Haberler

Afife Tiyatro Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 19. kez düzenlenen, Afife Tiyatro Ödülleri, dün akşam Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bu yıl 19. kez düzenlenen, Afife Tiyatro Ödülleri, dün akşam Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nde, 14 dalda ödülün verildiği geceye sanat ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Gecede, Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü Prof. Zeliha Berksoy'a, Yapı Kredi Özel Ödülü Şahika Tekand'a, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü ise Firuze Engin'e verildi. Yılın en başarılı kadın oyuncusu adaylarından Hasibe Eren, "Çok mutluyuz. Tatlı bir heyecan da var. Ama bu kadarı bile yeterli galiba. İlk 5 içerisindesiniz demek. Bizim için çok değerli. " dedi.

Yılın en başarılı erkek oyuncusu adaylarından Rıza Kocaoğlu, "Çok heyecanlıyım. Alıp-almayacağımız çok mühim bir şey değil. Alamazsak seneye daha iyi bir şey yaparız" Diye konuştu.

Yine yılın en başarılı kadın oyuncusu adaylarından Melisa Sözen, "Biz bütün ekip geldik. Annem burada, Harun burada, bütün tiyatro burada. Çok heyecanlıyız. Buraya geldikten sonra heyecanımız arttı. Böyle geceler bir araya geldiğimiz kutlama gibi geçiyor" şeklinde konuştu. Konuşmasına Afife Jale ile bilgiler veren Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu üyesi Haldun Dormen, "Şaka maka derken, bunca eleştiriye rağmen bunca yol kat etmişiz. 50 küsur yıldır tiyatrodan çıkmış bir sanatçı olarak, tiyatrocular adına Atatürk'ün muhterem anısını bir kez daha saygı, sevgi ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Ödül kazananlar Tiyatro ve sinema dünyasının ünlü isimlerinin ilgi gösterdiği gecede ödül alan isimler şöyle:

"Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" ödülü: Aslı Yılmaz (Tesir)

"Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" ödülü: Tuğrul Tülek (İki Kişilik Yaz)

"Yılın En Başarılı Prodüksiyonu" ödülü: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (Bir Yaz Gecesi Rüyası)

"Yılın En Başarılı Yönetmeni" ödülü: Alexander Popovski (İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz)

"Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" ödülü: Tomris İncer (Kral (Soytarım) Lear)

"Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" ödülü: Yavuz Şeker (Bir Yaz Gecesi Rüyası)

"Yılın En Başarılı Işık Tasarımı" ödülü: Yakup Çartık (Hamlet Makinesi)

"Yılın En Başarılı Sahne Müziği" ödülü: Orhan Enes Kuzu (Paşa Paşa Tiyatro Yahut Ahmet Vefik Pas'a)

"Yılın En Başarılı Giysi Tasarımı" ödülü: Candan Seda Balaban (Kral (Soytarım) Lear)

"Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı" ödülü: Sven Jonke (Bir Yaz Gecesi Ruyası)

"Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı" ödülü: Edip Tepeli (Sırca Hayvan Koleksiyonu) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yapı Kredi Bankası Muhsin Ertuğrul Zeliha Berksoy Haliç Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title