Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da 3 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi.

Foto: Ziyaretlerden

===

*GÜNLÜ

3 gün kesinti var

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da 3 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (pazar) 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Kültür ve Yeşilyurt Mahallesi ile 75. Yıl Caddesi'nin bir kısmı elektriksiz kalacak.

Pazartesi günü 08.00-12.00 saatlerindeki kesintiden Aksu İlçesi Gaziler ve Fettahlı mahalleleri, Salı günü aynı saatlerdeki kesintiden Çamköy ve Hacılar mahalleleri, Pınarlı Mahallesi'nin bir kısmı etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Burhanettin Onat

dualarla anıldı

ANTALYA'da belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapan ve kentin tarihine ismini altın harflerle yazdıran Dr. Burhanettin Onat, 35'inci ölüm yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Uncalı Mezarlığı'ndaki kabri başında torunu Hasan Mehmet Zaim ve Türk Ocakları Derneği Antalya Şubesi Başkanı Abdullah Uysal'ın yanı sıra çok sayıda seveninin katıldığı anma töreninde Kuranı Kerim okundu dualar edildi.

Burhanettin Onat'ın biyografisini okuyan Abdullah Uysal, 1894 yılında doğan Onat'ın Memleket Hastanesi'nde görev yaptığını, 4, 5 ve 6'ıncı dönem Antalya Milletvekilliği görevlerinde bulunduğunu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı görevini üstlendiğini kaydetti. Uysal, "Antalya'ya çağ atlatmış, yeni vizyon ve görevler yüklemiş önemli bir insanı ölümünün 35'inci yılında da unutmadık, unutturmayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından mezarı başında dua eden sevenleri, Burhanettin Onat'ın torunu Hasan Mehmet Zaim ile selamlaştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da, anma törenine çelenk gönderdi. Ailesi ve yakınları bundan sonraki yıllarda da Onat'ı unutmayacaklarını ve her 14 Aralık'ta mezarı başında bir araya geleceklerini söyledi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Anmadan (Güneş gözlüklü olan torunu)

===

ATSO Akademi'den

dört eğitim daha

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Odanın eğitim faaliyetlerini kurumsal bir yapıda yürüten ATSO Akademi bünyesinde üyelere ve üye çalışanlarına dönük faaliyetlere bu hafta 4 farklı eğitimle devam edileceğini bildirdi. Başkan Budak, ATSO üyelerinin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda oluşturulan akademi eğitim programı kapsamında bu hafta, 'ISO EN TS 14001 Çevre Yönetim Sistemi', 'Stres Yönetimi Eğitimi', 'Proje Hazırlama Eğitimi' ve 'İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi' gerçekleştirileceğini açıkladı.

ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ

Küresel iklim değişiklikleriyle mücadele için işletmelerin çevre dostu, yeşil ekonomi politikalarıyla uyumlu, enerji verimliliğini artıracak, olumsuz çevre etkilerini azaltacak çevre-dostu teknolojiler kullanarak faaliyet göstermeleri gerekiyor. Bu doğrultuda, 17-18 Aralık tarihlerinde Türk Standartları Enstitüsü işbirliğinde düzenlenecek 'TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Temel Eğitimi'nde, çevre yönetim sistemi, çevre politikasının geliştirilmesi, uygulanması ve başarıya ulaştırılması ve sürekliliğinin sağlanması için kuruluş yapısı, planlama faaliyetleri, sorumluluklar, uygulamalar, usuller ve işlemleri ile çevre yönetim sistemleri standartları ve çevre yönetim sistemlerinin kurulması çalışma basamaklarıö konularında temel bilgiler verilecek.

STRES YÖNETİMİ EĞİTİMİ

19 Aralık tarihinde yapılacak 'Stres Yönetimi Eğitimi'nde ise eğitmen Doç. Dr. Ziya Koruç tarafından 'stresin tanımı, iyi ve kötü stres kavramları ve özellikleri, kişilik özellikleri ile strese yatkınlık ilişkisi, stresle başa çıkma yolları, yaşam biçiminin iş yaşamına etkisi' konularına yer verilecek. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, "Artık iş hayatının ayrılmaz bir parçası haline gelen stresin nedenleri ve baş edebilme yöntemlerinin anlatılacağı eğitimin oldukça faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Budak, eğitimde katılımcılara, proje hazırlama ile ilgili tanımlar, proje tipleri, stratejik planlama, proje yönetimi, proje faaliyet planlaması, yenilikçilik kültürü (innovasyon), proje safhaları, proje paydaşları, proje maliyet analizi ve yönetiminde en uygun şekle sokma, proje yönetiminde organizasyon ve raporlandırma, projeler için tedarik yönetimi ve projelerde risk analizi ve değerlendirmesi konularında bilgiler verilerek, proje hazırlık uygulaması çalışması yapılacağını ifade etti.

