Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Karabük'te Açıklaması

"(HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanuna kısmi iptal kararı) Yasama organına Anayasa’nın vermiş olduğu bir yetkiyi, Anayasa'ya aykırı görmeyi anlamakta zorluk çekiyorum" "Şu anda tüm değerlendirmeler varsayımlara dayalıdır ama cumhurbaşkanlığı adaylığını düşünürse AK Parti grubu ve teşkilatları.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesinin HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanununa kısmi iptal kararına ilişkin, "Yasama organına Anayasa'nın vermiş olduğu bir yetkiyi, Anayasa'ya aykırı görmeyi anlamakta zorluk çekiyorum" dedi.

Şahin, Yenice Belediyesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesinin HSYK'yla ilgili bazı değişiklikleri iptal ettiğini, bazılarını ise etmediğini söyledi.

Adalet Akademisi ile ilgili düzenlemenin iptal edilmediğini hatırlatan Şahin, "Ancak gerekçeli kararı incelemedim. Kısa kararla ilgili elimde bir bilgi var. HSYK'nın çalışma usulü ve esaslarıyla ilgili düzenleme yapma yetkisini Anayasa, yasama organına bırakmıştır. Dolayısıyla son yapılan değişiklikler, HSYK'nın çalışma esaslarıyla ilgili. Yasama organına Anayasa'nın vermiş olduğu bir yetkiyi, Anayasa'ya aykırı görmeyi anlamakta zorluk çekiyorum. Gerekçeli kararı gördükten sonra daha sağlıklı değerlendirme yapabilirim" şeklinde konuştu.

"Anayasa Mahkemesi, yetkilerini birazcık genişletmiş çerçevede karar vermiş gibi geliyor bana" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Ama yüksek mahkemedir, kararını vermiştir. Tabii ki bu karara da uyulacaktır. Anayasa Mahkemesinin iptal kararları geriye yürümüyor, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten sonra yürürlüğe giriyor. Şu ana kadar bu yasaya dayalı HSYK'da yapılmış işlemler geçerliliğini korumaktadır. O bakımdan ciddi sorun teşkil edeceği kanaatinde değilim."

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Şahin, 2007'de olduğu gibi şimdi de adaylarının olacağını anlattı.

O dönemde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunu parti yetkilileriyle istişare ettiğine dikkati çeken Şahin, şunları dile getirdi:

"En sonunda da grup toplantısında cumhurbaşkanı adayımız Abdullah Gül Bey' diyerek elini kaldırmış, böylece adayımızın kim olduğunu tüm Türkiye'ye ilan etmişti. Şimdi de sanıyorum, yine istişare mekanizmasını çalıştıracak ve bu istişarede kimin aday olması sonucu ortaya çıkarsa o, adayımız olarak kamuoyuna açıklanacaktır. Şu anda tüm değerlendirmeler varsayımlara dayalıdır ama cumhurbaşkanlığı adaylığını düşünürse AK Parti grubu ve teşkilatları olarak Sayın Başbakanımızın arkasında oluruz.

Cumhurbaşkanı seçilmesi için elimizden gelen gayreti gösteririz. İnanıyorum ki halkımız da destek verir ve ilk turda kendileri cumhurbaşkanlığı makamına seçilir çünkü Türkiye'de ilk kez halk kendi cumhurbaşkanını seçecek. Bu ilk ismin de Sayın Başbakanımızın olmasını tabii ki de arzu ederiz ama bu, istişareden sonra ortaya çıkacak."

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'ya hayırlı olsun dileklerini ileten Şahin, başarılı seçim kampanyası sonucunda herkesi sevindiren başarı elde ettiğini anlattı.

Daha sonra AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ile Yortan Belde Belediyesini ziyaret eden Şahin, Eflani ilçesine geçti. - Karabük

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Ali Şahin Ak Parti Karabük Yenice Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title