Haberler

AK Parti Milletvekili Adayı İbrahim Aydemir: "Erzurum'un Adı Gibi Ufku da Büyüktür"

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘Bu şehrin insanın rüyası da, hayali de hedefi de büyük olmak zorunda.

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, 'Bu şehrin insanın rüyası da, hayali de hedefi de büyük olmak zorunda. Çünkü şehrin adı Erzurum'dur. Çünkü bu şehirli Erzurumludur 'dedi.

ERZURUM DÜN NEREDEYDİ, BUGÜN NEREDE?

Aydemir, AK Parti davasına gönül verenlerin 12 yıllık süreçte Erzurum'a büyük ufuklar taşıdığını, ili bir dünya kenti vizyonuna kavuşturduğunu, 2003 öncesinde içine kapanık bir durum gösteren Erzurum'un sağlık, eğitim, enerji, ulaşım, turizm ve tarımda bir bölge cazibe merkezi ve dünya kenti konumuna yükseldiğini belirtti.

7 HAZİRAN TARİHİ DÖNEMEÇ

7 Haziran öncesinde, Erzurum'un yarınını belirleyecek olan tercihler noktasında her Erzurumlunun, kendi evladı adına olduğu gibi ecdadı adına da tefekkür etmesi, yüreğini yoklayıp vicdan muhasebesi yapması gerektiğini kaydeden Aydemir, 'Oy mesuliyettir. Oy hizmet karnesidir. Oy vicdan yansımasıdır. ve Erzurum adına kullanılacak her oy bu şehrin geleceğidir, ufkudur. ' dedi.

ERZURUMLU 2003 ÖNCESİNİ HATIRLAYACAKTIR

Erzurumlunun dünü unutmaması, yarına da iyi hazırlanması gereğine işaret eden Aydemir, 'Dün, yani 2003 öncesinde vicdanlara, inançlara ipotek koyanları, Erzurum'a bir çivi bile çakmayarak hizmetsizliğe mahkum kılanları unutmamak bu şehrin geleceği adına en önemli görevdir. Birde 2003 sonrası var, 13 yıllık süreç. İnanca yönelik zulümlere dur denilen dönem. Halkın vicdanının Mekke'yle aynı meridyende buluştuğu devir. Erzurum adının sosyal ve ekonomik atılımlarla dünya eksenine kazındığı devir. AK davanın Erzurum'u taşıdığı nokta.. 1919 ruhuyla 2023 çizgisinin madde ve manada şekillendiği bir ufuk. Her şey ortada. Erzurumlu geleceği adına kararını aklı selimi, sağduyusu ve vefa hassasiyetiyle verecektir.' diye konuştu.

AKDAĞ'A ŞÜKRAN

Sağlık eski Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ ile birlikte DAPHAN Sulama Birliği'nin konuğu olan AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, görüşlerini ve öngörülerini Daphanlılarla paylaştı. Sağlık eski Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ'ın, AK vizyonu ve hizmetleri vurgulayan konuşmasının ardından söz alan Aydemir, 'Türkiye'yi sağlık reformuyla çağlar üstü bir yatırım ve hizmet dönemine taşıyan, Erzurum'u bir sağlık kenti konumuna yükselten Sayın Bakanımıza Erzurum adına bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum. AK çığırın mimarlarından olan Sayın Akdağ, hem Erzurum'un hem de AK Dava'nın siyasette ve devlet adamlığında medarı iftiharıdır. Erzurum'un gururu, siyasette yüz akıdır. " dedi.

DAP AÇILIMI

Sunumunda AK Parti'nin Erzurum odağında tarım sektörüne verdiği desteklerden bahseden Aydemir, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Erzurum'da açıklanan DAP eylem planının 5 yıllık ön dönemde il ve bölge tarımına yol haritası olduğunu belirterek, 'AK Parti, tarım sektörüne verdiği önemi Bölgesel eylem planlarıyla ortaya koyduğu, çiftçi ve besiciye verdiği desteklerle ifade ettiği gibi, bu sektörde Erzurum'a biçtiği kıymeti de DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığını Erzurum'da kurarak göstermiştir. 14 ilin bağlı olduğu bu başkanlık bölge tarım rotasını çizmektedir. Yani dolayısıyla Erzurum bölgenin tarım ufkunu belirleyici bir rol üstlenmiştir. ' ifadelerini kullandı.

BİLANÇO ORTADA

12 yılda kırsal kesim hizmetine sunulan baraj ve göletlerin sayı, kapasite ve hacim bakımından AK Parti öncesi dönemlerinin toplamından fazla olduğuna işaret eden Aydemir, 'Köylüyü bu milletin efendisi bilen bir zihniyeti taşıyoruz. Türkiye'nin kalkınma yolu üretimden, dolayısıyla çiftçimizden, besicimizden geçiyor. Erzurum ve Pasinler gibi bereket kaynağı olan Daphan da çiftçisi ve besicisiyle Erzurum'un vesileyi nimetidir. Kalkınma yolunda en büyük gücüdür. İnşallah seçim sonrasında hayata geçirmeye odaklandığımız Tarımsal Sanayi öngörüsü, Organize Tarımsal Sanayi Merkezi projesiyle bu güce yeni katkılar sunacağız' dedi.

POZİTİF ENERJİ VE AK YAKLAŞIM

AK Parti'nin topluma pozitif enerjiyle yaklaştığını, negatif yaklaşımları dışladığını hatırlatan Aydemir, 'Bunun olumlu yansımaları hayatın her alanında görüldü. Tüm ülkede olduğu gibi Erzurum da ekonomik ve hizmete ait sektörlerde büyüme, gelişme dönemine girdi. Bunun başarının sırrı halkı Allah için sevmek ve ona Allah için hizmet üretmeye yoğunlaşmaktır. Nutuklar ve sloganlarla değil hizmet ve yatırımlarla halkın huzuruna çıkmaktır. Erzurum'a dinmeyen bir sevda çekmek, Erzurum'un manada ifade ettiği ruha yüreği adamaktır.' diye konuştu.

AYDEMİR'DEN SAKARYA TELMİHİ

Bugün meydanlarda maneviyat nutku atmaktan öte geçmişlerinde hiçbir atılım göstermeyenlere mukabil AK Dava'nın kurucu önderi kılavuzluğunda 28 şubat zulümlerini kaldırdığını ifade eden Aydemir, 'Biz halkın sesi olan bir davanın temsilcisiyiz. Biz halkın canını adadığı mukaddeslerin fedaisiyiz. Biz niyeti ak, hizmeti ak olanların ahfadıyız. Bu dava, geçmişte inancı yüzünden yüzüstü sürünmeye zorlanmış Sakaryaların ayağa kalkış ve diriliş destanıdır. 7 Haziran'da bu aziz millet de aynı mukaddeslere yönelmiş bu dava kervanının yolunu kesmek isteyenlere inat tercihini akça kullanacak ve ülkeyi, milleti 28 şubatlara mahkum etmiş güruha bir ders daha verecektir.' dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Aydemir Ak Parti Erzurum Akdağ Yerel Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title