Haberler

ABD'deki Petrol İhracatı Yasağının Kalkması Fiyatları Düşürür"

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülke üzerindeki petrol ihracatı yasağının kalkması durumda petrol fiyatlarının düşeceği tahmininde bulundu.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülke üzerindeki petrol ihracatı yasağının kalkması durumda petrol fiyatlarının düşeceği tahmininde bulundu.

EIA'nın, "ABD Ham Petrol İhracı Üzerindeki Kısıtlamaların Kaldırılmasının Etkileri" adlı raporunda, 2025 yılında petrol fiyatlarının düşük olması durumunda, ABD'nin iç üretimini günlük ortalama 9,5 milyon varile, fiyatların yüksek olması durumunda ise günlük ortalama 13,6 milyon varile kadar çıkarabileceği öngörüsünde bulunuldu.

ABD'nin üretim miktarının günlük ortalama 11,7 milyon varili geçmesi durumunda küresel ölçüt olan brent türü ham petrol ile ABD'nin kullandığı Batı Teksas türü ham petrolü arasındaki fiyat farkının varil başına 10 dolara kadar çıkabileceğinin kaydedildiği EIA raporunda, bu durumda ülkenin petrol üretiminin daha da yükseleceğinin altı çizildi.

Raporda, ABD üzerindeki ham petrol ihracı yasağının kalkması durumunda, ülke üreticilerinin uluslararası piyasada daha yüksek olan brent fiyatı üzerinden satış yapmak için ihracata yöneleceği ifade edilirken, bunun küresel piyasada arz fazlası yaratacağına ve petrol fiyatlarını aşağı çekeceğine işaret edildi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünce (OPEC), 1973 yılında ABD'ye petrol ambargosu uygulanmış, ABD Kongresi de bunun üzerine ham petrol ihracatını yasaklama kararı almıştı.

ABD, 2008'deki kaya petrolü devriminden sonra, günlük ortalama 5 milyon varillik petrol üretimini, 2015'te günlük ortalama 9 milyon varilin üzerine çıkardıktan sonra ABD'li senatörlerin bir kısmı geçen mayıs ayında ham petrol ihracatı üzerindeki yasağın kaldırılması için yasa tasarısı hazırlamıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title