Haberler

AK Parti Reklamda CHP'yi İkiye Katladı

Güncelleme:

Seçim yarışındaki siyasi partiler sadece mart ayında televizyonlara 2508 adet reklam verdi.

Seçim yarışındaki siyasi partiler sadece mart ayında televizyonlara 2508 adet reklam verdi. AKP'nin reklam adedi CHP'yi ikiye katladı

Wall Street Journal'ın haberine göre, Türkiye 30 Mart yerel seçimlerine hazırlanırken, seçimde yarışacak partiler de projelerini anlatmak için reklam ve tanıtım faaliyetlerini artırdı. Medya Takip Merkezi'nin The Wall Street Journal Türkiye için derlediği bilgilere göre siyasi partiler için sadece mart ayında 13 ulusal kanala 2 bin 508 adet reklam yayınlattı.

EN FAZLA REKLAM VEREN PARTİ

17 günde yayınlanan parti reklamlarının toplam süresi 27 saati buldu. En fazla siyasal parti reklamı veren parti AK Parti, alan kanal da NTV oldu.

Yazılı basında yayınlanan reklamlara bakıldığındaysa siyasi partilerin bu mecralarda Mart ayında 4 bin 33 ilan yayınlatmış olması göze çarpıyor. Birincilik Ege'nin yerel gazetesi Yeni Asır, Hürriyet ve Zaman gazetelerinde. Bu 3 gazete de 17 günde 22 adet siyasi parti reklamı yayınlamış görünüyor.

Basın ilanlarında da birincilik TV reklamlarında olduğu gibi bin 850 ilanla AK Parti'nin. İkinci olan ise 915 ilan adediyle MHP görünüyor. CHP 830 adet ilan yayınlatarak üçüncü sırada yer alıyor.

REKLAMLARDA EN ÇOK TERCİH EDİLEN KANAL

Siyasi partilerin reklamlarını hangi kanallara verdiğini incelediğimizde NTV, hem CHP hem de AKP için en çok tercih kanal olmuş görünüyor. AKP reklamlarında ikinciliği alan mecra Kanal 24 olmuş. Kanal 24'te Mart ayında 228 adet AKP reklamı yayınlandı. ATV üçüncü sırayı alırken AKP reklamlarında TRT1 dördüncü, Star TV ise beşinciliği almış durumda.

CHP bu seçim çalışmaları için reklamlarını yayınlatmak üzere 8 kanala ilan verdi. AK Parti'de ise kanal sayısı 11.

CHP'nin 17 günde en fazla reklam verdiği 5 kanaldaki reklam adedi hep 100'ün üzerinde. AK Parti ise en fazla reklam yayınlattığı 6 kanalın her birinde en az 200 kez reklamlarıyla boy gösterdi.

CHP'nin ilk 5'inde NTV'nin ardından Kanal D, CNN Türk, Habertürk ve Star TV geliyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ak Parti Türkiye Star Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (20)

ahmetwww@hotmail.com:

merak etmeyin kadir başkan seçimde oylarıda ikiye katlayacaksınız inşallah

31
36
yanıtYanıtla
BAK SENcesur___@hotmail.com:

BEN REKLAMA BAKMAM İCRATA BAKARIM OYUM AK PARTİYE AK PARTİ VAR HİZMET VAR

31
34
yanıtYanıtla
kadir salihkadirsalih_coban@hotmail.com:

HIRSIZLAR KENDİ KANALLARINA VERMİŞLER REKLAMLARI NTV STAR ATV 24 HEPSİ KENDİLERİNİN KANALI BEDAVA YAYINLIYORLARDIR.

30
24
yanıtYanıtla
Akpli babaFemurr_123@hotmail.com:

Hiç batmayan Güneş gibidir akp iktidarı . geldi ve yok etti karanlıkları .sonsuza dek AKP.

19
19
yanıtYanıtla
ERGİN KOKERALPerginkokeralp@hotmail.com:

SAYIN KADİR TOPBAŞ BAŞKAN SENİN REKLAMADA İHTİYAÇIN YOK İSTANBUL SENİN NASIL BİR ŞAHSİYETLİ ÇALIŞKAN SÖZÜNÜN ERİ KİŞİ OLDUĞUNU BİLİYOR ALLAHIN İZNİYLE SENİ YİNE İSTANBULA BAŞKAN OLARAK GÖRÜRÜZ BU ARADA SARI GÜLÜDE BEDREDDİN DALANIN YANINA KAÇMASI İÇİN GEREKLİ KOLAYLIĞI SAĞLARSINIZ HERHALDE

13
9
yanıtYanıtla
Zaza slm verdi lazaMuzzdar_musa12@hotmail.com:

Her seferinde Menderes'e şöyle yaptılar böyle yaptılar - Sayın başbakanım Menderes'e evinde milyarlarca dolar stoklanmış denmedi şöyle yolsuzluk yaptın böyle götürdün itham edilmedi...

11
10
yanıtYanıtla
ali velicenk_cenk_2005@hotmail.com:

ee para var tabi .....

14
6
yanıtYanıtla
Esnafad09@live.nl:

Arkadaslar, hic bir partinin mitingine katilmayalim. Herkes destekledigi partinin secim programini tv'den ve internetten takip etsin. Artik pahali mitinglerin yerini tv'lerde seviyeli tartisma programlarina birakmali. Harcanan milyonlar devletin kasasinda kalmali.

17
3
yanıtYanıtla
036 SAHDAKAR DÜŞMANI....metinsirin1965@hot:

DİN DÜŞMANLARI BUGÜNE KADAR BAŞÖRTÜYÜ ÖCU GÖRENLER SAKALA KARŞI ALLERJİSİ EZANA KARŞI TAHAMMULU OLMAYANLAR BU GÜN BAŞÖRTÜLÜ VE SAKALI İNSANLARI KULLANIYOR , İŞTE BURADA BİLE SİZİN NE KADAR SHTEKAR ÜŞKAĞITCI OLDUĞUNUZ ORTADA ............... Bu millet artık uyandı fakat siz halen 1960 lardasısınız

11
8
yanıtYanıtla
1453 BAŞLANGIÇf_gurbuz82@hotmail.co:

ya arkadaş şu chp reklamında özgür internet derken ne söylenmek istiyor. reklamı bile inandırıcı degil bunların .

8
11
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title