Haberler

Adıyamanlılar Vakfı Yönetimi, Bursiyerlerle Buluştu

Adıyamanlılar Vakfı, 2013-2014 eğitim ve öğretim ders yılının ilk burs törenini gerçekleştirdi.

Adıyamanlılar Vakfı, 2013-2014 eğitim ve öğretim ders yılının ilk burs törenini gerçekleştirdi.

Adıyamanlılar Vakfı, 2013-2014 eğitim ve öğretim ders yılının ilk burs törenini yaptı. Programa konuşmacı olarak katılan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıya konuşmacıların yanı sıra Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol, Adıyaman İlim Yayma Cemiyeti Altınşehir Şube Başkanı Faruk Bülent Kaplan, Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İrfan Başpınar'ın sunuculuğunu yaptığı burs töreninin açılış konuşmasını Burs Komisyonu Başkanı Yakup Akıncıoğlu yaptı. Yeni sezon hedefleriyle ilgili açıklamalar yapan Akıncıoğlu, "Öğrenciler arasında kaynaşma, dayanışma ve sinerji oluşturacak etkinlikler yapacağız. Bu etkinliklerin gerçekleşmesi için öğrenci kardeşlerimizden büyük bir özveri bekliyoruz" dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol ise, "Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi olarak Adıyaman Üniversitesi'nde okuyan öğrencilere burs vermek için burada toplandık. Adıyamanlılar Vakfı genel merkezinin 17 yıllık mazisi bulunuyor. Vakfımızın Adıyaman'da şube açma girişimi sonrasında Adıyaman iline çok faydalı olacak icraatlarımıza bir ön ayak olması acısından da öğrencilerimize burs programı düzenlemiş bulunmaktayız" diye konuştu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü de yaptığı konuşmada gençlerin sorumluktan kaçmamasını bulundukları ve görev yaptıkları her yerde görevlerini en iyi şekilde ifa etmelerini istedi.

Gönüllü, "Yoğun programa rağmen gençlerimizle bir takım şeyleri birlikte paylaşmak ve onlarla tanışıp kaynaşmak için bir araya gelmek bile bizim için büyük bir onurdur. Birbirimizle iletişim ağını kesinlikle koparmamız lazım. Sizlerden gelen moral ve motivasyon bizim açıdan son derece büyük bir önemi vardır. Önemli olan sadece bur vermek ya da almak değil, birbirimizi tanıma ve kaynaşma bile bana göre her şeye bedeldir. Ayrıca Milli ve manevi değerlerimize mutlak surete sahip çıkmaya çalışalım. İnsan olma vasfınızı asla kaybetmeyin" şeklinde konuştu.

Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Genel Sekreteri Mahmut Göksu ise vakıf hizmetlerinin özveri ve fedakarlık isteyen bir müessese olduğunu kaydederek, geleceğin mümessili olan gençlerimizin bu tür kurumlarda sadece burs almakla yetinmeyip yeri ve zamanı geldiğinde elinden gelinceye kadar sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

Göksu, "1996 yılında 10 arkadaşımızla birlikte bu vakfı kurmuştuk. O gün bugündür her yıl yüzlerce vatandaşlarımıza burs hizmeti sağlamaya devam ediyoruz. Burs alan öğrencilerimiz İstanbul ve Adıyaman Üniversite okuyan yaklaşık 700 öğrencimize eğitimine katkı sunmak için burs veriyoruz. Burs verme konusuna gelince burs vermek mi zor, almak mı zor ileriki gönlerde bunu kendiniz de göreceksiniz. Vakfa sahiplenmesi hususunda öğrencilerimizden fedakarlık bekliyoruz. İnsan evvela kendilerine yardım etmekle sorumluluk taşıyarak el uzatan bu denli hayır kurumlarına karşı sahip çıkılması gerektiğini arzu ediyoruz. Bundan böyle bütün öğrencilerimizle her zaman iletişim halinde olup hep birlikte vakfımızı hem çok daha güzel bir yere getirmesini sağlayacağız. Hem de toplum açısından yararlı olan projeleri üretip bu projeleri hayata geçirmekle de yükümlü olacağız. Gençlere düşen en büyük görev vakıf hizmetlerinde ve hayır işlerinde her zaman duyarlı olmalarını bekliyoruz. Her birinizin vakıf insanı olmanızı istiyoruz. Nereye gidersek gidelim İnsan unsuru vasfını taşıdığımız sürece başarılı olmaya mahkumuz diyerek toplantıya katılan herkese teşekkür etti" dedi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, ailede olan sadakatinin aynısının vakıf için de geçerli olduğunu söyledi.

Özkartal, "Vakıf olarak bu sezon İstanbul'da 350, Adıyaman'da ise 250 olmak üzere toplam 600 civarında öğrencilerimize burs vereceğiz. Öğrencilerimize tavsiyemiz, vakfı kendi evleri gibi görmeleridir. Kaldı ki biz sizi sadece buraya para vermek için de çağırmıyoruz. Bu kentte sizi seven, önemseyen ve sahip çıkan insanların var olduğunu bilmeniz için çağırıyoruz" diyerek yeni eğitim ve öğretim ders yılında öğrencilere başarılar diledi.

Üniversite öğrencilerden Muzaffer Bayram, Sedat Doğan ve Özlem Güler ise birer selamlama konuşması yaparak vakıf yöneticilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Murat Demirkol Mahmut Göksu Altınşehir Yerel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title