Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Rektörlerle Buluşması Eylemlerle Başladı

TKP ve Gençlik Muhalefeti üyesi bir grup öğrenci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve ünivesitelerin rektörleriyle bir araya gelmesini protesto etti.

?

Türkiye Komünist Partisi ve Gençlik Muhalefeti üyesi bir grup öğrenci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve ünivesitelerin rektörleriyle bir araya gelmesini protesto etti.

Grup hazırladıkları iki ayrı mektubu Başbakan Erdoğan'a iletmeleri için iki arkadaşlarının Başbakanlık ofisine girmesini istedi. Bu isteklerinin geri çevrilmesi üzerine polis ile grup arasında kısa süreli gerginlikler yaşandı. Grup isteklerinin geri çevrilmesini Deniz Müzesi'nin arka tarafında oturma eylemi yaparak protesto etti.

TKP ve Gençlik Muhalefeti adına iki temsilci daha sonra Başbakanlık Ofisi'ne girererek hazırladıkları mektubu Başbakalık Özel Kalemi'ne iletti.

TKP'liler adına mektup veren Didem Kul, "Mektubu ilettik. Biz TKP'li öğrenciler olarak dile getirebilseydik taleplerimizi daha iyi olurdu. Biz içerde sözümü söylemek isterdik. İçerde rektörleri toplamışlar. İçererde kahvaltı yapıyorlar. Sorunların çözüleceğinden bahsediyorlar. Buna inanmıyoruz. Taleplerimiz neydi? Üniversitelerdeki harç ücreti kaldırılmalıdır.Parasız eğitim talep ettik. Üniversitedeki baskı ortamının kaldırılması gerektiğini belirttik." dedi.

Gençlik Muhalefeti adına mektuplarını Başbakanlık Özel Kalemi'ne vermediğini söyleyen Ferhan Koyun, "Çünkü taleplerimizin kabul edilmeyeceğini biliyorduk" diye konuştu.

Yıldız Teknik Üniversitesi önünde toplanan Öğrenci Kollektifi üyesi 50 öğrencide, Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle bir araya gelmesini protesto etmekten vazgeçti.

"AKP DEFOL ÜNİVERSİTELER BİZİMDİR"

Türkiye Komünist Partisi ve Gençlik Muhalefetine üye yaklaşık 60 öğrenci Beşiktaş Meydanı'nda toplandı. Grup, "AKP defol Üniversiteler bizimdir", Gün gelecek, devran dönecek AKP gençliğe hesap verecek" AKP elini üniversiteden çek diye slogan atan grup, "Üniversiteleri AKP'ye teslim etmeyeceğiz" şeklinde pankart taşıdı. Grup daha sonra Barboros Anıtı'nın önünden geçerek Başbakanlık Ofisi'ne doğru yürümek istedi. Polis gruba izin vermeyince Deniz Müzesi'nin arka tarafında grup basın açıklaması yaptı.

"BİZDE BU TOPLANTIDA YERİMİZİ ALIRIZ DEMEK İÇİN BULUŞTUK"

Grup adına basın açıklaması yapan, Engin Karaman," Dolmabahçe'de Tayyip Erdoğan rektörlerle buluştu, üniversiteler adına konuşuyorlar. Üniversitelerde yüzbinlerce öğrenci temsil edilmiyor o toplantıda bizde onları temsil etmek için Dolmabahçe'ye geldik. Ünivesitelerde konuşulanları, ünivesitelerde tartışılanları ve üniversitelenin komuoyuna yansımasını biz biliyoruz ve yanımızda mektupta getirdik. AKP'li rektörler bugün ünivesitede ne olup bittiğine dair yalan söylüyorlar. Çünkü biz İstanbul Teknik Ünivesitesi'nde tutuklanan arkadaşlarımızıda Yıldız Teknik Ünivesitesi'ndeki saldırılarıda çok iyi biliyoruz. Aramızda o arkadaşlarımızda. Kimse bize yalanları anlatmaya kalkmasın. O yüzden ünivesiteleliler eğilmediler dimdik ayakta duruyorlar. 'Üniversiteler adına toplantı yapılacaksa bizde bu toplantıda yerimizi alırız' demek için buluştuk" dedi.

"ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN MEKTUP"

"Üniversite öğrencilerinden mektup" isimli mektubu Didem Kul isimli öğrenci okudu. Öğrenciler daha sonra bu mektubu

Başbakan Erdoğan'a iletmeleri için 2 arkadaşlarının içeri girmesini istedi. Ancak polis bu isteği geri çevirdi. Bunun üzerine grup "Yuh" diye bağırarak çeşitli sloganlar attarak oturma eylemi başlattılar.

"ÖĞRENCİLER POLİSE İSTEKLERİNİN KABUL EDİLMESİ İÇİN TEKRAR KONUŞTU"

Bir süre oturma eyleminde bulunan öğrenciler polise isteklerinin kabul edilmesi için tekrar konuştu. Yİne polisten olumsuz yanıt alan öğrenciler bu kez çevik kuvvet barikatini aşmak istedi. Çevik kuvvet polisi ile öğrenciler arasında kısa süre gergin anlar yaşandı. Araya giren bir polis müdürü öğrencilerin isteğini kabul ederek, iki öğrencinin Başbakanlık ofisine girmesine izin verdi. Bunun üzerine taleplerinin kabul edilmesine sevindiler.

"MEKTUBUMUZU İLETTİK"

Daha sonra TKP ve Gençlik Muhalefeti adına bir bayan, bir erkek Başbakalık ofisine girdi. Başbakanlık özel kalemine mektup veren öğrenciler çıkışta basın açıklaması yaptı. TKP'liler adına mektup veren Didem Kul,"Mektubu ilettik. Biz TKP'li öğrenciler olarak dile getirebilseydik taleplerimizi daha iyi olurdu. Biz içerde sözümü söylemek isterdik. İçerde rektörleri toplamışlar. İçererde kahvaltı yapıyorlar. Sorunların çözüleceğinden bahsediyorlar. Buna inanmıyoruz. Taleplerimiz neydi. Üniversitelerdeki harç ücreti kaldırılmalıdır.Parasız eğitim talep ettik. Üniversitedeki baskı ortamının kaldırılması gerektiğini belirttik." dedi.

"MEKTUBUMUZU BAŞBAKANLIK ÖZEL KALEMİNE VERMEYİ REDDETTİK"

Gençlik Muhalefeti adına mektuplarını başbakanlık özel kalemine vermediğini söyleyen Ferhan Koyun, "Çünkü taleplerimizin kabul edilmeyeceğini biliyorduk" diye konuştu.

GRUP BASIN AÇIKLAMASININ ARDINDAN OLAYSIZ BİR ŞEKİLDE DAĞILDI

Öğrenciler, daha sonra arkadaşlarının yanına geldi. Burada konuşan Didem Kul,"Mektubumuzu Başbanlık Özel Kalemi'ne verdik. Ancak taleplerimizin içeride tartışılacağını söylediler. Biz biliyoruz ki taleplerimiz dikkate alınmayacaktır. Çünkü rektörlerin hepsi başbakanın yanındalar. Onlar türbana ve cemaate özgürlük istiyorlar." dedi. Gençlik Muhalefeti adına konuşan Ferhan Koyun, "Biz mektup vermek vazgeçtik. Biz taleplerimiizn kabul edilmeyeceğini bildiğimiz için mektup vermekten vazgeçtik. Eylemlerimize üniversitelerimizde devam edeceğiz" diye konuştu. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

ÖĞRENCİ KOLLEKTİFİ EYLEMDEN VAZGEÇTİ

Bunun yanı sıra öğrenci kollektifi de Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle bir araya gelmesini Başbakanlık ofisine doğru yürüyerek protesto edecekti. Yıldız Teknik Üniversitesi önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci, bu eyleminden vazgeçerek otobüslere binerek üniversitenin önünden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title