Haberler

Akdeniz Belediyesinin Üniversiteye Hazırlık Kurs Kayıtları Başladı

Güncelleme:

Akdeniz Belediyesi Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezinin, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik eğitim programı kayıtları başladı.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi'nin, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik eğitim programı kayıtları başladı. Ücretsiz verilecek eğitimin kayıtları 20 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversiteye hazırlanan öğrencilere destek amacıyla hazırlanan eğitim programında matematik, edebiyat, tarih, coğrafya, fizik, biyoloji, kimya, felsefe, fen ve sosyal bilimler alanlarında 16 öğretmen görev yapacak. Başvurular, Akdeniz Belediyesi Müfide İlhan Kurs Merkezi'nde kabul edilmeye başlandı.

Merkezin çalışmaları hakkında bilgi veren Coğrafya Öğretmeni Şerif Atilla, ön kayıtlarda YGS, LYS ve TEOG'a hazırlanan öğrencilerin başvurularının kabul edildiğini dile getirdi. Bugüne kadar başvuruların bin 500'ü bulduğunu ifade eden Şerif Atilla, "YGS ve LYS'de 400, 5.,6.,7.,8. sınıflar ve TEOG için 200 olmak üzere toplam 600 öğrenciyi merkezimize kabul edeceğiz. Başvuruları titizlikle değerlendireceğiz ve ekonomik durumu iyi olmayan, herhangi bir eğitim kurumundan destek alamayan öğrencilere öncelik vereceğiz. Ücretsiz olarak verilecek bu destek programıyla öğrencilerimizin söz konusu sınavlara eşit koşullarda girmesini sağlayacağız. Merkezimize geçmiş yıllarda devam eden öğrenciler, yüzde 80'leri bulan başarı oranları yakaladılar. Maddi imkanı olmayan ve merkezimizden eğitim alarak üniversiteye adım atan bu öğrenciler, artık kendilerini bu merkezin bir parçası sayıyorlar. Hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz böylesi bir hizmeti sunan Akdeniz Belediyesi'ne her fırsatta teşekkürlerini sunuyorlar" dedi.

Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi'nin ders dışı etkinliklerini anlatan Tarih Öğretmeni Seher Sorver ise "Üniversite hazırlık ve ara sınıflara destek sınıflarımızda branş derslerimizin dışında alternatif dersler de veriyoruz. Bunlar arasında özellikle gençlerin kültürlerini, tarihlerini ve kendilerini tanımaya yönelik dersler yer alıyor. Bunun yanı sıra kültür sanat faaliyetleri yapıyoruz. Her yıl öğrencilerle bir şölen düzenliyoruz. Toplumsal cinsiyet, ekoloji, demokrasi gibi konularda da bilinç düzeyini arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar bine yakın öğrencilerinin çeşitli üniversiteleri kazandığını kaydeden Sorver, öğrencilerin bu merkez sayesinde daha bilinçli ve donanımlı birer birey haline geldiğini de sözlerine ekledi.

Akdeniz Belediyesi Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi, Mesudiye Mahallesi'nde bulunan Müfide İlhan Kurs Merkezi'nde faaliyet gösteriyor. Öğrencilerin şahsen yapacakları başvurular, oluşturulacak bir komisyon tarafından değerlendirilecek ve kesin kayıt yapmaya hak kazanan öğrenciler ay sonundan itibaren derslere girebilecekler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Mersin Eylül Yerel Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title