İYİ TARIM UYGULAMALARI

Budak, tarımsal üretim yapan firmaların, sosyal olarak yaşanabilir, kabul edilebilir kalite standartlarını karşılayan, ekonomik açıdan yüksek getirisi olan ve sürdürülebilir bir tarımsal üretim için çevreye duyarlı, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, doğal kaynakları korumayı hedefleyen, izlenebilirlik ve gıda güvenliğini sağlayan iyi tarım uygulamaları yaklaşımını benimsemeleri gerektiğini vurguladı. Budak, 21 Aralık tarihindeki 'İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi'ni Safiye Kavas'ın vereceğini açıkladı.

Budak, Safiye Kavas tarafından katılımcılara iyi tarım uygulamaları kavramı, iyi tarım uygulamaları altyapı süreçleri, iyi tarım uygulamalarının kapsamı, iyi tarım uygulamalarına geçiş süreci konularında bilgiler aktarılacağına değinerek, eğitim faaliyetlerinin ATSO internet sayfası ile ATSO'nun sosyal medya hesaplarından takip edilebileceğini ve eğitimlere ilişkin her türlü bilginin ATSO bünyesindeki Eğitim ve Kalite Müdürlüğü'nden alınabileceğini sözlerine ekledi.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Polise, güvenli kontrol eğitimi

FİNİKE Emniyet Müdürlüğü tarafından Antalya'nın batı ilçelerinde görev yapan emniyet personeline uygulamalı eğitim veriyor. Kemer, Kumluca, Demre, Kaş, Korkuteli, Elmalı'da görevli emniyet personeline 2 hafta boyunca her gün güvenli yol kontrolü, şüpheli araç durdurma, şahısları etkisiz hale getirme ve yol kapan kullanma, atma konularında uygulamalı eğitim verilecek.

Finike Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Gürhan Hekimci ve Murat Demir'in eğitmenliği yaptığı program kapsamında her ilçede 3 gün personele eğitim verilecek. Eğitimin amacının yüksek riskli olayları sıfıra indirmek olduğunu kaydeden Finike İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, hem polislerin can güvenliğini, hem de durdurulan kişilerin can güvenliğini sağlamak amacıyla bu eğitimlerin verildiğini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği personel eğitimine 2 polis memurunun katıldığını kaydeden Çakmaklı, "Antalya'nın Batı ilçelerindeki emniyet personeline, müdürlüğümüzde görevli 2 polis memuru eğitim veriyor. 2 hafta sürecek eğitimlere her ilçe 3 gün süreyle eğitim verilecek. Görsel bilginin yanında uygulamalı eğitim de verilecek. Eğitimlerde şüpheli araçlar durdurup güvenli halde müdahale etme hedeflenmektedir" dedi.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Eğitimden

===

AFAD 94 kişiyi kurtardı

ISPARTA İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) arama kurtarma ekipleri bu yıl 57 olayda 94 kişinin hayatının kurtulmasını sağladı. AFAD Müdürü Muhammed Arabacı, hem Isparta'da hem de ülkede meydana gelen olaylarda kurtarma çalışmalara katıldıklarını belirtti. 2012 yılı içerisinde meydana gelen 57 olayda 94 yaralının kurtarılmasını sağladıklarının kaydeden Arabacı, katıldıkları kurtarma çalışlarından 14 kişinin ise yaşamını yitirdiğini söyledi.

DEPREM EĞİTİMİ SÜRÜYOR

Kamu kurum ve kuruluşlarında, okullarda ve vatandaşların talepleri doğrultusunda eğitim çalışmaları ve afet öncesi bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını da vurgulayan Arabacı, "Bu yıl içerisinde Eylül ayına kadar yapmış olduğumuz eğitim çalışmaları kapsamında 1 637 kişiye eğitim hizmeti verildi" dedi. Verdikleri eğitimlerin büyük çoğunluğunun deprem eğitimi olduğunu belirten Arabacı, "Bu eğitimlerde deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapması gerekenler anlatılıyor" diye konuştu.

EVLERİ YANANLARA KONUT

Bu yıl içinde Isparta'da sel felaketi, yangın, heyelan gibi doğal afetlerin meydana geldiğini aktaran Arabacı, "Merkez Güneyce Köyü'nde meydana gelen heyelanla ilgili 2012'nin başında konteynırlar kurduk. Çukur Köyü'nde kaya düşmesi sonrasında 48 konutun yapım aşamasının şu anda yüzde 50'si tamamlandı. Güneyce Köyü'ne yine 48 konut yapacağız. Sütçüler İlçesi'ndeki yangında evleri yanan hak sahiplerine konut yapılacak" dedi.

