Haberler

Balıkesir'den Kısa Kısa

Dursunbey'de Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle, Bilim Fuarı açıldı.

Dursunbey'de Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle, Bilim Fuarı açıldı.

İmam Hatip Ortaokulunda, fuarın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, her yıl organize edilen Bilim Fuarı'nın öğrenciler için önemli olduğunu söyledi.

Yeni nesil öğrencilerin bilimsel çalışmalara yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Gökdemir, "Çağımızda bilgi ve bilimin üretilmesi ve pazarlanması, gelişmişlik düzeyini de doğrudan etkilemekte olup, bu yöndeki çalışmalar toplumların geleceğini ve gücünü şekillendirmektedir. Bizde öğrencilerimize öğrenmenin en iyi yolu olan uygulama ve öğrenmenin gücünü bu bilim fuarları ile aşılamaya çalışıyoruz. Bu fuarlar sayesinde öğrencilerimiz hayal ettikleri ve uygulamak istedikleri projelerini hayata geçirme ve bu yönde yönelme fırsatı buluyorlar" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri fuarı gezdi.

Manyas'ta ev yangını

Manyas'ın kırsal mahallelerinden Kızıksa'da meydana gelen yangında ev kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre Kızıksa Mahallesinde tek başına yaşayan Mehmet Ocakbekleyen'in (85) evinde ilk belirlemelere göre piknik tüpünden kaynaklı yangın çıktı. Yangını gören komşular itfaiyeye haber verdi. Yangın sırasında Ocakbekleyen'in evde olmaması olası can kaybını önledi.

Yangın sonrası, ev ve içindeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

Balıkesir yaza sineksiz girecek

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Çevre Sağlığı ve İlaçlama Şantiyeleri'nin açılış töreninde, Balıkesir'de bu yaz sinek sorunu yaşanmayacağını söyledi.

Uğur, ilaçlama çalışmaları kapsamında, 10 çift kabin kamyonet, 2 ilaçlama, 2 robotize araç, 6 ULV cihazı, 4 kanal sisleme cihazının ile 21 personelin göreve hazır olduğunu belirtti.

Haşere ile mücadele çalışmalarının Karesi ve Altıeylül Belediyeleri tarafından Karar Destek Sistemi ve Coğrafi Bilgi Sistemi tabanlı yürütüldüğünü ifade eden Uğur, "Toplam 230 hektar alanda hızlı ve verimli mücadele yapabilmek için güçlü bir organizasyon altyapısı oluşturduk. Haşere ile mücadele kapsamında kaynak taramaları yapıldı, vatandaşlar halk sağlığı konusunda eğitildi ve gereken fiziksel düzenlemeler yapıldı" dedi.

- Bandırma'da piknikçiye kene uyarısı

Bandırma Sağlık İlçe Müdürü Dr. Zafer Yılmaz, pikniklerde vatandaşların kene ısırmasına dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada,  Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının sadece hayvanlarla uğraşanları değil, açık alanda piknik yapan vatandaşları da tehdit ettiğini belirtti.

Mayıs ayından itibaren kenelerin tabiatta harekete geçtiğini ifade eden Yılmaz, "İlkbahar ve yaz aylarında, pikniği sıkça tercih eden vatandaşlarımız piknik alanlarına gittiklerinde zeminle direk temas etmemelidirler. Oturacakları yere en azından bir örtü sermeliler. Kenelerden insanlara geçen KKKA hastalığı, sadece çiftçilikle uğraşanlar için değil, pikniğe giden vatandaşlar için de tehlike oluşturmaktadır. Vatandaşlarımız bu tür bir sosyal aktiviteyle stres atma çabası içindeyken, yeni bir tehlikeyle karşılaşabilirler" diye konuştu.

- Bandırma organ bağışında, ilçeler bazında ülke şampiyonu

Bandırma Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Muzaffer Şenveli, 10 ay içerisinde 6 organ bağışıyla ilçeler bazında ise Türkiye birincisi olduklarını söyledi.

Türkiye'de ilçe olarak en fazla organ bağışında bulunduklarını ifade eden Şenveli, 10 ay içinde 18 beyin ölümü tespit ettiklerini söyledi. Ülke genelinde toplam 400  hastane bulunduğunu anımsatan Şenveli, "Bu 400 hastane içerisinde Bandırma Devlet Hastanesi 6 organ nakli ile ilçeler bazında Türkiye birincisi oldu. Müftülük bünyesinde oluşturulan organ bağışı ikna ekibi beyin ölümü gerçekleşen hastaların yakınlarının ikna edilmesinde ve tereddütlerin giderilmesi konusunda çok etkili oldu. Hedefimiz organ bağışı konusunda il hastaneleri arasında ilk 3'e girmektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesir Dursunbey Bandırma Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title