Haberler

Adana'ya Özel Meslek Yüksekokulu

Kız Teknik Öğretim Adana Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde meslek yüksek okulu açılacağı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Plato Meslek Yüksekokulu arasında imzalanan protokolle Kız Teknik Öğretim Adana Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde meslek yüksek okulu açılacağı bildirildi.

Kız Teknik Öğretim Adana Olgunlaşma Enstitüsünden yapılan yazılı açıklamada, imzalanan protokol gereği Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Radyo Televizyon bölümlerinin açılacağı meslek yüksek okulunda uygulamalı eğitimin okul bünyesinde verileceği belirtildi.

Plato Meslek Yüksekokulunun sanat, tasarım ve iletişim alanlarında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla sanatçılar, işadamları ve akademisyenler tarafından kurulduğu ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Plato Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin, bir yandan sanat ve iş dünyasının seçkin temsilcileriyle bir arada olmasını, diğer yandan mesleki yaşantılarında fark yaratmalarını sağlayacak beceri yaklaşım teori ve teknoloji kullanımı yeterliliklerini edinmelerini sağlayacak.

İki yıl eğitim verecek olan meslek yüksekokulu, Adana'daki gençlere eğitim konusunda çağrıda bulunuyor. Örgün eğitimin meslek lisesi öğrencilerine öncelik verecek olan Plato Meslek Yüksekokulu YGS puanıyla öğrenci almakla birlikte, sınavsız geçiş hakkından da yararlandıracak. "

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title