Haberler

Atatürk'ün Naaşını Taşıyan Akkiraz O Günleri Anlattı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaklaşık 40 yıldır esnaflık yapan ve 1953 yılı Ekim ayında Atatürk’ün naaşını Anıtkabir’e nakledenler arasında yer alan Mustafa Akkiraz, o günle ilgili anılarını anlattı.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaklaşık 40 yıldır esnaflık yapan ve 1953 yılı Ekim ayında Atatürk'ün naaşını Anıtkabir'e nakledenler arasında yer alan Mustafa Akkiraz, o günle ilgili anılarını anlattı.

Fatsa'da mütevazı yaşantısıyla bilinen Mustafa Akkiraz, Atatürk'ü anma programlarını hastanede yattığı odasında seyrederken karelerden birinde kendini tanıdığını belirtti. 1932 doğumlu olan ve çevresi tarafından dürüstlüğüyle tanınan Mustafa Akkiraz, hasta yatağında o günleri şöyle anlattı:

"Atatürk'ün naaşının İstanbul'dan Ankara'daki Anıtkabir'e nakil edileceği o yıllarda kulaktan kulağa dolaşmaya başlamıştı. Uzun boylu ve cüsseli yapımızdan olsa gerek aynı bölükte askerlik yaptığımız arkadaşlarla göreve çağrıldık. Atatürk'ün naaşını 'omuzlar üstünde taşıyıp Anıtkabir'e götürerek defin işlerine yardımcı olmuştuk. O gün hiçbir zaman aklımdan çıkmadı. Geçtiğimiz günlerde belgesel kanallardan birinde o günleri televizyon karşısında Atatürk'ü anma programını hasta yatağımda izlemeye başladım. Atatürk'ün Anıtkabir'e nakli sırasında ekranda birden kendimi görünce göz yaşlarıma hakim olamadım. Gerçekten benim için çok onur verici bir durum."

Atatürk'ün naaşını birlikte taşıdıkları Çarşambalı İbrahim Kartal ve Sinoplu Hasan Arslan'ın vefat ettiğini öğrenince çok üzüldüğünü söyleyen Akkiraz, "O günler dün gibi aklımda. O gün cenaze törenine yurdun dört bir yanından gelen on binler katılmıştı. Yurdumuz matem havasındaydı. O gün birlikte olduğumuz asker arkadaşlarımın da öldüğünü öğrenince çok duygulanıp ağladım" dedi.

1932 Ordu ili Korgan doğumlu olan Mustafa Akkiraz, TRT'nin "Ömür Dediğin" adlı 62. programına da katılmıştı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Anıtkabir İstanbul Fatsa Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title