Haberler

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'ndan İpek Medya'ya Operasyona İlk Yorum

Güncelleme:

MHP Lideri Bahçeli, İpek Medya Grubu'na baskınla ilgili "Bunun sonu hayır değil" derken, Kılıçdaroğlu, "Medyası susturulan bir ülkede demokrasiden söz edilemez." dedi.

Bugün TV, Kanaltürk gibi televizyon kanalları ve Bugün gazetesinin sahibi olan Koza- İpek Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı. Şirketin üniversitesi İpek Üniversitesi'nde ve Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldı. MASAK elinde dört sayfalık arama emri ile operasyona başladı. Baskının teröre finansman suçlamasıyla başlatıldığı öne sürüldü.

BAHÇELİ: BUNU TASVİP ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Koza-İpek Medyaya yapılan operasyonu değerlendirmesi istenen Bahçeli, "Uzun zamandan beri Türkiye'de basın üzerinde çok büyük bir baskılar olduğu gibi sermaye grupları üzerinde de büyük tedirginlikler yaratacak davranışlar sergilenmektedir. Bunlardan bir kötü örnek bugün gerçekleşmiş oluyor. Bunu tasvip etmek mümkün değil. Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: MEDYASI SUSTURULAN BİR ÜLKEDE...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara'da gerçekleşen adli yıl açılış töreni öncesinde basın mensuplarının medyaya yapılan operasyonla ilgili sorularını cevapladı. Sabah saatlerinde İpek Grubu'na yapılan baskının sorulması üzerine CHP Genel Başkanı, şunları söyledi: "Baskı devam ediyor, dikkatle takip ediyoruz. Medyası susturulan ülkede demokrasiden söz edilemez. Bu konuda hükümeti dikkatli olmaya, tutarlı olmaya, bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum."

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, İpek Yayın Grubu'na yönelik polis baskınının otoriter rejimleri hatırlattığını ifade etti. Bilgen, "Siyasi iktidarı eleştiren, itiraz eden, muhalefet eden ya da istendiği düzeyde yayın yapmayan basın kuruluşları tehdit altındadır." dedi.

HDP'DEN İLK TEPKİ

HDP Kars Milletvekili olan Ayhan Bilgen, Türkiye'de, bir süredir basın kuruluşlarına yönelik siyasi baskının olduğunu ve bu baskı ile Türkiye'nin dünyada basına en yoğun baskının olduğu ülkelerden birisi konumuna geldiğine dikkat çekti.

Hangi çevreden, hangi yayın grubundan olduğuna bakmaksızın, ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, bilgi alma hakkı, bilgiyi yayma hakkı ve bu hakkı savunmanın demokratik hukuk devletinin gereği olduğuna atıfta bulunan Bilgen, "Siyasi iktidara muhalefet eden, itaat etmeyen, eleştiren yayın kuruluşlarını düşmanlaştırmak ve bir tehdit unsuru gibi cezalandırma yoluyla teslim almaya çalışmak, otoriter rejimlerin karakterleridir. Bir süredir gazetecilerin gözaltına alınması, tutuklanması, Türkiye'nin demokratikleşme değil otoriterleşme yolunda yürüdüğünü göstermektedir. Son operasyonlarda zaten ne yazık ki beklenen ve siyasi iktidarın yargı üzerindeki baskısını çok açık biçimde gösteren bir gelişmedir." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu İpek Holding Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (158)

ANTİ GEZİCİ:

muhalefet mi konuştu yoksa sinek mi vızıldadı

56
52
yanıtYanıtla
davut:

Daha bu iyi günleriniz paralel itler doguda pkk ya yardım dısarıdada dünyaya yaptığınız karalamayı bu millet görüyor RTE bu ülkenin başkanı olacak onu i dirmeye çalışan karsisinda milleti bulur bizimle savaşır bizimle savaşdada demokrasi falan işlemez ihanetin cezası bellidir. Onun icin rahat durun bugünleri aramayın sonra şerefsizler.

30
43
yanıtYanıtla
bursasporlu:

vatan haini hırsız akp

30
32
yanıtYanıtla
musa dunya:

hayırmı şermi senmi bileceksin bahçeli devletin nerede kanunsuzluklar varsa üzerine gidecek ve gidiyor sen bilali ver iktidarı al diye söyle dur. kılıçdaroğlu medya susturulmuyor medyanın kanuna uymayan işleri varsa bu sorulur. sorulacaktır, siz pkk ya bakışınızıda açıklayın ne yapacaksınız teröriste kürt halkını türk halkını pkk belasından nasıl kurtaracaksınız Ak parti Karşıtı olmak göreviniz ama CB ERDOĞAN karşıtı olmakda ne demek ?makama saygı göstereceksiniz

16
43
yanıtYanıtla
özel harekat Mobil-ANDROID:

sonuna kadar akp tayyip baskan

25
27
yanıtYanıtla
XIRMEZIN:

Ya yalaka havuz medyanın içine gireceksiniz yada yok olacaksınız..

31
15
yanıtYanıtla
URFALI KÜRT:

HADDİNİ AŞMAK İLE ÖZGÜRLÜK ARASINDAKİ ÇİZGİYİ ALGILAMAK İSTEMEYENLER BEDELİNİ DE ÖDER. CUMHURBAŞKANIMIZA CANIMIZ FEDA

16
28
yanıtYanıtla
yavuz:

ne lideri ya iki tane hain bunlar

23
20
yanıtYanıtla
adminMobil-ANDROID:

allah razı olsun AKP. den

24
19
yanıtYanıtla
hasan:

Ak partiye bir seçim hariç defalarca oy vermiş biri olarak bu tür baskılar beni çok tedirgin ediyor gelecek namına. .

26
14
yanıtYanıtla
Tüm 158 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title