Haberler

Atalay'dan Birlik Vurgusu

İçişleri Bakanı Atalay: "Kurtuluş Savaşı'nda Kimseye Alt Kimliği Sorulmadı"

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Kurtuluş Savaşı'na giderken kimseye alt kimliğinin sorulmadığını belirterek, "Bugün de daha güçlü, daha özgür, daha büyük bir Türkiye için çalışana, gayret gösterene aynı şekilde davranmalıyız" dedi.

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıldönümü kutlamalarına katılan Bakan Atalay, yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğe dikkat çekti. "Bizim bir bayrağımız, bir vatanımız ve bir idealimiz vardır o idealin adı özgür, güçlü, tam bağımsız büyük Türkiye idealidir" diyen Atalay, kim bu idealin peşinden koşuyorsa, kim bu bayrağı, bu ülkeyi seviyorsa onu, kardeş, yoldaş ve cephede mücadele arkadaşı olarak gördüklerini söyledi.

Gaziantep'in kahraman evlatlarının unutulmaz bir miras bıraktığını vurgulayan Atalay, bu mirasın adının da Türkiye olduğunu anlattı. Atalay, bu mirasın, büyük hayalleri olan insanların, toprağa düşmüş şehitlerin, gazilerin ve kahramanların mirası olduğunu belirterek, "Bu miras, bu topraklarda yaşayan herkesindir. Bu miras, kendini bu ülkeye ait hisseden herkesindir. Türkiye kimliği ne olursa olsun, gönlünde vatanperverlik aşkı olan, ülkesi için çalışan, fedakarlıkta bulunan, gerektiğinde canını veren insanlarındır. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı'na giderken kimseye alt kimliği sorulmadıysa, bugün de daha güçlü, daha özgür, daha büyük bir Türkiye için çalışana, gayret gösterene aynı şekilde davranmalıyız. Bizim bir bayrağımız, bir vatanımız ve bir idealimiz vardır, o idealin adı özgür, güçlü, tam bağımsız büyük Türkiye idealidir. Kim bu idealin peşinden koşuyorsa, kim bu bayrağı, bu ülkeyi seviyorsa bizim kardeşimizdir, yoldaşımızdır, cephede mücadele arkadaşımızdır" diye konuştu.

TÜRKİYE İÇE KAPANIKLIĞINI GERİDE BIRAKTI

Atalay, Türkiye'nin içe kapanıklığını geride bıraktığını kaydederek, Türkiye'nin bugün dünyaya açılan bir ülke olduğunun vurguladı. Eski ezberlerin artık bozulduğuna işaret eden Atalay, şunları söyledi:

"Dayatılmış Türkiye gerçeklerinin aslında gerçeklerden ne kadar uzaklarda olduğu görüldü. Uygulamaya konan sıfır problemlerle, sıkı ilişkiler politikasıyla komşularımızla olan sorunlar, bir bir çözüldü. Dış politikamızda çok köklü bir değişiklik oldu. Bu gayretli çalışmalarımızın sonuçlarını en iyi sizler görüyorsunuz. İlişkilerin düzenlenmesiyle, yeniden anlaşmalarla bölge ticareti canlandı, bölge insanının cebine para, yüzüne renk geldi. Türkiye'nin gerek bölgede, gerek dünyada itibarı ve saygınlığı arttı. Ülkemiz bu bölgenin, en güvenilir, en istikrarlı ve model alınan ülkesi haline geldi. Bunu o ülkeler söylüyor, Ortadoğu ülkeleri söylüyor. Bugün Türkiye, küresel meselelerde etkin rol oynamakta ve dünya barışına da hizmet etmektedir. Biz ülkemizi, vatandaşımızı ayırt etmeden çok seviyoruz. Bütün çalışmalarımızı da bu bilinçle yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde çok daha farklı yatırımların altına imza atacak, yeni projelerle daha büyük hizmetler ortaya konacaktır."

Atalay, daha sonra kurtuluş etkinliklerinde başarılı olan sporculara ödüllerini verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

title