Haberler

Adana Yanıyor

Adana uzun yılların en sıcak gününü yaşıyor.

Adana uzun yılların en sıcak gününü yaşıyor. Termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği hissedilen sıcaklığın 59 dereceye çıktığı kentte vatandaşlar adeta kavruluyor.

Türkiye sıcak hava dalgasının etkisine girerken Adana uzun yılların en sıcak gününde yanıyor. Termometreler 50 derece gösterirken meteorolojinin verilerine göre gölgede sıcaklık 41 derece nemin ise yüzde 50 olduğu, insan vücudunun hissettiği sıcaklık da bugün 59 derece oldu.

Bugün rekor bir sıcaklık yaşayan Adana'da daha önceki yılların en yüksek sıcaklığı 36.6, ortalama sıcaklık ise 34.6 olurken bugün sıcaklık 41 derece olarak ölçüldü. Rekor sıcaklık nedeniyle sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşlarda zor anlar yaşadı.

Sıcakta bunalan vatandaşlar Atatürk Parkı'na gelerek burada dinlenip çeşmede kafasını ve yüzünü yıkayarak serinlemeye çalıştı.

Mersin'den Adana'ya gezmeye gelen Melise Demir, "Hava çok sıcak daha önce böyle sıcak görmedim su içip yüzümüzü yıkayarak serinlemeye çalışıyorum" dedi.

Sıcaktan bunalan gençler ise Adana'da denize ya da havuza gidemedikleri için Seyhan Baraj Gölü'nde serinliyor. Saatlerce güneşin altında göle giren gençler aşırı sıcaktan yanıp kavrulduklarını bu nedenle göle girerek serinlemeyi seçtiklerini belirterek, "Uzun yıllardır böyle sıcaklık görülmedi" diye konuştu.

Hissedilen sıcaklık 59 derece olunca sıcaklık kamera tarafından da kaydedildi. Çatalan Köprüsü'nde aşırı sıcaklar nedeniyle ısı görüntüleri oluştu.

Aşırı sıcaklar insanlar kadar hayvanları da etkiledi. Atık kağıt toplayarak geçimini sağlayan bir kişi aşırı sıcaklarda kendisi kağıt toplarken yanında bulunan köpeği de sıcaktan çok etkilendi. Atık kağıt toplayıcı köpeğini çeşmeye sokarak serinletmeye çalıştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesindeki verilere göre yarın sıcaklık 2-3 derece düşse de Adana'da aşırı nem nedeniyle sıcaklıklar Ağustos sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title