Haberler

AK Parti'nin Yozgat Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (4) "Muhalefetin siyaseti, unutmayın esersizlik siyasetidir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Muhalefetin siyaseti, unutmayın esersizlik siyasetidir. Onlar tarihleri boyunca hep engellediler. Bugün de engellemenin, yavaşlatmanın,  yıkmanın ve tahrip etmenin peşindeler. Ama bizim siyasetimiz, eser siyasetidir" dedi.

Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde, Yozgat'ın "Gümbür gümbür AK Parti'nin ampulüyle yanması gerektiğini" dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, muhalefetin gündeminde, iftiranın, çamurun, dedikodunun, kirli itham ve hakaretlerin bulunduğunu belirterek, "Muhalefetin siyaseti, unutmayın esersizlik siyasetidir. Onlar tarihleri boyunca hep engellediler. Bugün de engellemenin, yavaşlatmanın,  yıkmanın ve tahrip etmenin peşindeler. Ama bizim siyasetimiz, eser siyasetidir. Siz eserlerle konuşacaksınız. Onlar ne ile konuşacak, ya bunların dikili ağacı var mı?" diye konuştu.

İstanbul'a 3. köprünün yapıldığını, CHP'nin bunu durdurmak istediğini ifade eden Erdoğan, söz konusu köprünün Asya ve Avrupa yakasındaki kulelerinin 250 metreye ulaştığını aktardı.

Köprünün dünyanın sayılı asma köprülerinden olacağını, 4  gidiş-4 geliş olarak yapıldığını anlatan Erdoğan, ortasından da tren geçeceğini söyledi.

"Biz alışılmışı değil, farklılığı ortaya koyarız" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Marmaray bitti mi? Biz Marmaray ile konuşuyoruz. 153 yılılık hayal. Ecdadımız Abdülmecid'in adımını attığı, hayalini kurduğu ama torunları olarak bizim de gerçekleştirdiğimiz. Geçenlerde İstanbul'da 2 gün ağır sis vardı. Ne oldu? Marmaray çalıştı. Günde 300 bin yolcu taşıdı. Ama bu CHP'nin, MHP'nin aklı bunları basmaz. Milliyetçilik bu ya. Lafla milliyetçilik olur mu? Biz, hizmet milliyetçiliği yapıyoruz, bunlar laf milliyetçiliği yapıyorlar. Yozgat, bunu iyi görmelisin. Önümüzdeki yıl biraz daha güneyinden inşallah çift tüp yine denizin altından otomobillerin geçeceği bir tüp geçit yapıyoruz. 2015'te açılacak. 3. köprü, Yavuz Sultan Köprüsü de o da inşallah 2015'te açılacak. "

Dünyada ilk üçü içinde dev bir havalimanı yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, senede 100 bin yolcu kapasiteli havalimanı için Türkiye'nin cebinden "Bir kuruş çıkmadığını" ifade etti.

Erdoğan, havalimanının 42 milyar dolara mal olacağına değinerek, "20 yılığına yapacaklar, çalıştıracaklar, Türkiye Cumhuriyetine teslim edecekler. 2017'de de o açılacak. Miliyetçilik bu. İstanbul'u İzmir'e bağlıyoruz. İstanbul'u İzmir'e bağlarken Kocaeli geçişini yine bir dev köprüyle geçiyoruz. Temellerini attık. Temelleri denizin dibinde. Şimdi denizin üstündeki kulleler yükselecek. İnşallah Mart ayının 15'inde. Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız hep birlikte oradayız. Biz buyuz, biz eser üretiyoruz. Yozgatlılar şunu unutmayın 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Olay bu."

Dün Konya'da oldukların anımsatan Erdoğan, dünyadaki önemli hava savunma sistemlerinden biri olan havadan erken ihbar ve kontrol uçağını Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim ettiklerini belirtti.

