Haberler

Atakum'da Kültür Merkezi'nin Temeli Atıldı

Atakum Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi'nde yaklaşık 20 dönümlük bir alanda yapımı sürdürülen Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nin temeli atıldı.

Atakum Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi'nde yaklaşık 20 dönümlük bir alanda yapımı sürdürülen Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nin temeli atıldı.

Temel atma törenine, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Samsun Garnizon komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turhan Çakır, Genel Sekreter Kenan Şara, CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, CHP İlçe Başkanları, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar ve vatandaşlar katıldı.

Atakum Belediye Başkanı Burma, açılışta yaptığı konuşmada, ilçelerini her alanda geliştirmeyi ve modernleştirmeyi amaçladıklarını, bunun için halkın da isteklerini göz önüne alarak çok sayıda proje üreterek, bir kısmını hizmete soktuklarını bazılarını ise önümüzdeki yıl içinde hizmete açacaklarını belirtti.

"Bu projelerin en önemlilerinden birisi de Atakum'u kültür ve sanat alanında hak ettiği noktaya ve başarıya götürecek olan Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'dir" diyen Burma, şöyle devam etti:

"Kültürel etkinlik ve görsel sanat çalışmaları için 2 adet çok amaçlı salon, bale ve folklorik dans çalışmalarının yapılabileceği 1 salon, 600 kişilik büyük tiyatro salonu, fuaye ve sergi salonları, açık sergi alanı, kent sanat müzesi, kütüphane, drama ve oyunculuk-resim-diksiyon-fotoğraf ve video-seramik ve heykel, geleneksel sanatlar atölyeleri, internet kafe gibi pek çok özelliği bir arada barındıran ilçemizde sanatın ve kültürün kalbinin attığı bir yer olacaktır."

Merkez bünyesinde kültür derneklerine yer tahsisi yapılacağını da sözlerine ekleyen Burma, "32 adet oda kültür derneklerinin kullanımına sunulacaktır. Vatandaşlarımız orada kendi folklorik değerlerini, güzelliklerini yaşayacak, geliştirecek ve yaşatacaklar, merkezin en üstünde bulunan restoranda ve toplantı salonunda ise Atakumluluk kimliği ile bir arada olma fırsatı bulacaklardır" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, ise, "Atakum Belediye Başkanımız kısıtlı imkanları ile büyük işler başarmıştır. Bunun herkes tarafından takdir edilmesi gerekmektedir. Atakum halkın nefes aldığı bir yerdir ve hep öyle kalacaktır" dedi.

Samsun Büyükşehir Başkan Vekili Turhan Çakır ise, "Biz Büyükşehir olarak Atakum'un gelişmesi için katkı veriyoruz ancak ilçe belediyesi de kendi yapması gerekenleri en üst seviyede yapmaktadır. Biz bununla gurur ve mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan da konuşmasında şunları kaydetti:

"Biz Samsun'a çakılan her çiviyi, buraya gelen her katma değeri alkışlarız, destekleriz. Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nin de inşaatının temel atma töreninde bulunmaktan gurur duyuyor ve destekliyoruz. Ancak burada bir nokta vardır ki es geçilmemelidir. CHP'li belediyeler her türlü baskı karşısında kıt kanaat imkanları ile büyük ve değerli işler, eserler başarmaktadır."

Grup Zemheri'nin konseri ile başlayan, konuşmalarla devam eden temel atma töreni protokolün ilk harcı döken butona basması ile sona erdi.

Yayıncı: Dilek Sezen - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet İhsan Kalkavan Mehmet Atalay Samsun Atakum Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title