Haberler

Ordu'da Ahilik Haftası Kutlandı

Güncelleme:

Ahilik Kültür Haftası, Ordu'da Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle kutlandı.

Ahilik Kültür Haftası, Ordu'da Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle kutlandı.

Ordu'da 2008 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl altıcısı gerçekleştirilen etkinliğe Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Öğretim görevlileri, daire müdürleri, oda başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"AHİLİĞİ VE İLKELERİNİ HER ZAMAN SEVDİM"

Açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Ahiliğin özünü ve manevi kültürünü anlattı. Ahiliğin geçmişte önemli bir olgu olduğunu vurgulayan Bostancıoğlu, "Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzelliklerin birleştiği ortak bir oluşumdur. Ahilik kurumunda her önüne gelen ahi olamaz herkes yaptığı işte tecrübesini ortaya koyarak esnaf olur. Ahiliği ve ilkelerini her zaman sevdim ve bunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

Bostancıoğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ordu Büyükşehir Belediye Başakanı Enver Yılmaz, Ordu'da 6 yıldır kutlanan bu haftanın devam edeceğini belirtti. Ahiliğin birleştirici gücüne değinen Yılmaz, "Ahilik kültüründe yer alan ahlak ve maneviyat insanları bir araya getirmiştir. Ahilik Anadolu'nun her köşesine her köyünü yayılmıştır. Ahilik kurumu gençleri yetiştiren ve mesleği öğreten kurum olmuştur" diye konuştu.

VALİ BALKANLIOĞLU: "AHİLİK ÖZ VE ÖZ BİZİM TEŞKİLTIMIZDIR"

Ahilik Haftası kutlamalarında söz alan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ahilik teşkilatının öz ve öz Türklerin kurduğu bir teşkilat olduğunu vurguladı. Ahiliğin özelliklerine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Ahilik yardımlaşma ve dayanışma teşkilatıdır. Ahilik iyi insan olmayı öğretir. Toplum olarak iyiliği ve yardımlaşmayı ahilik yapısından kazanan bizler bu oluşumu ileriye taşımalıyız. Ahi Evran'ın bu oluşumuna destek veren tüm esnaf teşkilatlarımızla teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

ŞET KUŞATMA TÖRENİ YAPILDI

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından Ahilik kültüründe yer alan şet kuşatma töreni yapıldı. Şet kuşatma törenin de pabuç üretiminde kalfa olan esnaf ustalığa geçmek için şet kuşandı. Yaptı pabucun sağlamlığı ve kalfanın güvenirliliğinin olumlu sonuçlanmasından sonra şet kuşanarak dualar eşliğin de usta oldu. Geçekleşen şet kuşatma törenini protokol ve vatandaşlar ilgiyle izledi.

YILIN AHİSİNE PLAKET VE TELEVİZYON

Düzenlenen kutlamalar kapsamında Ordu Esnaf ve Sanatkarla Odası tarafından belirlenen Yılın Ahisi 72 yaşındaki torna tesfiye ustası Eşref Dindar'a plaket ve televizyon verildi. Ordu'da tam yarım asırdır esnaflık yapan, 3 çocuk babası Eşref Dindar'a plaketini Vali İrfan Balkanlıoğlu verdi. Uzun ustalık yaşamında yetiştirdiği çırakların sayısını unuttuğunu belirten Dindar, işini ölene kadar devam ettireceğini söyledi.

Törende ayrıca üniversitede düzenlenen ve komposizyon dalındaki yarışmada dereceye giren üç öğrenciye ödülleri verildi. Ödül almaya hak kazanan öğrencilerden birinci olan 700 ikinci olan 500 ve üçüncü da olan 300 TL ödül aldı. Öğrencilere ödüllerini Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yımaz verdi.

AHİ PİLAVINI HEP BİRLİKTE DAĞITTILAR

Kutlama töreninin ardından Atatürk Anıtı önünde Ahi pilavı dağıtıldı. Pilavı Ordu Valisi İrfan Ballanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu birlikte dağıttıx. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahilik Haftası Enver Yılmaz Aydın Ordu Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title