Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Benim kanaatim Sayın Başbakanımızın burada Türkiye'yi tatmin edecek bir koalisyon alternatifini ortaya koyabileceği yönünde.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Benim kanaatim Sayın Başbakanımızın burada Türkiye'yi tatmin edecek bir koalisyon alternatifini ortaya koyabileceği yönünde. (İlk turda) çıkar diye tahmin ediyorum. Siyasi argümanları üst üste koyduğunuzda öyle bir sonuç olacağı ortaya çıkıyor. Çıkmazsa da yine millete gideriz" dedi.

Kurtulmuş, CNN Türk televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye'ye girmek isteyen Suriyelilerin durumunun sorulduğu Kurtulmuş, koalisyon güçlerinin 14 mayıs gecesinden bu yana sınırı bombaladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Koalisyon güçleri 'IŞİD burada' diye köyleri, su kuyularını bombalıyor, araziler yakılıyor. Boşaltılan yerleri PYD doldurarak geliyor. Bir taraftan IŞİD bir taraftan PYD ama ağırlıklı olarak koalisyon güçlerinin bombalamasından kaçarak gelen insanlar. Biz Telafer'den yeni bir göç dalgasını kabul edersek bu şu anlama geliyor, en yaz yeni bir 100 bin kişiyi Türkiye'nin karşılamaya hazır olması lazım. Biz Kobani'deki gibi ya da diğer bölgelerde olduğu gibi bugün itibarıyla hayati insani bir dram olmadığı kanaatindeyiz. Onun için diyoruz ki, sınırda yine insani yardım yapalım, hasta ve yararlıları alalım ama burada bir çatışma ortamı yok. Burada insanlar çatışmadan kaçmıyorlar. Önceliğimiz bunların kendi sınırları içinde kalmaları ve onlara Türkiye'nin insani yardımlarını ulaştırmasıdır."

Koalisyona ilişkin soru üzerine ise Kurtulmuş, koalisyonun partiler arasındaki diyalogla şekilleneceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğal olarak ilk önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'na görevi vereceğini ifade eden Kurtulmuş, "Benim kanaatim Sayın Başbakanımızın burada Türkiye'yi tatmin edecek bir koalisyon alternatifini ortaya koyabileceği yönünde. (İlk turda) çıkar diye tahmin ediyorum. Siyasi argümanları üst üste koyduğunuzda öyle bir sonuç olacağı ortaya çıkıyor. Çıkmazsa da yine millete gideriz" dedi.

Kurtulmuş, olası erken seçimde AK Parti'nin alacağı oya ilişkin soru üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanı siyasi hayatı boyunca seçimlerin vaktinde yapılmasını istemiş olan bir siyasetçi. Kamuoyu araştırması yapalım buradan iki puan, üç puan yüksek çıktı hadi seçime gidelim diye bir haleti ruhiye içinde asla olmayız. Eğer küçük hesapları yaparsanız millette sizi küçük hesapların partisi olarak görür" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "tekrar seçim" değerlendirmesi sorulan Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanımız siyasi hayatı boyunca erken seçime karşı olmuş bir isim. Türkiye'nin erken seçimlerden çok zarar gördüğünü bilen bir isim olarak fikir olarak erken seçim fikrine hep karşı oldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Numan kurtulmuş Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title