Haberler

Adana'daki Çete Operasyonu

Adana ve Çevre İllerde, Çete Kurdukları İddia Edilen 13'ü Tutuklu 32 Sanık Hakkında, 20 Ayrı Suçtan 5 ile 390 Yıla Kadar Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı

Adana ve çevre illerde, çete kurdukları iddia edilen 13'ü tutuklu 32 sanık hakkında, 20 ayrı suçtan 5 ile 390 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianameye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar sonucu teknik takibe aldığı Mehmet Şirin Kazan (47) liderliğindeki 'Kazanlar' olarak bilinen suç örgütünün, 'nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, tehdit, darp, haksız menfaat temini' gibi suçları işlediklerini tespit etti.

Çetenin, aralarında husumet bulunan ve 'Şirinler' olarak bilinen çete üyelerine karşı silahlı eylem hazırlığı içerisinde olduğu da tespit edilirken, polis, Cumhuriyet Savcılığının izniyle, 19 Mayısta Adana, İstanbul, Uşak ve Diyarbakır'daki 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Mehmet Şirin Kazan ile 3'ü kadın toplam 32 kişi yakalandı. Sanıklardan 13'ü tutuklanırken, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde çeşitli miktarlar yazılı senetler, 4 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 176 fişek ve 2 zırh ile biri plastik 2 cop ele geçirildi.

Müştekilerden şarkıcı Haluk Levent de ifadesinde, yaklaşık 1,5 yıl kadar önce Mehmet Şirin Kazan'dan faizle 50 bin TL borç para aldığını, karşılığında 65 bin TL tutarında senet imzalayıp verdiğini belirtti.

Levent, borcunun bir kısmını taksitler halinde ödediğini, ancak, daha sonra ödeme güçlüğü çekince İstanbul'da eczacılık yapan Sevil Karahülagu'nun borcunu üstlendiğini belirtti.

Sevil Karahülagu ise ifadesinde çete üyelerinin baskı ve tehditlerinden korkarak 140 bin TL tutarında 2 adet çek verdiğini, ancak, bankaya çeklerin kendi rızası dışında elinden çıktığını bildirdiğini ve iş yerini kapatarak yurt dışına kaçtığını kaydetti.

Sanıklar ise suçlamaları kabul etmedi. Mehmet Şirin Kazan ayrıca Mehmet Kavuzlu'nun çalıştırdığı oto galerisine zaman zaman geldiğini, araç alım ve satımlarından komisyon aldığını söyledi.

Olaylarla ilgili 29 kişinin şikayetçi olduğu belirtilen iddianamede, sanıklar hakkında, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üye olma, tefecilik, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, zorla fuhşa teşvik, insan ticareti' suçlarının da aralarında bulunduğu 20 suçtan, 5 ile 390 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

(AYC-MUT-SU) - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title