Haberler

Ambalaj Atığı ve Atık Pil Toplama Yarışmaları Sona Erdi

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin, Çevre Günü kutlamaları kapsamında okullarda düzenlendiği 'Ambalaj Atığı ve Atık Pil Toplama' yarışmaları sona erdi.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin, Çevre Günü kutlamaları kapsamında okullarda düzenlendiği 'Ambalaj Atığı ve Atık Pil Toplama' yarışmaları sona erdi. Yarışmalarda dereceye giren okullara ödüllerini, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım verdi.

Ödüllerini almak için 'Ambalaj Atığı' yarışmasında birinci olan Mezitli Belediyesi İlkokulu Müdürü Mustafa Okat, ikinci olan Muhittin Develi İlkokulu Müdürü Bekir Yazgan ile üçüncü olan Davultepe Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Cemal Şarlak ve 'Atık Pil' yarışmasında birinci olan Tece Hacı Hatun Cüne İlkokulu Müdürü Çağrı Kantaroğlu, Başkan Uğur Yıldırım'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Mezitli Belediyesi İlkokulu Okulu Müdürü Mustafa Okat, "Öğrencilerimiz artık kağıtları gelişi güzel atmıyorlar. Atıkları düzenli bir şekilde ayrıştırarak topluyorlar. Belediyemiz ile anlaşmalı geri dönüşüm şirketi personelni de gelip alıyor. Okul yönetimi ve öğrencileri olarak biz de bu durumdan memnunuz. Mezitli Belediye Başkanımız Uğur Yıldırım'a katkıları için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Mezitli Muhittin Develi İlkokulu Okulu Müdürü Bekir Yazgan da Mustafa Okat'la aynı duyguları paylaştığını belirtti. Yazgan, "Bizim yarışmak gibi bir iddiamız yok. Biz atık toplama işini yaşam tarzı olarak yapmamız gerekir diye düşünüyoruz. Çünkü temizlik görevlilerimiz çöpü ayrıştırıyor. Belediyenin çöp aracına değil, atık malzeme aracına gidiyor. Üç bin mevcutlu bir okulun malzemesi özelliklerine göre ayrıştırılıyor, geri dönüşüme gönderiliyor. Biz bunu proje olarak görmedik. Vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz. Kazanan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Davultepe Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Cemal Şarlak ise "Mezitli Belediyesi'ni her zaman yanımızda gördük. Eğitim ve öğretime katkılarını yakından izledik. Bizi her zaman yakından izlediler. Ayrıca yer yüzünde cennet bir ülke varsa o da Türkiye'dir, Mersin'dir, o şehrin de kaptan köşkü Mezitli'dir. Mezitli'de çevreyi koruma, hep güzelliklerin olması adına böyle bir çalışma yaptık, emeği geçenlere teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Atık pil toplamanın birincisi olan Tece Hacı Hatun Cüne İlokulu Müdürü Çağrı Kantaroğlu da "Biz bu çalışmayı yaparken birinci olalım diye başlatmadık. Biz size özellikle teşekkür ediyoruz. Atık pilin çevremize verdiği zararları biliyoruz. Öğrencilerimizi de bilinçlendirdik. Onlar da bu bilince ulaştılar. Bu ödül de onlara teşvik olur. Sizin sayenizde öğrencilerimiz de bundan sonra şevk ve azimle bu işi devam ettirecekler" dedi.

Başkan Uğur Yıldırım ise okul müdürlerine ve emeği geçen öğrencilere teşekkür etti. Bu yarışmayı Çevre Günü dolayısıyla başlattıklarını belirten Yıldırım, "Biz burada bir yarışma açarak bu günü sonlandırmaya gitmedik. Ama böylesine bir derecelendirmeye gittiğimizde çocuklarımızın daha çok teşvik edilmesi anlamını taşıyacağı için önemliydi. Bundan sonraki yaşamlarında da önemli oranda katkı yapacağı için derecelendirme yolunu tercih ettik. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzü ve orada çalışan arkadaşlarımıza da bu hizmetleri için teşekkür ediyorum. Çevremizi temizlik konusunda yeterince temiz tutma anlamında halkımız önemsemese de bir gün bakacağız ki herkes çevresini temiz tutma gereğini kendisinde hissedecek" ifadelerini kullandı.

Atık pil konusunun da önemli olduğunu belirten Yıldırım, "Cidden insan sağlığını çok fazla tehdit eden atık pillerden korunmanın yolları onları toplayarak bertaraf etmenin önemli olduğunu biliyoruz. Okullarımızın bu çerçevede yaptığı çalışmalar takdire değer. Ben buna katkı yapan öncelikle çocuklarımızı kutluyorum. Bu bilincin onlara yerleşmiş olması çok önemlidir. Bundan sonra hem okullarını hem evlerini hem de çevrelerini çok daha temiz tutma ihtiyacını hissedecekler. Hem çevresinde kirlilik yaratmama konusuna daha duyarlı olacaklar. İnsanların uyarılması görevini de üstlenmiş olacaklar. Onlar çevreci olma konusunda gönüllü birer elemanımız olacaklar. Belediyemizin böylesine bir organizasyonun içerisinde olmasını önemli sayıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ambalaj atığı toplamada birinci olan okula projeksiyon cihazı, ikinci okula yazıcı, üçüncü okula spor paketi verildi. Atık pil toplama yarışmasının birincisine ise fotoğraf makinesi, Başkan Yıldırım tarafından verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Davultepe Mezitli Mersin Yerel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title