Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Siirt'te

Aktay: "Eğer gerçekten Kobani'ye desteği artırmak istiyorsak, bunun yolu barışçıl gösterilerdir, mesajlar vermektir, mitingler yapmaktır" "Kobani'de şu anda bir IŞİD tehlikesi bulunmamaktadır" "Kobani'den gelen 185 bin Kürt kardeşimiz, şu anda ülkemizde misafir edilmektedir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Eğer gerçekten Kobani'ye desteği artırmak istiyorsak, bunun yolu barışçıl gösterilerdir, mesajlar vermektir, mitingler yapmaktır" dedi.

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösterilerin düzenlendiği Siirt'e gelen Aktay, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ile görüştü. Aktay, belediye çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kobani'ye uluslararası hukukun gerektirdiği ve imkan verdiği her türlü yardımın yapıldığını söyledi.

"Kobani'den gelen 185 bin Kürt kardeşimiz, şu anda ülkemizde misafir edilmektedir" diyen Aktay, şöyle dedi:

"Uluslararası çerçevede şu anda IŞİD Türkiye'nin de belasıdır. Türkiye'nin de düşmanıdır, Türkiye'nin IŞİD'e destek vermesi asla söz konusu olamaz. IŞİD'in Türkiye'nin önüne çıkarılmış, aslında birinci hedefi Türkiye olan, Türkiye'nin yükselişi olan, huzuru, birliği olan bir örgüt olduğunu bütün açıklığıyla söylememiz gerekiyor. Ancak 'IŞİD'e karşı bir mücadele verelim' derken, bunu sağlayabilmek için Türkiye'de muhataba verilecek mesaj, Türkiye'den yakıp yıkmak değildir. Bunlar iyi mesajlar vermiyor. Bunlar, Türkiye'de halkın Kobani'ye karşı duyarlılığını Kobani'de yaşanmakta olan insani dramı daha fazla yansıtmıyor olduğunu hatta bu, oradaki dramı örtbas ettiğini dikkatleri kaçırttığını söylememiz gerekiyor."

Yaşanan hadiseler, sokak gösterileri ve eylemlerin Kobani'ye zarar verdiğini ifade eden Aktay, şöyle devam etti:

"Kobani davası eğer bir davaysa bu davaya ciddi şekilde zarar vermektedir. Kobani'de yaşananları adeta meşrulaştırmakta ve haklılaştırmaktadır. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Eğer gerçekten Kobani'ye desteği artırmak istiyorsak, bunun yolu barışçıl gösterilerdir, mesajlar vermektir, mitingler yapmaktır. Kobani'ye doğru düzgün yardım eden tek ülke Türkiye'dir. Başka bir ülke yok. Kobani'nin de sığınabileceği başka bir yerde yok ve Türkiye'de bu yardımı esirgiyor değildir. Eğer Türkiye'nin savaşması da isteniyorsa Türkiye henüz savaş kararı vermiş değildir. Bu bir topyekun alınacak karardır."

"IŞİD önümüze çıkarılmış büyük bir tuzaktır"

Aktay, ABD'nin öncülüğünde oluşturulan koalisyon güçlerinin IŞİD'e yönelik hava saldırıları sonucu IŞİD hedeflerinin vurulduğunu belirterek, şöyle dedi:

"IŞİD önümüze çıkarılmış büyük bir tuzaktır. Bu tuzağın değerlendirmelerini de yapıyoruz. Bu tuzağa da balıklama atlayacak kadar saf olmamalıyız. Bu arada bir müjde vermek isterim; neticede Türkiye'nin de içinde yer aldığı bir koolisyonun yaptığı saldırılar neticesinde çekilmiş bulunuyor, Kobani'de şu anda bir IŞİD tehlikesi bulunmamaktadır. Bu olaylar eğer illaki böyle amaca muvafık ise amacına ulaşmıştır. Bunu da herkese bildirmek gerekiyor."

Aktay, daha sonra Vali Mustafa Tutulmaz'ı ziyaret etmek için Siirt Valiliğine geçti. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Yasin Aktay Türkiye Kobani Siirt Yerel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Bakmadan Geçme

15 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title