Haberler

Bakan Şimşek: İş Dünyasından En Ufak Bir Ses Çıkmıyor. Demek Ki Memnunsunuz

* Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Asgari ücret bundan 12 yıl önce 120 dolar iken bugün 400 dolar civarında.

* Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,

"Asgari ücret bundan 12 yıl önce 120 dolar iken bugün 400 dolar civarında. Ancak takdir sizin tabii ki..İş gücü maliyetlerine baktığınızda 11 Avrupa Birliği ülkesinden daha yüksek asgari ücretimiz var"

"Yine gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek 2. asgari ücret söz konusu iken bunu yüzde 50 artırmak taahhüdüne iş dünyasından en ufak bir ses çıkmıyor. Demek ki memnunsunuz. Olabilir"

Haber-Kamera: Enver ALAS-İSTANBUL / DHA

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)'nun 11. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,

CHP'nin seçim bildirgesindeki asgari ücret vaadini eleştirdi.

Şimşek, "Asgari ücret bundan 12 yıl önce 120 dolar iken bugün 400 dolar civarında. Ancak takdir sizin tabii ki..İş gücü maliyetlerine baktığınızda 11 Avrupa Birliği ülkesinden daha yüksek asgari ücretimiz var. Yine gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek 2. asgari ücret söz konusu iken bunu yüzde 50 artırmak taahhüdüne iş dünyasından en ufak bir ses çıkmıyor. Demek ki memnunsunuz" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜRKONFED'in Çırağan Sarayı'nda düzenlenen 11. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Genel kurulda yeniden aday olmayarak görevini bırakan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça ile tek aday olarak seçime giren Tarkan Kadooğlu ile TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes ve genel kurul üyeleri hazır bulundu.

Burada bir konuşma yapan Mehmet Şimşek, 7 Haziran'da yapılacak genel seçim öncesinde Türkiye'nin önündeki en önemli tehdidin 'popülizm' olduğunu söyledi. Şimşek, "Şu anda ciddi bir popülist söylem ile karşı karşıyayız. Popülizmin etkileri artan bütçe açıkları, borç yükünde artış, enflasyonda ve cari açıkta artıştır. Nasıl az gebelik olmuyorsa az enflasyon da az açık da olmaz. Bu ipin ucunu kaçırdınız mı az gebelik olmadığı gibi hızlı enflasyona doğru gidersiniz. 90'lı yıllarda Türkiye'de popülist söylemlerden bir tanesi emeklilik yaşının kaldırılmasıydı ve de kaldırdılar. 1990 yılında Türkiye'nin " sosyal güvenlik sistemi fazla veriyordu. Primler emekli maaşının ödenmesine yetiyordu hatta fazla kalıyordu. Bu bir tek basit popülist söylem o gün bu gün Türkiye'ye 2 trilyon liralık kaynağı yani 800 milyar doları heba etmiştir" dedi. Mehmet Şimşek, CHP'nin seçim bildirgesindeki ekonomik vaatleri eleştirdi. Şimşek, "Bugün bir çırpıda 2016 bütçe açığının 10-12 katı vaatlerle karşı karşıyayız. Bunun noter tasdikli vaatlerin kısmı 3,5-4 kat artıracaktır" diye konuştu.

"DEMEK Kİ MEMNUNSUNUZ. OLABİLİR..."

Şimşek, "Asgari ücret bundan 12 yıl önce 120 dolar iken bugün 400 dolar civarında. Ancak takdir sizin tabii ki..İş gücü maliyetlerine baktığınızda 11 Avrupa Birliği ülkesinden daha yüksek asgari ücretimiz var. Yine gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek 2. asgari ücret söz konusu iken bunu yüzde 50 artırmak taahhüdüne iş dünyasından en ufak bir ses çıkmıyor. Demek ki memnunsunuz. Olabilir..." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Mehmet Şimşek Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title