Haberler

Akın Çorap TMSF Denetimine Geçti

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük çorap üreticilerinden Akın Çorap, TMSF denetimine geçti. Şirketin kurucusu için FETÖ kapsamında yakalama kararı çıkarılırken, üç oğlu da tutuklanmıştı.

Türkiye'nin en büyük beş çorap üreticisinden biri olan Akın Çorap, TMSF denetimine geçti. Yurtdışında olduğu öğrenilen şirketin kurucusu için Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında yakalama kararı çıkarılırken, üç oğlu tutuklanmıştı. Şirketin kurucusu Ali Yarkın, FETÖ'nün finansörü olmakla suçlanıyor. Yarkın'ın FETÖ bünyesindeyken Bank Asya'nın kurtarılması için de yüklü para yatırdığı ortaya çıkmıştı.

CİROSU 50 MİLYON DOLAR

Akın Çorap'ın temeli 45 yıl önce İstanbul'da atıldı. Şirketin, İstanbul Başakşehir ve Giresun Keşap'ta iki büyük fabrikası bulunuyor. 650 kadar çalışanı FETÖ'den aranan Çorap Kralının fabrikası TMSF denetiminde bulunan Akın Çorap'ın yıllık 85 milyon çift çorap üretimine sahip.Türkiye'nin en büyük beş çorap üreticisi arasında bulunan Akın Çorap'ın cirosunun ise 50 milyon dolar seviyesinde olduğu öğrenildi. Akın Çorap tesislerinde çalışan kişi sayısı ise 650 seviyesinde.

ÜÇ OĞLU DA TUTUKLANDI

Şirketin kurucusu Ali Yarkın, aynı zamanda TMSF bünyesinde bulunan Bank Asya'nın da ortakları arasında yer aldı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Akın Çorap'ın sahipleri için de soruşturma süreci başlatıldı. Edinilen bilgilere göre, Ali Yarkın'ın 15 Temmuz öncesi tedavi gerekçesiyle yurtdışına gittiği öğrenildi. Akın Çorap'ın yönetiminde bulunan Ali Yarkın'ın üç oğlu; İhsan, Uğur ve Fatih Yarkın kardeşler ise geçtiğimiz Aralık ayında FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı. Tutuklanan isimlerden Fatih Yarkın, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin de yönetim kurulundaydı.

BANK ASYA'YA 1.5 MİLYON TL

Ali Yarkın'ın o dönem Bank Asya'nın kurtarılması için 1.5 milyon TL yatırdığı ortaya çıkmıştı.

ŞİRKETLER TMSF DENETİMİNDE

Yarkın Ailesi'ne ait Akın Çorap San. ve Tic. A.Ş ile Sufi Çorap ve Tekstil Ürünleri San. ve Tic. limited Şirketine yapılan kayyum ataması sonrası TMSF denetimine geçti. Yarkın Ailesi'nin mal varlıklarına da tedbir konulduğu öğrenildi. (Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Bank Asya İstanbul Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title