Haberler

AKP'li Çelik'e Sert Cevap

Güncelleme:

"Programımızı Suikast Girişimi Olarak Değerlendirmeye Kimsenin Haddi Yok"

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel başkanı Selahattin Demirtaş, Hükümetten Demokratik Özerkliği desteklemelerini beklemediklerini ancak, parti programlarının ekinde yer alan bu çözüm önerisinin, "Türkiye'ye suikast girişimi" olarak değerlendirilmesine de tepki gösterdi.

Demirtaş, "Parti programımızı bir başka parti yetkilisinin 'Türkiye'ye suikast girişimi' olarak değerlendirme yetkisi yoktur, haddi yoktur. Bu nedenle herkes nerde durduğunu iyi görebilmeli. Asıl bu açıklamalar gerilime yol açıyor"dedi. Demirtaş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının Demokratik Özerklik taslağı ile ilgili inceleme yapmasını ise, "DTK ile organik bağımızın olup olmaması hiçbir şekilde sonucu değiştirmez"diye konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önümüzdeki hafta geçekleşecek olan Diyarbakır gezisini de değerlendiren Demirtaş, "Kürt sorununun çözümüne ilişkin somut mesajlar verirse bu çok anlamlı olur"dedi.

"PROGRAMIMIZI SUİKAST GİRİŞİMİ OLARAK DEĞERLENDİRMEYE KİMSENİN HADDİ YOK"

"Biz BDP olarak önceki dönemde DTP'den bu yana son 4 yıldır bu taslağı zaten tartışıyoruz. Parti programımızın ekidir, bir çözüm önerisidir. Fakat bunun tartışılmasını bile engellemeye dönük Hükümetten doğru girişimler olunca şu ortaya çıkıyor ki bu Hükümetin torbası boş, dosyası boş. Öyle olmasaydı en azından bu tartışmaların önüne kesmeye bir an önce tehditlerle parti kapatma girişimleri ile konuyu engellemeye çalışmazdı. Biz bir siyasi partiyiz.

AKP ne kadar bu ülkenin sorunlarını tartışmaya yetkili ise sorumlu ise BDP'de aynı yetki ve sorumluluklara sahiptir. AKP'den ne bir eksiğimiz nede bir fazlamız vardır. Dolayısıyla AKP sözcülerinin sözlerine dikkat etmeleri lazım. Biz eğer Türkiye'nin sorunları ile ilgili bir çözüm önerisinde bunuyorsak bu parti programımızın bir gereğidir. Parti programımızı bir başka parti yetkilisinin Türkiye'ye suikast girişimi olarak değerlendirme yetkisi yoktur, haddi yoktur. Bu nedenle herkes nerde durduğunu iyi görebilmeli. Asıl bu açıklamalar gerilime yol açıyor."

"DTK İLE BDP'NİN ORGANİK BAĞININ OLUP OLMAMASI SONUCU DEĞİŞTİRMEZ"

BDP lideri Demirtaş, Demekratik Özerklik ile ilgili Yargıtay Cumhurriyet Başsavcılığının yaptığı inceleme ile ilgili olarak ise, "Yargıtay Cumhuriyet başsavcılığı bir defa partimiz hakkında bir inceleme başlatmadı onu netleştirmek lazım. Sadece son çalıştay ile ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet başsavcılığı başlatmış olduğu soruşturma kapsamında kendiside bir inceleme yapıyor.

DTK ile organik bağımızın olup olmaması hiçbir şekilde sonucu değiştirmez. DTK son derece meşru açık çalışan herkesin bildiği ne iş yaptığı kimlerden oluştuğu bilinen meşru yasal bir zemindir. Dolayısıyla onunla ilişki olup olmaması ayrı bir kondur ama, böyle kriminal bir hale suçlu gösterme girişimlerine karşıda biz doğrusu tepki ile bakıyoruz. Bu soruşturmadan da incelemeden de hiçbir şey çıkmayacağı ortada zaten. Bütün çalışmalar herkesin gözü önünde gerçekleşiyor.

Ortada bir suç yok, Partilerde zaten bu tün çalışmaları yapmak için vardırlar. Bu tür platformlarda tartışmalara katılırlar izlerler oradan çıkan sonuçları da politikaya dönüştürmeye çalışırlar. Oradan çıkardıkları aldıkları izlenimlerle politikalarını şekillendirmeye uğraşırlar. Biz bir çok platforma katılıyoruz. DTK da bu platformlardan biridir. DTK son derece onurlu bir iş yapmıştır. Kendi çözüm önerisini açık yüreklilikle demokratik legal zeminde ortaya koymuştur. Bence bu son derece ciddi bir iştir. DTK da bölgede temsil gücü yüksek olan bir sivil platformdur. Bence bu soruşturma başlı başına tehdit ve baskıdır. Başka bir anlamı yoktur"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title