Haberler

Ağrı'ya giden CHP Heyeti: 5 Değil 2 Ölü Var

Güncelleme:

Ağrı'da yaşanan olayları incelemek için bölgeye giden CHP'li Cemil Erhan, ölü sayısına ilişkin yapılan açıklamayı yalanlayarak "5 değil 2 kişi yaşamını yitirmiş" dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Ağrı milletvekili adayı Cemil Erhan, Diyadin'in Yukarı Tütek Köyü'nde 11 Nisan'da güvenlik güçleri ve PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışma ile ilgili açıklama yaptı. Erhan, çatışmada 5 değil 2 kişinin öldüğünü söyledi. Genelkurmay Başkanlığı, çatışmadan sonra yaptığı açıklamada 4 askerin yaralandığını, 5 teröristin ise öldürüldüğünü belirtmişti.

"HALK ARASINDA TEDİRGİNLİK VAR"

Diyadin'de yaşanan terör saldırısını incelemek üzere kente gelen Erhan, CHP Ağrı İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyadin'e girdiklerinde ölü bir şehirle karşılaştıklarını ifade ederek, "Gerçekten derin bir sessizlik ve halk arasında büyük bir tedirginlik var. Bunun sebebi de olmaması gereken bir olayın tahakkuk etmesi ve tezahür etmesidir" dedi.

"BÜTÜN MANA AK PARTİ'NİN OY ALMASINA DÖNÜK"

Yukarı Tütek Köyü'nde 3 yıldır düzenlenen şenliklerde böyle bir olay yaşanmadığını belirten Cemil Erhan şunları söyledi: "Eğer Genelkurmay'ın dediği gibi burada 10 bin mermi atıldığı, büyük yapılanma yapıldığı söyleniyorsa demek ki burada bir bilgi eksikliği ve istihbarat zafiyeti var. Buranın MİT'i, emniyeti var. Her şey yerli yerindeyken bu olay olmayabilirdi. Vatandaşlar burada 3 senedir olan şenliklerde böyle bir olayın daha önce yaşanmadığını söylüyorlar. Ama bu olayın seçim günlerine denk gelmesi de çok manidardır. Samimiyetle söylemek gerekirse askerin gidişi için gerekirse önceden tedbir alınsaydı Genelkurmay'ca terörist diye ifade edilen bunlar karşı karşıya gelmeyebilirdi. Bunun geliş nedeni çok basite indirgeniyor. 'Askerleri öldürecekler, çözüm süreci boşa çıkacak. Bu nedenle biz oy kaybına uğrarsak bunlar oy alacaklar' diyorlar. Bütün mana önümüzdeki seçimlerde AK Parti'nin oy almasına dönük bir olay. Eğer gerçekten bir bilgi zafiyeti olmasaydı bu olaylar olmayabilirdi. Askerlere atış yapıldığı zaman vücutlarına değil de hep ayak kısımlarına ateş edildiği söyleniyor. Bu ölen ve yaralanan kardeşlerimiz iki sivil Diyadinli. Birisi canlı kalkan olarak önüne atıyor, diğeri şu an hastanede yaralı olan kardeşimiz. Çözüm sürecine malesef etki etmek bahanesiyle yapılmış gibi geliyor. Diyadin halkının tedirginliği, bu ölüm sessizliği, bütün işyerlerinin tamamıyla kapalı oluşu bunun bir göstergesidir. Yalnız 5 ölü olmadığını söylemek istiyorum. Çünkü buradakiler ölen bir kişinin Diyadin halkından, birinin gerilla olduğunu söylüyorlar."

GENELKURMAY: 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde 11 Nisan'da yer alan basın açıklamasında şu ifadeler yer almıştı: "Ağrı ili Diyadin ilçesi Yukarı Tütek köyü bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle gün boyu devam eden silahlı çatışmada yaralanan 4 personelimiz Ağrı Devlet Hastanesi'ne tahliye edilmiş olup, 3 personelimizin yaralarının hafif olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, 1 personelimizin ise ameliyata alındığı hastane yetkililerinden öğrenilmiştir. Yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz. Diğer taraftan silahlı çatışmada 5 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin yaralı olarak ele geçirildiği bilgisi alınmıştır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Cemil Erhan Diyadin Ağrı Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (119)

aybars:

chpliler hemen pkkli alevi gardaslarina ziyarete gidmis sahip cikmis ordumuza laf atmis normal CHPKK

48
19
yanıtYanıtla
ABOmobilWeb@haberler.com:

Yalankurmaybaskanligi olarak adini degistirin.artik Tsk nin hic bir aciklamasina inanilmaz.

39
22
yanıtYanıtla
konya şekermobilWeb@haberler.com:

Vay be hukumet oy icin askerin caninida tehlikeye atiyo gerci bu canavari biz yarattik

42
17
yanıtYanıtla
KağanMobil-IOS:

Ben vidyosunu gördüm 5 terörist leşi vardı

24
31
yanıtYanıtla
KürtmobilWeb@haberler.com:

Allah yar ve yardımcın olsun Ey TSK. ...Kahrolsun Chp ve Mhp zihniyeti...

27
25
yanıtYanıtla
Mustafa Kemal Çetin:

Her Olay olduğunda, müthiş bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Genel Kurmay farklı konuşuyor, bölgedekiPKK veya HDP ayrı telden çalıyor, Çıkıyor hükümet adına başbakan denen kişi, ahmet davutoğluherkesi yalanlıyor. Millet kime, nasıl inanacağını şaşırıyor. Türkiye''yi ne hale getirdi bu gerici-dinciyiyici AKP yobazları?

30
17
yanıtYanıtla
rojda:

şimdi muştada saldırmışlar eee buna ne demeli hep TSK suçlanıyor muştaki ne? uzaydan gelip saldırmıyorlar ya zaten her yerdeler daha hdp neyi inkar ediyor . kendileri kurgu yapmış gibi. orada 15 askere saldırıp bir de utanmadan yardım resimlerini çekmişler hazırda bekletmişler heralde foto makinalarını

16
27
yanıtYanıtla
MEEEE MEEEEEEEEEEEE MEEEEEEEEEEEEEE:

AKP li koyunlara duyurulur ama onlar inanir 5 e, bir de TSK da secim oyuncagi oldu AKP YE

29
11
yanıtYanıtla
aybars:

hdpnin kardes partisi chp

30
9
yanıtYanıtla
izci kurt 61mobilWeb@haberler.com:

Ülkeyi karıştımakta CHP üzerine yok.ağaç dedi ,ekmek dedi,laiklik dedi,DHKP-C özgürlük savaşçıları dedi.Bizler herşeyi anlıyoruz ve biliyoruz.SSK başında iken az kuyrukta beklemedik.seni iyi tanırız kemal efendi.Belediye yönetemeyen ülkeyi nasıl yönetsin.by

9
29
yanıtYanıtla
Tüm 119 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title