Haberler

Afyonkarahisar'da Ramazan Bayramı Tedbirleri

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

Belediyeden alınan bilgiye göre, bayram öncesi denetimlerine başlayan ekipler, bayram süresince de görevlerinin başında olacak. İzinlerin kaldırıldığı Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Birimi bayram boyunca 24 saat görev yapacak.

Denetimlerini yoğunlaştıran Zabıta ekipleri, özellikle yiyecek ve içecek satan iş yerleri üzerinde duruyor. Bu iş yerlerine yapılan sıkı denetimler sonucu vatandaşlara bozuk ve süresi dolmuş gıda maddeleri satılmaması için çaba gösteriliyor. Denetimler kapsamında Ramazan Bayramı temel yiyecekleri olan tatlı, et, süt ürünleri ile sebze ve meyvelerin sürekli etiket, gramaj kontrolleri yapılmaya devam edecek.

Öte yandan Afyonkarahisar coğrafi konumu bakımından Türkiye'nin merkezi çizgisinde tüm yolların kesiştiği yerde olması nedeni ile ana güzergahların temizliği, kaldırım işgalleri, yol güzergahındaki şekerciler, restorantlar, dinlenme tesisleri, Gıda Maddeleri tüzüğü ve 4077 Sayılı Tüketiciyi Koruma hakkındaki Kanun kapsamında denetlenerek gerekli önlemler alınacak. Şehirden gelip geçenlerin ve halkın, rahat huzurlu bir bayram geçirmeleri sağlanacak.

Afyonkarahisar'ın uzak semtlerinde oturan vatandaşların, eş, dost ve akrabalarını kolaylıkla ziyaret etmelerini sağlamak amacıyla şehir içi hatlardaki dolmuşlara yazılı talimat gönderilerek tam kapasite ile fazla nöbetçi araçla çalışmaları, şehirlerarası otogarda sıkı önlemler alınarak yolcuların düzenli bir şekilde seyahat etmeleri sağlanacak. Vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak için Ramazan Bayramı süresince ekmek fırınları ekmek çıkarmaya devam edecek. Bu konularda vatandaşlar her türlü şikayetlerini günün 24 saatinde "Alo zabıta 153" veya 2144255'den nöbetçi zabıtaya bildirebilecek.

-Pazaryeri arefe günü de açık olacak

Haftanın her çarşamba ve cumartesi günleri Fuar Alanı'nda kurulan pazaryerinin, Ramazan Bayramı nedeniyle pazar günü de alışverişe açık olacağı belirtildi.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre, Fuar Alanı'nda kurulan pazaryeri, bayram öncesi hizmet verecek.

Zabıta Müdürü Turhan Gedikkaya, pazaryerinde denetimleri arttırdıklarını ifade ederek halkın güvenli alışveriş yapması için yoğun çaba sarfettiklerini vurguladı.

Denetimlerde pazarcıların standardın dışına çıkmasına izin vermediklerine değinen Gedikkaya, satışa sunulan ürünlerin etiketlerinin bulunup bulunmadığının ve kuru gıdalarda üretim ve tüketim tarihlerinin kontrol edildiğini belirtti. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı Pazaryeri Türkiye Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title