UZMAN PERSONEL ÇALIŞIYOR

Müdürlük bünyesinde 17 personelin arama kurtarmada faal şekilde çalıştığını kaydeden Arabacı, "Bu personelin bir kısmı dağcılık eğitimi aldı. Su altı arama kurtarma eğitimini almış olan personelimiz ve tüm personelimizde arama kurtarma ve trafik kazalarına, kaybolmalara, boğulmalara, heyelanlara müdahale edebilme kabiliyetine sahipler. Personelimizden 6'sı dağcılık eğitimi, 5'i su altında arama kurtarma eğitimi sertifikasına sahip" diye konuştu

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Muhammed Arabacı

===

Turistlere aşure ziyareti

MANAVGAT'ta Evrenseki Belde Belediyesi tarafından aşure günü düzenlendi. Evrenseki sahilindeki Plaj Park'ta düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara ve turistlere aşure ikramında bulunuldu. Etkinliğe Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, MAİSAD Başkanı Ahmet Boztaş, halk ve belde de tatil yapan turistler katıldı. Etkinlikte, Evrenseki Hatice Sezer Anadolu Öğretmen Lisesi Mehter takımı da gösteri yaptı. Turistlere aşure dağıtan Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, aşurenin birliği, beraberliği, bolluğu ve umudu simgelediğinin belirterek, "Turistlere kültürümüzü tanıtmak amacıyla etkinliği sahilde düzenlendik" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Aşure dağıtılırken

===

Genç aşçılara Osmanlı mutfağı anlatıldı

AKDENİZ Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu'nda Yiyecek İçecek Programı öğrencilerine yönelik 'Osmanlı Mutfağı' konulu panel düzenlendi. Panele mutfak araştırmacısı yazar Yunus Emre Akkor konuşmacı olarak katıldı. Osmanlı mutfağını anlatan Akkor, dönemin aşçılarının 'sır'larını kimseyle paylaşmadığını ve bugün aynı lezzette yemek yapılamadığını söyledi. Osmanlı dönemindeki saray aşçılarının yemek tariflerinin kimsenin öğrenmemesi için yazmadığına vurgu yapan Akkor, bu 'muhteşem tatların' günümüze tam anlamıyla taşınmadığını kaydetti.

Mutfağın ve mutfak kültürünün Osmanlı Devleti için çok önemli olduğunu belirten Akkor, "Osmanlı Sarayı'nda mutfak dediğiniz zaman 'Muhteşem Yüzyıl' dizisindeki 50 metrekarelik mekan aklınıza gelmesin. Saray mutfağı 4 bin 500 metrekarelik bir alanda kuruluydu. Saray'da sadece padişahın yemeğini hazırlayan 17 aşçıbaşı ve 50'ye yakın yamak bulunuyordu. Bunun yanı sıra diğer görevliler için de yapmak yapmaları için sarayda yaklaşık 1700 aşçı bulunuyordu. Yardımcı personeliyle birlikte toplam çalışan sayısı 5 bini buluyorduö dedi.

AŞÇILAR KENDİNE SAKLADI

Yeniçeri ocağının ortadan kaldırılmasına kadar Osmanlı saray mutfağında Nevşehirli aşçıların hakim olduğunu aktaran Akkor, "Yeniçeri isyanı sırasında aşçılarda bu olaya karıştığı için, isyan bastırıldıktan sonra Saray'daki bütün aşçılar kovuldu. Yerlerine Bolulu aşçılar getirildiö diye konuştu. Bu durumun yazılı kayıt olmadığı için saray mutfağında en az yüzde 20'lik bir kayba neden olduğunu belirten Akkor, "Saraydaki aşçıbaşılar, 'Yamaklar işimi öğrenir işsiz kalırım' korkusuyla sırlarını asla kimseyle paylaşmazlardı. Bundan dolayı yüzlerce yemek çeşidimiz bugün tarih olduö dedi.

AŞÇININ YARDICI MALZEMESİ BICAĞIDIR

Yunus Emre Akkor, öğrencilere de ne yaparlarsa yapsınlar mutlaka bir yerlere not almalarını tavsiye bulunarak, "Biz, mutfağımızı ancak bu şekilde yeniden oluşturabilirizö dedi. İyi bir aşçı olmak için çok iyi bir damak hafızasının olması gerektiğini belirten Akkor, "Otellerde staj yaparken binlerce kişiye yemek yapılıyor. Burada çeşitli teknolojik aletler kullanılıyor. Sizde altyapınızı buna göre yapın. Ama bir aşçının en büyük yardımcı malzememsi sadece bıçağıdır. Bunu unutmayınö diye konuştu.

Panelin ardından Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, Yunus Emre Akkor'a plaket verdi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Panelden foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Çetin Osman Budak Manavgat Antalya Finike Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title