Haberler

Bankalar Yeni Ehliyetleri Kimlik Olarak Kabul Etmeyecek

Güncelleme:

Bankalar, yılbaşından bu yana dağıtılmaya başlanan yeni çipli ehliyetleri kimlik olarak kabul etmiyor. Vatandaş artık kimlik de taşımak zorunda.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni çipli ehliyetlerin dağıtımına yılbaşından itibaren başladı. Ehliyetini yenileyen vatandaşları ise kötü bir sürpriz bekliyor. Bankalar, yeni ehliyetleri kimlik olarak kabul etmiyor ve bu nedenle işlem yapmıyor. Vatandaşların artık nüfus cüzdanlarını da taşıması gerekiyor.

SADECE TC KİMLİK VE DOĞUM BİLGİSİ VAR

Üst düzey bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yeni ehliyetlere yönelik kimlik doğrulaması güvenilir olarak yapılamıyor. 5 yıl daha geçerliliğini koruyacak mevcut ehliyetlerde, kimlik doğrulama için gereken anne ve baba adı gibi aile ile kütük bilgileri yer alıyor. Ancak yeni ehliyetlerde ise sadece isim, TC kimlik numarası ile doğum tarihi bilgisi bulunuyor. Bu da bankacılık işlemlerinde sorun yaratıyor.

Yeni ehliyetin sahtesinden ayrılmasını sağlayan özel güvenlik özellikleri de henüz bankalara bildirilmemiş durumda. İçişleri Bakanlığı'nın, paralarda yer alan hologramlar gibi ehliyetlerin de kendine has güvenlik niteliklerini bankalara ulaştırması gerekiyor.

Kaynak: Habertürk

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Emniyet Genel Müdürlüğü Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (36)

GAZİKENTMobil-IOS:

Yeni ehliyete ne gerek vardı ozaman. Maksat inşanları soymak mıydı. ?

28
0
yanıtYanıtla
tipee bakkk:

ulan şu meymenetsiz herife çok sinir oluyom suratsız mendeburr

17
1
yanıtYanıtla
ADANALI:

RESMİNİ AT SANA BAKARIM EMOĞLU BİR

yanıt0
yanıt1
sinan:

SEN KENDİ TİPİNE BAK KEKO. .

yanıt0
yanıt1
batmanlı ahmet:

dünya ileri doğru giderken biz geriye takmış gidiyoruz

10
1
yanıtYanıtla
KartalMobil-IOS:

Hani kardesim ikisi birleşecekti .neden milletle oyun oynuyorsunuz

9
0
yanıtYanıtla
AYSE ZUHAL:

Tıpkı kendinize benzetmissiniz. . . . . adı var sani yok. . ?.

7
0
yanıtYanıtla
kyan:

O zaman bankalar çip okuma cihazı kullansın biraz para harcasınlar hep indragandi olmaz.

5
1
yanıtYanıtla
vadandas:

saten eskı ehlıyetlerı kabul etmıyorlardı yenı ehlıyetı kabul etmese ne olur

6
0
yanıtYanıtla
umt:

Vatandaşa eziyet niye edyorsunuz! ya bunlar iyicene koyun yerine koymaya başladı. çpli akıllı kimik kart diyorlar para alıyorlar. Ehliyet bilgisi yükle içine kardeşim ehliyeti olanlar sonradan ehliyet alanlar. Han tüm blgiler içinde idi. Buna para alıp bir iki yıl sonrada kimliklere yüleyecekler görürsünüz bak. ama koyun gözüyle görürüz.

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title