Haberler

Ahilik Haftası

Ahilik Haftası dolayısıyla Yelişova ilçesinde tören düzenlendi.

Ahilik Haftası dolayısıyla Yelişova ilçesinde tören düzenlendi.

Yeşilova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nca Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende mevlit okundu, katılımcılara pilav ve ayran dağıtıldı.

Yeşilova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erhan Sönmez, törende yaptığı konuşmada, Türk kültüründe esnaf teşkilatı yapılanmasının "Ahilik" adıyla şekillendiğini söyledi.

Türk esnaf teşkilatının 4 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu anlatan Sönmez, şöyle konuştu:

"Ahilik, toplumda yaşayan fertleri birbirine yaklaştırmak ve aralarında dayanışma kurulmasını sağlamaktır. Ahilik, din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesidir. Ülkemizde kurumsallaşan ticaret ve sanayi odaları, işçi ve işveren sendikaları, kooperatifler, esnaf odaları gibi sosyal hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlar, Ahilik sisteminin günümüze yansıyan kuruluşlarıdır."

Törende, Yeşilova'da "yılın erkek ahisi" seçilen elektrik tesisatçısı Sait Palvan'a Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir, "yılın kadın ahisi" seçilen kuaför Şerife Şevken'e ise Sönmez tarafından plaket verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Ahilik Haftası Erhan Sönmez Yeşilova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title