Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.Başkan Evcilmen portre, elektrik santralinin eski fotoğrafları ve proje fotoğrafları.Prof.Dr.AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Senatosu'nun Alanya'da Tıp Fakültesi kurulması için yaptığı başvurunun Bakanlar Kurulu'nca kabul edilmesinin ardından...

Foto: Başkan Evcilmen portre, elektrik santralinin eski fotoğrafları ve proje fotoğrafları.

===

Prof. Dr. Kurtcephe Alanya'da Tıp Fakültesi için arsa baktı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Senatosu'nun Alanya'da Tıp Fakültesi kurulması için yaptığı başvurunun Bakanlar Kurulu'nca kabul edilmesinin ardından Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe Alanya'da Fakültenin yapılması için uygun arazilerde incelemelerde bulundu. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney ve Oba Belde Belediyesi'nden yetkililerin bulunduğu incelemeler sırasında Kurtcehpe'ye 2 arazi ile inşaatı devam eden Bölge Hastanesi gösterildi.

Kurtcephe ve beraberindeki heyet Karakocalı mevkiinde deniz manzaralı 48 dönüm ile yine aynı mevkiinde içerisinde muşmula ağaçları bulunan 14 dönümlük arsayı inceledi. Kurtcephe ardından yapımı süren Alanya Bölge ve Diş Hastanesi inşaatıyla inşaatlarının yanındaki Hazine'ye ait 35 dönümlük arsayı inceledi. Kurtcephe, Hazine arazisinin tahsisinin daha uygun olacağını, gerekçe olarak ise Diş Hastanesi ve Bölge Hastanesi ile iç içe olunması nedeniyle daha faydalı sağlık hizmeti verileceğine dikkati çekti.

TIP FAKÜLTESİNİ 2013'de AÇARIZ

Alanya'ya kurulacak Tıp Fakültesi'nin bir an önce hayata geçmesi amacıyla ihtiyaç duyulan arazinin tespiti için Alanya'ya geldiklerini belirten Prof. Dr. Kurtcephe, "Kısa zamanda binanın yapılıp halka hizmet verebilmesi için yer bakıyoruz. En kısa zamanda Tıp Fakültesi binası tamamlansın ve Bölge Hastanesi ile birlikte insanlara sağlık hizmeti versin. AÜ Tıp Fakültesi'nin döner sermayesi 2012 cirosu 211 milyon lira. Antalya ekonomisine sağlanan çok büyük bir katkı" dedi.

ALAİYE ÜNİVERSİTESİ'NİN İLK ADIMINI ATTIK

Benzeri bir hastaneyi Alanya'ya resmen kurduklarını, ihtiyaç duyulan tesisin hayata geçirilmesine çalışıldığını anlatan Kurtcephe, "2013 yılında binanın faaliyetine geçmesi için ele ele verdik. Bölge Hastanesi tamamlanmadan biz hizmet vermeye başlarız" diye konuştu. Alanya'da böyle bir hastanenin hizmete girmesinin, devlet üniversitesi kurulması konusunda ellerini güçlendirdiğine değinen Kurtcephe, Tıp Fakültesi'nin hayata geçişiyle beraber 'Alaiye Üniversitesi'nin kurulması için Ankara nezdinde girişimlerimiz hızlandıracaklarını vurguladı.

Kurtcephe şöyle konuştu: "İlk defa bir ilçede devlet üniversitesi kazandırmanın sevincini yaşamak istiyoruz. Ülkemizin en güzel yerlerinden tüm dünyada tanınan bir şehir üniversiteye kavuştuğunda ekonomik ve kültürel katkı sağlar. 'Alaiye Üniversitesi'nin kısa sürede milletimizin hizmetine sunarız." Rektör Kurtcephe AÜ Alanya İşletme Fakültesi ve Konaklı Beldesi'nde yapımı tamamlanmak üzere olan kongre merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, incelemelerden

===

Deepo'da yarıyıl eğlencesi

ANTALYA'nın outlet alışveriş merkezi Deepo Outlet Center'da, sömestr etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Çocuklar bugün sihirli eller atölyesiyle gönüllerince eğlendi. Hayal güçlerini kullanarak t-şirt ve taşları boyayan miniklerin eğlencesi önümüzdeki günlerde akrobat gösterileri ve balon şov gibi etkinliklerle devam edecek. 8D Sinemaları, Go-kart, Deepo Cinetech Sinemaları ve Lunapark gibi çocuklar için pek çok alternatif eğlence seçeneği bulunan Deepo'da ücretsiz yarıyıl etkinlikleri saat 14.00 - 16.00 arasında yapılıyor.

ANTALYA (DHA)

Foto: Eğlenen çocukların fotosu - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Kerim Aydoğan Antalya Alanya Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title