Haberler

"Başbakan Öcalan'la Aşk Yaşıyor"

Güncelleme:

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'ten Başbakan Erdoğan Ağır Eleştiri

" Erdoğan'ın burnunun ucunda bir katil duruyor İmralı'da Öcalan'a katil diyebiliyor musun ? Öcalan ile flört ediyorsun aşk yaşıyorsun. Üç ay önce Öcalan ile görüştüğü söylendiğinde ' Hayır biz görüşmedik devlet görüştü' dedi. Devleti kim idare ediyor Recep Bey ? Sen ne iş yapıyorsun ? 8 yıldır devleti yönetenin yürütme olduğunu başındakinin de sen Başbakanın olduğunu da bilmiyor musun ? "

* " Yargı Recep Tayyip Erdoğan'ın elemanları olacak. Recep Tayyip Erdoğan da ön kapıdan girecek arka kapıdan çıkacak. "

* " Bu kapı herkse açık Herkes gelsin. Herkesi bekliyoruz. Bugün burada oturan Berhan yarın Ali, Ahmet olacak. Kurumsaldır CHP kişilerle kadim değildir.CHP'de neler oluyor sorusunun İstanbul'dan cevabı şudur. CHP halkla beraber iktidara gidiyor."

CHP İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen törenle Cumhuriyet Halk Partisine DSP, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Değişim Hareketinden yaklaşık 300 kişi katıldı. CHP' ye katılanların rozetlerini CHP İstanbul İL Başkanı Berhan Şimşek taktı.

" BU ÖLÜ SOYUCULUKTUR "

Törenden önce bir konuşma yapan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, referandumun sadece iki madde için yapıldığını söyleyerek, " Geçen süreçte görülüyoruz ki referandum sadece iki madde için yapıldı. Adına pozitif ayrımcılık denildi bir adım atılmadı. Engelliler için özgürlük için nasıl bir özgürlük ? Recep Tayyip Erdoğan için iki söz söyleyen üniversite öğrencileri tartaklanıyor. Anayasa mı babayasa başkanı mı olduğunu iddia eden beyefendiyi protesto eden öğrenciler karga tulumba atılıyor. Hani işçiler iki sendikaya üye olacaktı ? Yine kandırdı. " dedi. Başbakan Erdoğan'ın 12 Eylül'ü konuşmaya referandum yaklaşınca başladığını dile getiren Şimşek, " Referandum dönemi bunu söyledik biz. Hey millet kandırıyor dedik. 30 yıl ağzına almadı bu isimleri. 30 yıl 12 Eylül'ü konuşmadı. Ne zaman 12 Eylül referandumu oldu salya sümük ağladı.. Birileri ölüleri de kullandı. Bu ölü soyuculukturö dedi.

" YARGI ERDOĞAN'IN ELEMANLARI OLACAK "

HSYK'nın yenide yapılanmasına da değinen Şimşek, " Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunu istedikleri şekilde istedikleri yapıda örgütlediler. Anayasa Mahkemesini de ona göre örgütleyecekler. Çok kısa süre sonra elemanları tamamlanınca dokunulmazlıkları da kaldırıyoruz diyecekler. Yargı Recep Tayyip Erdoğan'ın elemanları olacak. Recep Tayyip Erdoğan da ön kapıdan girecek arka kapıdan çıkacak. " diye konuştu.

" ÖCALAN'A KATİL DİYEBİLİYOR MUSUN ? "

Başbakan Erdoğan'ın Sarkozy'nin " Kediye kedi deriz " benzetmesinden sonra İsraile " Katile katil deriz " benzetmesi yaptığını da hatırlatan Şimşek, " Erdoğan'ın burnunun ucunda bir katil duruyor İmralı'da Öcalan'a katil diyebiliyor musun ? Öcalan ile flört ediyorsun aşk yaşıyorsun. Üç ay önce Öcalan ile görüştüğü söylendiğinde ' Hayır biz görüşmedik devlet görüştü' dedi. Devleti kim idare ediyor Recep Bey ? Sen ne iş yapıyorsun ? 8 yıldır devleti yönetenin yürütme olduğunu başındakinin de sen Başbakanın olduğunu da bilmiyor musun ? Artık Recep Tayyip Erdoğan Öcalan'a muhtaç, Görüşmelerden basından bildiğimize göre. Öcalan muhtaç değil. Bu şu demek değil. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da akan kan var. Tabii ki bunun durmasını istiyoruz. Bunu durduracak olan da CHP'dir. CHP bunu durduracaktır. Etnik kimlikleri inancı istismar etmeden üçüncü yol yurttaş temelli bir yapılanma. Kimsenin dilini inancını rengini türküsünü sinemasını köyünü ve ailesini reddetmeden barış özgürlük kardeşlik içinde. Bunu halledecek olan biziz.ö dedi. Şimşek, Kayseri'de yapıldığı iddia edilen içki içenlere fişlemeyle ilgili de konuşarak, " Sen Kayseri'de içki içenleri fişleyemezsin. Sen içki satılan yeri kırmızı noktalı yapamazsın. Böyle bir Türkiye gerçeğiyle baş başayız. " dedi. CHP'de eksen kayması olmayacağını söyleyen Şimşek, " Bu partide eksen kayması Cumhuriyetin numaralanması partinin numaralanması içeriden dışarıdan CHP'yi numaralamaya kimsenin gücü yetemez. CHP'nin numarası ismi Mustafa Kemal Atatürk ve devrimcidir Birileri numara koyacak O sizin koyduğunuz numara tebeşirle konur. Tükürüğümüzle sileriz onu. " dedi.

" AYRILARAK ÇOK OLMA DÖNEMİ BİTTİ; BİRLEŞEREK BÜYÜYECEĞİZ "

Şimşek, " Bizde herkese yer var.Cumhuriyetin devrimleri minarenin hilalini korumuştur ve sonuna kadar da koruyacaktır Biz hilali korurken birileri caminin altındaki cemaatleri istismar etti. Buna fırsat vermeyeceğiz. " dedi. İl Başkanı Şimşek, konuşmasının sonunda CHP'ye Türkiye Değişim Hareketi, İşçi Partisi ve DSP'den katılımlar olduğunu da kaydederek, " DSP, İşçi Partisi, Türkiye Değişim Hareketi. Biz yıllardır gözlerimiz yollarda sizleri bekliyoruz. Artık şunu bilelim Ayrılarak çok olma dönemi bitti Birleşerek büyüyeceğiz. Buna mecburuz.Lüksümüz yok. Fantazimiz yok. Bu kapı herkse açık Herkes gelsin. Herkesi bekliyoruz. Bugün burada oturan Berhan yarın Ali, Ahmet olacak. Kurumsaldır CHP kişilerle kadim değildir.CHP'de neler oluyor sorusunun İstanbul'dan cevabı şudur.CHP halkla beraber iktidara gidiyor.ö diye konuştu. Şimşek konuşmasının ardından da CHP'ye katılan yaklaşık 300 değişik partiliyi simgeleye 10 kişiye CHP rozeti taktı.

Pınar ÇITAK KOYGUN - İSTANBUL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title