Haberler

Asırlık Çiftin Mutluluk Sırrı; Sevgi ve Hoşgörü

Antalya'nın Serik İlçesi'nde oturan 107 yaşındaki Şefika ve 112 yaşındaki Hüseyin Akıncı çifti, 91 yıldır aynı yastığa baş koyuyor.

Antalya'nın Serik İlçesi'nde oturan 107 yaşındaki Şefika ve 112 yaşındaki Hüseyin Akıncı çifti, 91 yıldır aynı yastığa baş koyuyor.

Türkiye'nin en uzun süreli evli kalan çifti olan Şefika ve Hüseyin Akıncı, uzun evliliklerinin sırrını ise "Birbirimizi hiç kırmadık" diye özetledi. Bakıma muhtaç hale gelen Akıncı çifti, 4 yıl önce Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın kendilerini ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Bize yaşlı aylığını bağlayacak. Ama halen arayan olmadı" dedi.

Serik İlçesi'ne bağlı Abdurrahmanlar Beldesi Şatırlı Köyü'nde yaşayan Şefika ve Hüseyin Akıncı, Türkiye'nin bilinen en uzun süreli evli kalan çifti. Bir asıra yaklaşan evliliklerinde 5 çocuk ve 10 torun sahibi olan çift, kendilerine ait evlerinde sırt sırta vererek yaşamlarını sürdürüyor. Evliliklerinde 'sevgi ve hoşgörü'yü ilke edindiklerini belirten Şefika Akıncı, 91 yıldır mutlu bir evlilik ve yaşam sürdürdüklerini kaydetti.

16 YAŞINDA EVLENDİ

16 yaşında görücü usulüyle evlendiğini anlatan Şefika Akıncı, "Çok mutlu bir evliliğimiz var. Hayatı birlikte yaşadık ve yaşlandık. 91 yıl boyunca birbirimizi hiç kırmadık, kötü söz söylemedik. Bakımımız iyice zorlaştı. Artık ölmek istiyoruz. Diğer taraftan Allah'ın bizi böyle imtihan ettiğini düşünüyoruz. Yine de çok mutluyuz" dedi.

Mutluluğun sırrını 'Birbirimizi hiç kırmadık' diye anlatan Şefika Akıncı, mutluluk için sevgi ve hoşgörünün yeterli olduğunu söyledi. 'Sevgililer Günü' diye bir günü de bilmediğini belirten Akıncı, "Böyle bir günü bilmiyorum. Önemli olan karı- kocanın birbirine kötü söz söylememesi, kırmaması" diye konuştu.

'BAŞBAKAN MAAŞ SÖZÜNÜ TUTMADI'

Yaşlandıkları için komşularının yardımıyla ihtiyaçlarını gördüklerine değinen Akıncı, 2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini ziyaret ettiğini söyledi. Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldiğini hatırlatan Akıncı, kendilerine yaşlı aylığı bağlanmamasından yakındı. Akıncı, "Başbakan yanımıza geldi. Halimizi, hatırımızı sordu. 'Ne istiyorsunuz, neye ihtiyacınız var. Size yaşlı aylığı bağlayalım' dedi. Ama aradan kaç yıl geçti, ne arayan oldu ne de soran. Biz yaşlı aylığımızı istiyoruz. Başbakan maaş sözünü unuttu. Düşe kalka zor yürüyoruz. Çocuklarımız elinden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyor ama bir yere kadar. Onların da bakmaları gereken çocukları var" dedi.

'BAKICI TUTARDIK'

Eşinin geçen hafta düşerek başından yaralandığını söyleyen Şefika Akıncı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Artık ayakta durmakta zorlanıyoruz. Eşim başından yaralandı. Ona dahi bakamıyorum. Komşular yardım ediyor. Kimseye muhtaç olmak istemezdik. Eğer Başbakan'ın söz verdiği aylık bağlansaydı bir bakıcı tutabilirdik."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Akıncı Emine Erdoğan Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title