Haberler

Bakandan Ucuz Araba Sahibi Olma Hayali Kuranlara Uyarı

Güncelleme:

Gümrük Bakanı Tüfenkci, yabancı plakalı araçların Türkiye'ye getirilebilmesi için "Gerekli şartları sağlamayanların taşıt getirmelerine izin verilmemektedir." dedi.

Yurtdışından araç getireceklere uyarı geldi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yabancı plakalı araçların Türkiye'ye getirilebilmesi için son 1 yılın 185 gününün yurt dışında geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Gerekli şartları sağlamayanların taşıt getirmelerine izin verilmemektedir." dedi.

Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye gümrük bölgesi dışında yerleşik kişilerin getirdikleri kişisel kara taşıtlarına verilen geçici ithal izni süresinin 6 aydan 24 aya çıkarıldığını anımsattı.

GURBETÇİLERE İZİN VAR

Bu sayede özellikle gurbetçi vatandaşların Türkiye'de araçlarıyla daha uzun süre kalabilmelerine imkan sağlandığına dikkati çeken Tüfenkci, "Hizmet anlayışımızı, vatandaş odaklı şekilde sürekli geliştiriyoruz. Mesai kavramı gözetmeksizin, vatandaşlarımızın huzuru, refahı için görev yapıyoruz. Gümrüklerimizi bir yandan daha güvenli hale getirirken, giriş-çıkışların da daha hızlı yapılması yönünde gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sınır kapılarında mağduriyetlerin önlenmesi adına gerekli tüm tedbirleri almaya devam ettiklerini kaydeden Tüfenkci, "İlgili Bakanlar Kurulu kararı ve tebliğ hükümleri uyarınca, turistik kolaylık kapsamında yabancı plakalı taşıt getirebilmek için Türkiye gümrük bölgesi dışında yerleşik olma şartının sağlanması gerekiyor. Bu şart emekli-çalışan, yerli-yabancı ayrımı olmaksızın taşıtın ülkeye girişinde kontrol edilmektedir. Yabancı plakalı aracınızı Türkiye'ye getirmek için son 1 yılın 185 gününü yurt dışında geçirmiş olmanız gerekiyor." diye konuştu.

"VATANDAŞ DİKKAT ETSİN"

Tüfenkci, özellikle Türkiye'de uzun süreli kalan başta yurt dışından emekli çifte vatandaşlar, mavi kart hamili vatandaşlar ile yabancı vatandaşların bu süreye dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizerek, "Zira süre şartını sağlamayan kişilerin taşıtlarının Türkiye'ye girişine izin verilmemektedir. Sadece pasaport giriş çıkış kayıtlarına bakarak yapılacak süre hesabı yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Bülent Tüfenkci Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (8)

türkiye deli dumrulu geçti:

300 dolarlık araba 10. 000 lira allahtan korkmaz kuldan utanmazlar. . hala insanları sık boğaz ediyorsunuz

73
2
yanıtYanıtla
yav he he:

soyguncu vurguncu devlet audi nin türkiyeye geliş fiyatı 10 bin euro ama satış fiyatı 150 bin tl böyle bir ülke olabilir mi yav halkını kazıklayan bir ülke var mı yav sadece bunu müslüman ülkeler yapıyor

45
1
yanıtYanıtla
ıoı:

Birde verginin üzerinden vergi ödüyoruz ha matraha ötv de dahil kdv

21
20
yanıtYanıtla
fiko:

akp hiç garibana çalışır mı akp paraya tapar

14
12
yanıtYanıtla
Çakma fetvacı:

ÖTV haramdır!

23
2
yanıtYanıtla
jet sosyete:

jeeplerin olsun sporların olsun vergi ve sigortaları yüzde 1000 zam yapılması gerekli jeep neymiş gösterişten başka bir işe yaramaz jeep köyde binilir şehirde jeepin işi ne 30bin tl altındaki araçların vergiler ile sigortalarıda cüzzi bir prim alınmalı müjdeli haberleri bekliyorum.

17
4
yanıtYanıtla
ÖTV:

KUSURA BAKMA AMA ÖTV COK ÜLKEDE 40 BİN TL BURDA KÖTÜ BİR ARAÇA BİNMEKTENSE 40BİN TL YABANCI PLAKALI ARAÇ GETİRİRİM DAHA GÜZELİNİ ONA BİNERİM VERDİĞİM PARAYADA ÜZÜLMEM ÖTV DÜŞSÜNNNNNNN

20
1
yanıtYanıtla
sürmene:

karadenizde ortalık gürcistan plaka lüks araç kaynıyor madem yasak nasıl getiriyor türkiyede yaşayanlar.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title