Haberler

17 Yaşındaki Kızın Akciğerinden Paslanmış Raptiye Çıktı

Güncelleme:

İzmir'de, 17 yaşındaki Kerime Özen, öksürük şikayetiyle hastaneye gitti, çekilen akciğer filmiyle gerçek anlaşıldı. Genç kızın akciğerinden paslanmış raptiye çıktı.

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 17 yaşındaki Kerime Özen'in akciğerinden, uzun süredir bulunduğu sanılan paslanmış bir raptiye çıkartıldı.

HASTANEYE ÖKSÜRÜK ŞİKAYETİYLE GELDİ

Manisa'nın Gördes ilçesinde yaşayan Kerime Özen, bir türlü geçmeyen öksürük şikayetiyle, İzmir'deki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

GENÇ KIZIN AKCİĞERİNDEN RAPTİYE ÇIKTI

Yapılan tetkikler sonucunda Kerime Özen'nin akciğerinde bir yabancı cisim olduğu tespit edildi. Uzun süredir geçmeyen ve verilen ilaçlara yanıt vermeyen inatçı öksürüğün sebebini merak eden aile, kızlarının akciğerine raptiye kaçtığını öğrenince şaşkınlık yaşadı.

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi uzmanlarından Dr. Şaban Ünsal ve ekibinin gerçekleştirdikleri başarılı operasyonla, akciğerdeki raptiye çıkartıldı.

GENÇ KIZIN CİĞERİNİN BİR KISMI ALINDI

Özellikle çocuklarda geçmeyen öksürüğün dikkate alınması gerektiğini belirten Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Şaban Ünsal, "Hasta bize geçmeyen kronik öksürük şikayetiyle başvurdu. Kerime Özen'e yapılan tetkikler sonucunda akciğerinde bir raptiye olduğunu tespit ettik. Ameliyat yapılmadan önce 'bronkoskopi' dediğimiz yöntemle yabancı cismi çıkarmaya çalıştık ancak bu yöntem yeterli gelmedi ve raptiyeye ulaşamayınca ameliyat kararı verdik. Ameliyatta göğüs içerisinde akciğerin yabancı cisimden dolayı tahrip olduğunu gördük ve bu tahribat geri dönüşümsüz olduğu için akciğerin bir kısmını almak zorunda kaldık. Çıkardığımız raptiyenin paslı olmasından dolayı akciğerde tahribat yaratacak kadar uzun bir süre kaldığını tahmin ediyoruz.

GENÇ KIZIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Hastamız şuanda gayet iyi birkaç gün daha hastanemizde kontrol altında kalacak ve sonrasında taburcu edeceğiz. Bu vaka örneğinde görüldüğü gibi, özellikle çocuklarda inatçı ve uzun süre geçmeyen öksürükler bir yabancı cisim habercisi olabilir, halkımız bu konuda dikkatli olmalı ve uzun süren öksürük durumunda bir göğüs hastalıkları uzmanına başvurmalılar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Suat Seren Gördes İzmir 3.Sayfa Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title