Haberler

Almanya'daki Terör Örgütü Nsu Davası

Almanya'da, 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesiyle ilgili görülen terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasında, aşırı sağcı Bernd T, tanık olarak dinlendi.

Almanya'da, 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesiyle ilgili görülen terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasında, aşırı sağcı Bernd T, tanık olarak dinlendi.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesindeki davanın 185. duruşmasında, daha önce verdiği ifadelerde NSU üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'ı tanıdığını söyleyen Bernd T, örgütle bağlantılı olmadığını iddia etti.

Hakkında soruşturma yapıldığı için ifade vermeyeceğini belirten Bernd T, hakkında soruşturma olmadığı bildirilince, "O zaman ben hiçbir şeyi hatırlamıyorum" dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Manfred Götzl, Bernd T'nin daha önce değişik zamanlarda savcılığa ve polise verdiği ifadeleri okudu.

Götzl, Bernd T'nin Hünfeld cezaevinde bulunduğu dönemde Böhnhardt ve Mundlos'u, Kassel-Wilhelmshöhe tren istasyonundan alarak "Oidoxie" adlı aşırı sağcı müzik grubunun konserine götürdüğü yönünde ifade verdiğini bildirdi.

Bernd T, böyle bir şey söylemediğini ifade ederek, "Mundlos ve Böhnhardt'ı tanımıyorum. Kassel'e de gelmediler" diye konuştu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Götzl, Mundlos ve Böhnhardt'ın Kassel'e geldikleri belirtilen dönemde cezaevinde olduğunu söyleyen Bernd T'ye gündüzleri dışarıda, geceleri hapiste geçiren bir mahkum olduğunu hatırlattı.

Almanya'nın iç istihbarat servisi olan Federal Anayasayı Koruma Teşkilatına 2012 yılının Aralık ayında mektup yazarak cezaevinden erkenden çıkma karşılığında bilgi vereceğini bildiren Bernd T, bu mektubu yazdığını da reddederek, polislerin kendisiyle bağlantıya geçtiğini savundu.

Götzl'in, Kassel kentinde, Halit Yozgat'ın öldürüldüğü 6 Nisan 2006'da nerede olduğu yönündeki bir soruya Bernd T, "6 Nisan'da saat 17.00'de cezaevindeydim" cevabını verdi.

Kardeşini görmek için 2001-2003 arasında birçok kez Zwickau kentine gittiğini anlatan Bernd T, Mundlos ve Böhnhardt ile Zwickau kentinde düzenlenen eğlencelere katıldığı yönünde daha önce verdiği ifadeyi de yalanladı.

Bernd T'nin sorgulanmasına yarın da devam edilecek.

-NSU -

Terör örgütü NSU'nun Almanya'da, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesinde ve çok sayıda soygundaki rolü 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti. 4 Kasım 2011'de bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunan örgüt üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos'un intihar ettikleri öne sürülmüş, NSU üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Beate Zschaepe ise örgüt mensuplarının kullandığı hücre evini ateşe verdikten sonra polise teslim olmuştu.

NSU davası 6 Mayıs 2013'te Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde başlamıştı. Örgütün yaşayan tek üyesi olan Zschaepe, tutuklu yargılandığı davada susma hakkını kullanıyor. Davada, Zschaepe'nin yanı sıra örgüte yardım ve yataklıktan suçlanan 4 sanık daha yargılanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Kassel Münih Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title