Haberler

AVM Gençliği Marka Seviyor!

Güncelleme:

Sayıları Her Geçen Gün Artan AVM'ler Gençlerin Bir Numaralı Alışveriş Noktası Olarak Dikkat Çekiyor.

Gençlik uzmanı Youth Republic, dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden Synovate işbirliği ile gerçekleştirdiği Yeni Nesil Gençlik Araştırması "Harçlık Pazarı Araştırması" gençlerin tüketim alışkanlıklarını, hayat görüşlerini ve trendlerini ortaya koyuyor. Araştırma Türkiye'de sayıları 15 milyonu bulan genç nüfusu, zamanın ruhunu anlamak açısından önem taşıyor.

Araştırmaya göre AVM'ler gençlerin bir numaralı alışveriş noktasını oluştururken AVM'leri outlet mağazalar izliyor. AVM'lerin bir diğer alternatifinin de cadde üzerindeki mağazalar ve butikler olduğu görülüyor. Gençler en çok spor giyim ve elektronik eşya alışverişlerini AVM'lerden yaparken günlük giyim, ayakkabı ve çanta alışverişi için pasajları tercih ediyor.

İşte gençlerin favori markaları!

Üniversiteli, liseli ve çalışan gençler arasında cep telefonu denince akla Nokia geliyor. Gençlerin spor giyimde favori markaları olarak Adidas ve Nike öne çıkıyor. Kozmetikte ise gençler Avon markasını tercih ediyor.

Reklâmlar liseli gençler arasında daha etkili!

Liseli gençler arasında markanın reklamı ve reklamda güvendikleri birisinin oynaması alışveriş tercihlerinde önemli rol oynarken, üniversite öğrencileri ve çalışan gençler reklamları o kadar önemsemiyor. Bunun yanı sıra çalışan gençler diğer gruplara oranla marka giyinmeyi daha çok önemsiyor ve çevrelerindekilerin marka tercihlerini daha çok dikkate alıyor.

Youth Republic CEO'su Serhat Gürcü araştırmayla ilgili olarak şunları söylüyor: "Harçlık Pazarı Araştırması'nda gençlerin alışveriş alışkanlıklarının yanı sıra hayata duruşları, cep telefonu kullanım alışkanlıkları, harcama dinamikleri gibi farklı konulardaki eğilimlerini görüyoruz. Bu zamanda gençleri daha çok yakalamak isteyen şirketlerin 2010 Türkiye Harçlık Pazarı Araştırması'nda işlerine yarayan, güncel birçok bilgiyi toplu halde bulabileceklerine inanıyorum."

Araştırma kapsamında yeni nesil araştırma yöntemleri kullanılarak 16 farklı ilden 3.119 üniversite ve lise öğrencisiyle ve 1.533 okumayan/çalışan genç ve gençlerin aileleriyle görüşüldü. Öğrenci evlerine kameralar yerleştirildi, gençlere harcama günlükleri tutturuldu. Araştırmayla ilgili daha ayrıntılı bilgiye www.harclikpazari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title