Haberler

Arzuhan Doğan Yalçındağ, Dünya Liderleri ile Strateji Toplantısı'na Katıldı

Esma Çakır - Roma / DHA-DOĞAN Televizyon Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) her yıl organize ettiği Dünya Liderleri ile Strateji Toplantısı'na katıldı.

Esma Çakır - Roma / DHA-DOĞAN Televizyon Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) her yıl organize ettiği Dünya Liderleri ile Strateji Toplantısı'na katıldı. Bu yıl ev sahipliğini İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin yaptığı toplantı Roma'da gerçekleşti.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamındaki Ülkelerle Strateji Toplantıları'nın 3'üncüsü Roma'da yapıldı. Dünya Ekonomik Forumu, iş dünyası liderleri ile dünya liderlerini buluşturmakta. Dr. Klaus Schwab'ın iş dünyası ve ülke liderlerini bir araya getirerek geleceği konuşacakları toplantılar organize etme vizyonu çerçevesinde başlatılan toplantılar 2013 yılından bu yana devam etmekte.

"İtalya Ulusal Strateji Günü" başlıklı toplantı, başkentteki Monte Mario tepesinde yer alan, İtalya Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı temsilcilik binalarından biri olan tarihi Villa Madama'da gerçekleştirildi.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Finans ve Ekonomi Bakanı Pier Carlo Padoan, Ekonomik Kalkınma Bakanı Federica Guidi'nin de katılım gösterdiği toplantıya, aralarında DoğanTelevizyon Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da bulunduğu İtalya ve birçok ülkenin önde gelen iş insanları katıldı.

ÖNDE GELEN 35 İŞ DÜNYASI TEMSİLCİSİ KATILDI

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya davet edilen 35 kişilik iş dünyası temsilcileri arasında İngiltere'den Mastercard Uluslarası Pazarlar Başkanı Ann Claims, HSBC Bank CEO'su Antonio Simoes, Amerika'dan Soros Fon Yönetimi Başkanı Robert Soros, İtalya'dan UniCredit CEO'su Federico Ghizzoni, Telecom Italia SpA Yönetim Kurulu Başkanı Guiseppe Recchie, Enel Enerji SPA CEO'su Francesco Starace, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Lulu Group Yönetim Kurulu Başkanı Yusuff Ali, Japonya'dan Mitsui Grup İcra komitesi Başkanı Hironobu İshikawa, Almaya'dan MT AeroSpace AG CEO'su Hans Steinger, Türkiye'den ise Doğan Televizyon Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ bulunmaktaydı.

Etkinlikte, İtalya'nın "Makroekonomik Durumu", "Ekonomik Fırsatları ve Zorlukları Üzerine Bir Bakış", "Dış Politikası ve Ticaret Görünümü" ve "Ülkenin ticaret ve yatırım görünümü üzerine interaktif tartışma" başlıkları ele alındı.

Daha sonra Başbakan Matteo Renzi katılımcılara, İtalya, Avrupa ve dünyada mevcut siyasi ve ekonomik zorluklar üzerine görüşlerini aktardı. İlki 2013 yılında Fransa Başbakanı Francois Hollande ile gerçekleştirilen Dünya Liderleri ile Strateji Toplantıları, 2014 yılında Almanya Başbakanı Angela Merkel ev sahipliğinde devam etmişti.

Bundan önceki 2 toplantıya da Türkiye'den tek temsilci olarak katılan Arzuhan Doğan Yalçındağ toplantı sonrasında, WEF'in kuruluş amacına paralel bir yenilik getirdiğini, bu toplantılar ile bir başka sürdürülebilir projeye imza attığını dile getirdi.

WEF Medya, Teknoloji ve Eğlence Sektörü İcra Kurulu Üyesi olan Doğan Yalçındağ, iş dünyası olarak, ülkelerin gelecek stratejisini yöneten liderlerden; ülkeleri için çizdikleri yol haritasını ve öngörülerini dinlemenin ve birlikte yorumlamanın, yatırım fırsatlarını daha iyi değerlendirme imkanı tanıdığını sözlerine ekledi.

Arzuhan Doğan Yalçındağ'a, İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine iş dünyası perspektifinden sağladığı katkılar nedeniyle, 2009 yılında 'İtalya ile Dayanışma Yıldızı' olarak adlandırılan, 'İtalya Cumhurbaşkanlığı Dayanışma Nişanı' (Commendatore dell'Ordine della Stella d'Italia) verilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arzuhan Doğan Yalçındağ Esma Çakır İtalya Roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title