Haberler

Arü'lü Akademisyenler I. Ardahan Ekonomi Forumu'nda "Ardahan Nasıl Kalkınır"I Tartıştı

Ardahan’ın ekonomik durumu ve kalkınması için yapılabilecekler, “1. Ardahan Ekonomi Formu”nda “Ardahan Nasıl Kalkınır?” konu başlığı altında tartışıldı.

Ardahan'ın ekonomik durumu ve kalkınması için yapılabilecekler, "1. Ardahan Ekonomi Formu"nda "Ardahan Nasıl Kalkınır?" konu başlığı altında tartışıldı. Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Ardahan İl Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen foruma çok sayıda bürokrat, işadamı ve bilim insanı katıldı.

Foruma, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Tekin İftar, Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yahya Kemal Avşar, Üsküdar Üniversitesi Doç Dr. İsmet Galip Yolcuoğlu, Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İhsan Kurtbaş, İstanbul Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Taner Artan, Ardahan Üniversitesi Öğretim Görevlileri Öğr. Gör. Zehra Doğan ve Öğr. Gör. Abdullah Topçuoğlu ile çok sayıda iş adamı ve akademisyen katıldı.

Formun açış konuşması Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci tarafından yapıldı. Demirci, Ardahan'ın gelişmişlik düzeyi, ekonomik durumu ve refah düzeyinin arttırılması konusunda öneriler oluşturmak için söz konusu forumu düzenlediklerini belirtti.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy:

"Ardahan'ın Kalkınmasında "ARÜ" Büyük Roller Oynuyor"

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan'ın her yönden kalkınması açısından Valilik, Belediye, Üniversite ve diğer sivil toplum kuruluşlarının önemli rolleri olduğunu hatırlattı. Ayrıca Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz başta olmak üzere, Ardahan Üniversitesi yönetiminin Ardahan'a değerli katkılarda bulunduğunu dile getirdi.

Ardahan'ın kalkınması için neler yapılması gerektiği hususunda çeşitli öneriler sıralayan Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "Ardahan'ın kalkınması için en önemli aktör üniversitedir." diyerek, Ardahan'a daha fazla öğrenci gelmesi hususunun hayati olduğunu kaydetti.

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu:

"Ardahan, Türkiye'nin Davos'u Neden Olmasın?"

Ardahan'ın stratejik konumu ve ticari potansiyeline dikkat çeken Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Hepimiz Ardahan'ın geleceği için konuşuyoruz. Çünkü Ardahan'ın derdi hepimizin derdidir. Bugün burada Ardahan'ın dertlerini konuşmak için gelen herkese teşekkür ediyorum. Ardahan neden Türkiye'nin Davos'u olmasın. Bugün birincisini başlattığımız bu forum inşallah bir başlangıç olacak ve Türkiye'nin, Asya'nın, Uzak Asya'nın bundan sonraki Davos'u Ardahan olacaktır." şeklinde, forumla ilgili önemli dilek ve temennilerde bulundu.

Prof. Dr. Esfender Korkmaz:

"Ardahan Bölgesi, Organik Tarım ve Hayvancılığa Müsait"

Açış konuşmalarının ardından ilk oturuma geçildi. Oturum moderatörlüğü Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yahya Kemal Avşar tarafından yapıldı. Oturumun ilk konuşmacısı İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esfender Korkmaz oldu. Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan'ın kalkınma potansiyelinin çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Organik tarım ve hayvancılığın son yıllarda oldukça revaçta olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Korkmaz, bu alanlardaki çeşitli projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Korkmaz'a Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci tarafından plaket takdim edildi.

ARÜ'lü Akademisyenlerden Ardahan'la İlgili Çözüm Önerileri

Verilen aranın ardından oturumun ikinci bölümüne geçildi. İkinci bölümde Ardahan Üniversitesi İİBF Öğr. Gör. Zehra Doğan ve Öğr. Gör. Abdullah Topçuoğlu bölgesel kalkınma hakkında sunum yaptı. Devamında ise İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İhsan Kurtbaş, "Bölgesel Sorunlar Üzerine Sosyolojik Bir İnceleme: Ardahan İli Örneği" başlıklı bir sunum yaptı. Ardahan merkezi, ilçeleri ve bağlı köylerinde mülakat tekniği ile yapılmış alan araştırması verilerine dayanan sunumda yerel sorun tespitleri ve bunlara ilişkin çözüm önerilerine yer verildi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Korkmaz Çetin Demirci Faruk Köksoy Ardahan Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title