Erdoğan, yıl sonunda 2, önümüzdeki yıl ise 1 uçağı daha teslim edeceklerini, uçakların adlarının, "Doğu", "Batı", "Kuzey" ve "Güney" olacağını dile getirerek, sistemin her türlü noktadan ihbar yapabileceğini ve yönetebileceğini söyledi.

Modern uçaklara artık Türk mühendislerinin damgasını vurduğunu, çok sayıda mühendisin, teknisyenin bu çalışmalarda yer aldığını anlatan Erdoğan, kısa süre önce HÜRKUŞ'un Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildiğini anımsattı.

Erdoğan, Türkiye'nin artık kendi helikopterini, savaş helikopterlerini, savaş gemilerini yapar hale geldiğini vurguladı.

-"Onlar laf üretiyor, biz hizmet üretiyoruz"

"Kitaplar sıralarda ücretsiz olarak veriliyor mu?" diye soran Erdoğan, "205 bin derslik yaptık. Cumhuriyet tarihinde yapılanın yarıdan fazlasını biz yaptık. 6 bine yakın konut yaptık şu Yozgat'ta. Milliyetçilik bu. Bozok Üniversitesi'ni biz açtık. 2015'te de inşallah barajımız tam manasıyla hizmete giriyor. Biz buyuz. Onlar laf üretiyor, biz hizmet üretiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Fakat nedense Bekir Bey nedense boş durmuyor. Bizi markaja aldı. Tabii Meclis Başkanımız da sağolsun o da rahat durmuyor. Tutturdular, dediler ki 'Binali Bey buraya bir söz verdi.' 'Ne?' dedim, bu söz. Bana havalimanı dediler. İnşallah şu anda konuyla ilgili etüt proje çalışmaları devam ediyor. İnşallah Yozgat'ımızı da bu noktada artık yurt dışındaki akrabaların gidişi, gelişi, her şeyi çok daha rahata kavuşacak. İnşallah bunun adımını da atacağız. Sizinle biz el ele olacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."

Erdoğan, konuşmasını, "Günümüz kutlu olsun. Geleceğimiz aydınlık olsun. 30 Mart inşallah yeni bir milat olsun" diyerek tamamladı.

-Notlar-

Başbakan Erdoğan, Bozok Şehir Stadyumu'ndan mitingin gerçekleştirileceği Cumhuriyet Meydanı'na otobüsle geldi. Erdoğan, tören alanına gelişinde eşi Emine Erdoğan'la vatandaşları selamladı.

Miting öncesinde AK Parti Yozgat il, ilçe ve belde belediye başkan adayları tek tek sahneye çağrılarak vatandaşlara tanıtıldı, AK Parti'nin icraatları dev ekrana yansıtılarak vatandaşlara aktarıldı.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından tüm adaylar sahneye çağrılarak isimleri okundu. Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ve mitinge katılan bakanlarla vatandaşları selamlayarak karanfil dağıttı. Erdoğan ve beraberindekiler, seçim şarkısına uzun süre alkışlarıyla eşlik etti. Erdoğan, boynunda bulunan Yozgatspor atkısını da bir vatandaşa verdi.

Bazı vatandaşların Atatürk heykelinin çevresinden ve binaların balkonlarından mitingi izlediği alanda, "Alayına One Minute", "Türkiye'ye kurulan tuzak senin 1 Oy'un ile bozulacak", "Oy'un Büyük Türkiye'm, Mesele, Gezi'de 3-5 Ağaç ya da İranlılarla 3-5 Yolsuzluk Meselesi Değil, Mesele Faiz Lobisinin Türkiye'ye Diz Çökertme Meselesidir", "Dik Dur Eğilme Dualarımız Seninle, Türkiye İçin Duaya Davet", "Haşat Oluyom Sana", "Tasalanma Yiğidim Seninleyiz", "Uzun Adama Maşaallah, Nazar Değmez İnşallah" ve "Gariplere Babasın, Adam Gibi Adamsın, Memlekette Sevdasın" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Mitinge, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Yozgat ve bölge milletvekilleri, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan ve ilçe belediye başkan adayları da katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title