Haberler

Adana'da Basın Özgürlüğü Anıtı Kaldırıldı

Adana’da, Aziz Nesin ve Oktay Ekşi’nin katılımıyla 24 yıl önce açılışı yapılan Prof. Dr. Turhan Çetin imzalı Basın Özgürlüğü Anıtı, bulunduğu parkın yenileneceği gerekçesiyle heykeltıraşının izni olmadan yıkılarak kaldırıldı.

Adana'da, Aziz Nesin ve Oktay Ekşi'nin katılımıyla 24 yıl önce açılışı yapılan Prof. Dr. Turhan Çetin imzalı Basın Özgürlüğü Anıtı, bulunduğu parkın yenileneceği gerekçesiyle heykeltıraşının izni olmadan yıkılarak kaldırıldı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye personelinin yanlış iş yaptığını ve anıtın yeniden hazırlanıp parka dikileceğini belirterek, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Heykeltıraş Prof. Dr. Turhan Çetin'in traverten mermer üzerine işlediği Basın Özgürlüğü Anıtı'nın açılışı Seyhan ilçesindeki Sanatçılar Parkı'nda yazar Aziz Nesin ve dönemin Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi'nin katılımıyla 24 Temmuz 1991 tarihinde yapıldı.

Yeni Adana gazetesinin sahibi Ahmet Remzi Yüreğir'in de büstünün yer aldığı anıtta 24 yıl boyunca basın mensupları etkinliklerini sürdürdü. Anıt, stadyum yakınlarında olması sebebiyle taraftar gruplarının sprey boyalarının hedefi oldu. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) ve Seyhan Belediyesinin girişimleriyle anıt defalarca boyandı ancak daha çirkin bir görüntü elde edildi.

Park içerisindeki Basın Özgürlüğü Anıtı ve Ahmet Remzi Yüreğir büstü, Seyhan Belediyesi görevlilerince parkın yenilenmesi kapsamında heykeltıraş Prof. Dr. Turhan Çetin ve ÇGC'den izin alınmadan kaldırıldı. Anıtın bir kısmı yıkılırken kalan kısımları Seyhan Belediyesi deposunda saklandı.

ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir ve Genel Sekreter Ömer Üney, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Basın Özgürlüğü Anıtı'nın akıbeti için makamında görüştü. Belediye personelinin yanlış iş yaptığını belirten Karalar, bunu telafi etmek için heykeltıraş ile görüşerek masrafların karşılanması suretiyle tekrar anıtın aynısını yapacaklarını dile getirdi. Karalar, yıkımı gerçekleştiren belediye personeliyle ilgili soruşturma başlattığını söyledi.

Seyhan Belediye Meclisi ve ÇGC üyesi gazeteci Murat Zöhre de uygulamanın yanlış olduğunu ancak kesinlikle art niyet olmadığının altını çizdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zeydan Karalar Aziz Nesin Seyhan Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title