Haberler

AK Parti Van İl Başkanlığı İftar Programı

"Türkiye'de olduğu gibi dünyada da kardeşliğin tesisi için çalışan bir partiyiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem,

" Türkiye'de olduğu gibi dünyada da kardeşliğin tesisi için çalışan bir partiyiz" dedi.

AK Parti Van İl Başkanlığı'nca Atatürk Şehir Stadyumu'nda düzenlenen iftar programına katılan Genel Başkan Yardımcısı Erdem, yaptığı konuşmada, rahmet ve bereket ayı olan ramazanda sadece Türkiye'nin dört bir yanında değil, neredeyse dünyanın dört bir yanında iftar sofralarında bulunan bir ekip olduklarını belirtti.

Hemen her akşam bir ilde iftar sofrasına katıldığını vurgulayan Erdem, bu iftar sofralarının özellikle kardeşliğin pekiştirilmesi noktasında önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Erdem, ülke olarak ekonomik yönden bir çok sıkıntı yaşadıklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Ama ülkelerinde iftarını yapamayan ve sofralarında bir tas çorba bulamayan Müslümanlar var. O ülkelere yardım için hemen Türkiye akla geliyor. Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan ile Dış İşleri Bakanı'mız Ahmet Davutoğlu şimdi Arakan'dalar. Somali'deyiz ve oralarda iftar sofraları açıyoruz. Türkiye'de olduğu gibi dünyada da kardeşliğin tesisi için çalışan bir partiyiz."

AK Parti'nin iktidara geldiği dönemde, ülkenin, kendi memuruna aylık maaşını verebilecek durumda olmadığının altını çizen Erdem, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gelirlerimizin tamamı devletin borcunun faizini bile ödeyemiyordu. IMF'den borç almak için ilişkileri iyi diye bakan getiren bir ülkeydik. Ama bugün IMF'ye borçlarını ödediğimiz gibi 5 milyar dolar da borç verdik. Bugün dünya sıkıntılı bir dönemden geçiyor ve ekonomik olarak kriz yaşıyor. Avrupa bugün IMF'den borç alacak noktaya geldi. İşsizlik had safhaya ulaşmış durumda. Türkiye'nin ekonomisi iyi durumda efsanevi hizmetler yapıyor. Sadece Van depreminin yaralarının sarılması için şimdiye kadar harcanan para 3 milyar liradır. Geçmişte biz bu kadar parayı dışarıdan borç olarak alamıyorduk. Şimdi bu şehre 5 milyar lira para harcıyoruz."

Erdem, geçmişte Van depremiyle kıyaslanmayacak küçüklükte meydana gelen depremlerde yapılan afet konutlarının 10-20 yıl gibi sürelerde teslim edilmediğine işaret eden Erdem, "Ama bakın biz Van'ı yeniden imar ediyoruz. Yeni şehir kuruyoruz. İnşallah önümüzdeki aylarda depreme dayanıklı konutlara yerleşeceksiniz. Bunlar AK Parti'nin neyi nasıl başardığının en büyük göstergesidir. AK Parti'nin başarısının en büyük şahidi Van olmalıdır" diye konuştu.

-"Bölgeye ihanet edenler var"-

Türkiye'de güzel şeylerin yapıldığını ama bu güzelliklerden rahatsızlık duyanların olduğunu anlatan Erdem, şunları kaydetti:

"Özellikle bu bölgeye ihanet eden, Kürtlere hainlik yapanlar var. Biz hizmet yapıyoruz onlar ise bu hizmetleri engellemeye çalışıyorlar. 12 Eylül referandumunda da direnç gösterdiler. 12 Eylül oylaması geçmemiş olsaydı bugün Kürtçe öğrenme şansınız olmazdı, demokratik bir takım haklar verildiyse en büyük katkı 12 Eylül halk oylamasıdır. Bunu bildikleri için engellemeye çalıştılar. Sık sık partilerinin kapatılmasından söz ediyorlar. Ama 'partilerin kapatılmasını zorlaştıralım' dediğimiz de en büyük direnci BDP gösterdi. AK Parti olarak hastane, havaalanı, köy yolu yapıyoruz, onlar iş makinelerini yakıyor ve yaptıklarımızı tahrip ediyorlar. Bu hizmetleri bu bölgenin insanı kullanacak."

Terör örgütü PKK'nın, devlet kadar AK Parti'yi de hedef seçtiğini ifade eden Erdem, bu sebeple AK Parti mensuplarını dağa kaldırarak, tehdit ettiklerini ve korku salmaya çalıştıklarını dile getirdi.

İftar programına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan, İl Başkanı Abdullah Aras, sivil toplum örgütü temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Eker ve Genel Başkan Yardımcısı Erdem, programın ardından teravih namazını kılmak için Ulu Cami'ye geçti.

Muhabir: Yahya Öylek

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Ekrem Erdem Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title