Haberler

Aliağa'da Ramazan Sohbetleri'nin İlk Konuğu Ünlü Oyuncu İrfan Kang

Güncelleme:

Aliağa Belediyesi Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri ünlü oyuncu İrfan Kangı'nın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi ile başladı.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile birlikte Aliağalı vatandaşların dinleyici olarak katıldığı söyleşi de konuşan İrfan Kangı, Günümüzde hızla yaygınlaşan sanal dünyanın insanlar arasındaki sosyal mesafeyi yok ettiğini söyledi.

KANGI: ESKİDEN İNSANLAR BİRBİRİNİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKARAK İLETİŞİM KURARDI.

Toplumun anı yaşamak yerine anı kaydetmeyi tercih ettiğini belirten Kangı, "Eskiye göre şu anda hepimiz çok farklı bir dünyadayız.7'den 70'e herkes elinde olan akıllı telefonlara bakarak yaşıyor. Eskiden böyle bir şey yoktu, insanlar birbirinin gözünün içine bakarak iletişim kuruyordu, şimdi ise ekranın içinde ki insana bakmaya çalışıyoruz" dedi.

"SANAL ALEM İNSANLAR ARASINDA YÜKSEK BİR DUVAR ÖRMÜŞ DURUMDA"

Eski Ramazan geleneklerinin güzelliklerinden bahseden Kangı, şunları söyledi: "Bir zamanlar iftar ile sahur arasında geçen zamanda insanların bir araya geldiği dost meclislerinde sohbetler edilir, meddah gösterileri yapılır, direklerarası geleneği yaşatılırmış. Bu tür Ramazan etkinlikleri insanlar arasında ki; birlik beraberlik duygusunu da pekiştirirmiş. Şimdi ise iftar sonrasın da; hangi diziyi izleyeceğimizi konuşuyoruz. Ya da birçoğumuz sosyal medyada vakit geçiriyor. Neredeyse esiri olduğumuz sanal alem insanların arasına yüksek bir duvar örmüş durumda"

"GELİŞİM BAZI DEĞERLERİMİZİ KAYBETTİRDİ"

Türkiye'de İstanbul gibi metropollerde mahalle kültürünün de yok olduğunu sözlerine ekleyen Kangı, "Ben İstanbul'da yaşıyorum, yaşam kalitemiz çok düşük. Çünkü yan komşumun adını bile 2 sene sonra öğrendim. Şehirlerde ve teknolojide olan gelişim bize bazı değerlerimizi maalesef kaybettiriyor. Özellikle İstanbul'da özenilecek bir hayat yok. Ancak yaptığım bir program vesilesiyle gezdiğim Anadolu şehirlerinde bizzat şahit oldum ki; örf, adet ve ananelerimiz halen oralarda yaşatılıyor. Büyükşehirlerin kaybettiği değerlerin, Anadolu şehirlerinin kaybetmemesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

"7 YAŞINDA ZEKİ ALASYA VE METİN AKPINAR'I İZLERDİM"

Eski Ramazan geleneklerine dair yaptığı konuşmanın yanı sıra; nasıl oyuncu olmaya karar verdiğini ve oyunculuk kariyerinin ne şekilde başladığını da anlatan Kangı, oyunculuk kariyeri hakkında şu bilgileri verdi: "7 yaşındayken dayım elimden tuttu ve beni Zeki Alasya ile Metin Akpınar'ın oynadığı Nişantaşı Vali Konağı'ndaki Deve Kuşu kabaresine götürdü. O günden sonra sürekli olarak Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın oyunlarını izledim. Koca Mustafa Paşa'da Nejat Uygur'un oyunlarını da sürekli izlerdim. 7 yaşından 10 yaşına kadar bu şekilde oyunları takip ettim. Bir gün Açıkhava'da 'Deliler' oyununu izlerken içimden bir ses tiyatro oyuncusu olmam gerektiğini söyledi. Şunu anladım ki çocuk tiyatroyu seçmiyor, tiyatro çocuğu seçiyor. Tiyatro beni seçti ve çağırdı. Okul hayatımda başarılı bir öğrenci olmadığım halde okulda oynanan tiyatro gösterilerinde, okunması gereken şiirlerde hep ben vardım.
Oğlumun bu işi yapmasını ister miydiniz sorularına ise biraz temkinli yaklaşıyorum. Çünkü tiyatro oyunculuğu her ne kadar eğlenceli bir iş olsa da çalışma koşulları açısından zor bir meslektir. Dizi de izlediğiniz sahneler veya 15-20 saniyelik reklamlar için bizler günlerce çekim yapıyoruz"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Metin Akpınar Zeki Alasya İstanbul Aliağa Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title