Haberler

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Brüksel'de

Avrupa vakıflar Merkezi (European Foundation Centre) tarafından davet edilen, Aydın Doğan Vakfı'nın 32 yıldan bu yana düzenlediği 'Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na katılan 'Barış Konulu' karikatürlerinden oluşan bir seçki Brüksel'de bulunan 'Philanthropy House'da yarın yerel saat 17.00'da törenle açılıyor.

Avrupa vakıflar Merkezi (European Foundation Centre) tarafından davet edilen, Aydın Doğan Vakfı'nın 32 yıldan bu yana düzenlediği 'Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na katılan 'Barış Konulu' karikatürlerinden oluşan bir seçki Brüksel'de bulunan 'Philanthropy House'da yarın yerel saat 17.00'da törenle açılıyor.

Türk Büyükelçiliği'nin himayesinde, Büyükelçi Hakan Olcay, Avrupa Vakıflar Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Gerry Salole, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ile Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Emekli Büyükelçi Volkan Vural da açılışta bulunacak. Ayrıca, açılışta Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Em. Büyükelçi Volkan Vural bir konuşma yapacak.

Sergi açılışının Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümüne denk gelmesinin de önem taşıdığı belirtildi. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na, düzenlendiği yıllar içinde 137 ülkeden 7 bin 800 sanatçı 80 bine yakın eser ile katıldı. Sergide yer alan karikatürler 'Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın 80 bine yakın eserden oluşan koleksiyonundan seçildi. Sergi, 23 Nisan 2015 tarihine kadar gezilebilecek.

AYDIN DOĞAN VAKFI

Aydın Doğan Vakfı, demokrasinin vazgeçilmez bir yönetim biçimi olduğuna; güçlü, çağdaş, saygın bir toplumun evrensel değerlere saygılı, sosyal ve ekonomik sorunların çözümüne katkıda bulunan, aydınlık kuşakların yetişmesiyle mümkün olduğuna inanır ve bu yönde çalışıyor.

Toplumun eğitim ve kültür düzeyini geliştirecek yatırımlar yapmak ve bu tür faaliyetleri desteklemek amacıyla kurulan Aydın Doğan Vakfı, bu amaçları gerçekleştirmek için çalışmalarını eğitim, kültür, kamu sağlığı, bilimsel araştırma, spor ve ekonomi alanlarında yoğunlaştırdı. Doğan Grubu şirketleri, sosyal sorumluluk projelerini Vakıf çatısı altında gerçekleştiriyor.

Aydın Doğan Vakfı, nitelikli işgücünün gelişimine katkıda bulunmak için özellikle kalkınmakta olan yörelerde çağdaş bir eğitim ortamı oluşturmaya çalışıyor. Bu amaçla okul ve öğrenci yurtları yapılırken bu okulların teknik donanımı da sağlanıyor.

AYDIN DOĞAN ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI

Şiddet ve ayrımcılığın küresel istikrarı tehdit ettiği modern dünyada, hoşgörünün her zamankinden daha çok önem kazandığı, karikatürün de hoşgörü ve sağduyuya dayalı olduğu, farklı düşünce ve inançlara açık bir toplumun yapıtaşlarından biri olduğu düşüncesinden hareket edilerek düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması bütün dünyada "Karikatür Oscarları" olarak biliniyor. Yarışmaya bugüne dek 137 ülkeden 7 bin 800 sanatçının katılması da ödülün boyutunu ve önemini belgeliyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce saygın karikatüristin katıldığı yarışmanın seçici kurulu da dünyanın en önemli karikatür ustalarından oluşuyor. - Ksel

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Doğan Brüksel Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title