitesini artırarak 2013 yılı Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları değerlendirmesinde 100 üzerinden 98 puan aldık" diye konuştu.

HASTANE KREŞİNİ AÇTIK

Hastanede çalışanların çocukları için hastane kreşini açtıklarını da belirten Dr.Öktem, ayrıca Nükleer Tıp birimi olmadığı için hastaları il dışına sevk etmek zorunda kaldıklarını ve bu sorunu çözmek için bakanlığın desteği ile Nükleer Tıp birimini açtıklarını söyledi. Özellikle soba zehirlenmeleri gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan Hiperbarik O2 Tedavisi'ni hizmete açarak bölgenin büyük bir eksikliği giderdiklerini söyleyen Öktem, Hiperbarik O2 Tedavisi ilk meyvesini de kurulumun yapıldığı ayda soba gazından zehirlenen ve durumu ağır olan bir öğretmenin iyileşmesini sağlayarak verdiklerini söyledi.

Görüntüleme ünitesine 1 adet 16 kesit tomografi, 6 adet direkt grafi ve 1 adet EEG cihazı alarak röntgen ve tomografi çekim sürelerini kısalttıklarını anlatan Öktem, "Şu anda tomografiler aynı gün, MR ise en fazla 1 hafta içinde, EEG ve EMG aynı günde çekilmektedir. Ayrıca, Bölgesel Yanık Ünitesi'nde ve yoğun bakımlarda kapasite artırımı yapıldı. Kapalı psikiyatri servisi ve Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) kuruldu. Okuyan hastane projesi kapsamında kütüphane açılarak hasta ve çalışanların boş vakitlerini kitapla değerlendirmeleri sağlandı. Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer Ünitesi kuruldu. Engelli Dostu Hastane Projesi kapsamında engellilere yönelik ve hasta mahremiyetini artırmaya yönelik düzenlemeler yapıldı. Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi hastanemiz bünyesine katıldı. ve devam eden projelerimiz bulunuyor" diye konuştu.

BÖLGEDE İLK AMATEM'İ KURDUK

Hastane bünyesinde AMATEM'i açarak madde bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin derdine çare olduklarını belirten Öktem, bunun bölgede ilk olduğunu belirterek, "Yaptığımız bir araştırmada 5 bin civarında madde bağımlısı olduğunu tespit etmiştik. Tabii ki öncelik bunu önleyici hizmetlerin verilmesidir" diye konuştu.

BAŞARIMIZI ÜST SEVİYEYE ÇIKARDIK

Hastaneyi devraldıklarında hastanenin idari mali ve tıbbi kriterleri kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından verilen başlangıç karnesinde hastanenin başarı gurubunun 'D Gurubu', başarı puanın ise 588 olduğunu belirten Öktem, "Bakanlığımızın yeni yöneticilik sisteminde, yöneticilere ve idarecilere her dönem karne verilmekte ve karnesi başarısız olan idarecilerin idarecilik sözleşmesi feshedilmektedir. Bu kapsamda hastane yönetimi olarak D Grubu ve başarı puanı 588 olarak devraldığımız hastaneyi iki yıl içerisinde başarı puanını 846'ya 'A Grubu'na yani en üst seviyeye yükselttik. Hastanemizi devraldığımızda 20 milyon lira borcu vardı. Fakat şu anda borcumuz sıfır düzeydedir" diye konuştu.

SEMT HASTANESİ KURACAĞIZ

Hastaneye günde 20 bin kişinin giriş çıkış yaptığını anlatan Öktem, hastanenin merkeze biraz uzak olduğunu ve hastaların 2 vasıta değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Öktem, bununda hastaları zorladığını bunu önlemek için merkezde semt polikliniği kurmak istediklerini ve bunun için araştırmalar yaptıklarını söyledi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eylül Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title