Haberler

Babacan: Avrupa Merkez Bankası, Tarihinde Görülmemiş Miktarda Para Basıyor

Güncelleme:

Ali Babacan,"Bu kadar karşılıksız para basmaya rağmen, bu kadar likidite piyasaya sürmeye rağmen o likidite dönüyor dolaşıyor bir yerlerde patlıyor." dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, sabah saatlerinde geldiği Kahramanmaraş'ta bir düğün salonunda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

MERKEZ BANKALARININ YAPTIKLARI 3 TANE TUŞA BASMAK

Konuşmasında dünya ve Avrupa ülkelerinde güven olmadığı için merkez bankalarının piyasaya sürdüğü paraların dönüp dolaşarak yine kendi hesaplarına geldiğini savunan Babacan, şunları söyledi:

"Bakın Avrupa Birliği şu anda Avrupa Merkez Bankası tarihinde görülmemiş miktarda likiditeyi, parayı basıyor piyasaya sürüyor, trilyonlarca Euro. Japonya'da, Japon Merkez Bankası yüzlerce trilyon Yen basıyor, piyasaya sürüyor. Eskiden para basmanın bir maliyeti vardı. Bir banknot yaklaşık 6-7 sente mal oluyor. Biz Merkez Bankası'nda gördüğümüz için operasyonu; üzerinden 100 dolar da yazsa, 100 Euro da yazsa, 500 Euro da yazsa onun maliyeti 7 senttir; kağıt, mürekkep, baskı. Fakat şimdi elektronik para çok yaygın olduğu için artık 7 sentlik maliyet de yok.

"BİR YERDE PATLIYOR"

Merkez bankalarının yaptıkları 3 tane tuşa basıp enterliyorlar, bitti. Para piyasaya sürüldü. Elektronik ortamda üretiliyor. Bu kadar karşılıksız para basmaya rağmen, bu kadar likidite piyasaya sürmeye rağmen o likidite dönüyor dolaşıyor bir yerlerde patlıyor. Gecelik sıkışan bankalar alıyor parayı, yükümlülüklerini yerine getiriyor. Ama fazla parası olan da gidiyor Merkez Bankası'na yatırıyor ne olur ne olmaz diyor. Merkez Bankası'nın gönderdiği, pompala nakit, dönüyor dolaşıyor tekrar Merkez Bankası'nın kasasına, hesaplarına giriyor. Niye? Çünkü güven yok. Biz Türkiye olarak geçmişimizde sömürgecilik yapmış bir ülke değiliz. Başkalarının hazır kaynaklarına el koymuş, onunla servet oluşturmuş bir ülke de değiliz. Avrupa'da çok öyle ülke var; isim vermek istemiyorum."

Babacan, konuşmasının ardından kent merkezindeki esnafları ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Merkez Bankası Kahramanmaraş Kobi Memur Yaşam Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki!
DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

500

Yorumlar (39)

CilginmobilWeb@haberler.com:

AKP 00..31...CHP...37.......MHP....21.....DHP.....17

67
15
yanıtYanıtla
Ak türkiye geliyormobilWeb@haberler.com:

Arkadaslar 8 haziran günü Akparti 330 u rahat yakalıyor inş. Ve Bu dönemde Yeni anayasa ve Baskanlık gerceklesecek ve Hdp zaten baraj altında kalıyor kuvvetli zannım 330 la geliyoruz moralli olun ak kardeşler göklerden gelen bir karar vardır :

18
64
yanıtYanıtla
adilmobilWeb@haberler.com:

Akp dünya partisi allah yardımcınız olsun...

17
46
yanıtYanıtla
Ciamaat yorumlarindan bikdikMobil-IOS:

Akp düsmanligi nereye kadar!

19
36
yanıtYanıtla
yaman 02:

OYUMUZ AKPARTİYE BU MİLLET 7 HAZİRANDA ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÖÇİN AKP DİYECEK

16
30
yanıtYanıtla
KADİHAN:

KISKANANLAR CATLASIN AKP GELİYOR AKPPPPPP 48

12
34
yanıtYanıtla
Erdeniz:

Doğru, ehli, dürüst kişiler Akp nin içinde barınamaz! Babacanın sonu yakındır.

32
11
yanıtYanıtla
ahmetmobilWeb@haberler.com:

Sağlam adamdı ama kendini akp çamurunda bıraktı kendine yazık etti.

30
12
yanıtYanıtla
AÇIKLAMA.:

BEN DE '''' BABACAN İPLİKLERİNİ PAZARA ÇIKARDI'''' DİYE BAŞLIK GÖRÜNCE, 4 BAKAN HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI SANDIM. . . . NEREDE ÖYLE BİR YİĞİT AKP İÇİNDE?

29
10
yanıtYanıtla
AlimobilWeb@haberler.com:

Antalya MHP diyor

9
29
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title