Haberler

ABD, Afganistan'da 49 IŞİD Militanını Öldürdü

Güncelleme:

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde, ülkedeki ABD güçlerine ait insansız hava aracı 49 IŞİD militanını öldürdü.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, önceki gün IŞİD'in Suriye'deki merkezi Rakka kentine yönelik en büyük hava saldırılarından birini gerçekleştirmiş, en az 22 kişi hayatını kaybetmişti.

IŞİD'e bir darbe de Afganistan'da geldi. Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde ülkedeki, ABD güçlerine ait insansız hava aracı saldırılarında 49 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ahmad Ziya Abdulzai, kentin Açin ilçesinde ABD'nin insansız hava aracının iki saldırısında 49 militanın öldüğünü söyledi.

TOPLANTI İÇİN BİR ARAYA GELMİŞLER

Sözcü Abdulzai, "Saldırılar militanların bir toplantı için bir araya geldiği sırada düzenlendi. İlk saldırıda 12 militan, ikinci saldırıda 37 militan öldü. Saldırılar dün öğleden sonra meydana geldi." dedi.

SON İKİ AYDA FAALİYETLERİ ARTMIŞ

Son iki ayda Afganistan'ın doğu bölgesinde IŞİD'in faaliyetlerinin arttığı, örgütün sık sık Taliban ile çatışmaya girdiği belirtiliyor. Afgan hükümeti, IŞİD ile mücadele etmek için planlı çalıştığını ve örgütün ülke için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtmişti.

IŞİD, AFGANİSTAN'DA NE KADAR ETKİN?

IŞİD, Nijerya'dan Pakistan'a kadar birçok ülkedeki İslamcı militanlarla bağlantı kurdu, hatta bazılarının aralarına katılmasıyla, yayıldığı alanı genişletti. Afganistan da, örgütün Irak ve Suriye'den sonra faaliyet gösterdiği ülkelerden biri haline geldi.

IŞİD'in Afganistan-Pakistan koluna Pakistanlı eski Taliban komutanı Hafız Said Han başkanlık ediyor.

Han, Ocak ayında Afganistan ve Pakistan'dan 10 cihatçı komutanla birlikte IŞİD'e biat etti.

'HORASAN VİLAYETİ'

Her iki ülkeyi de kapsayan grup 'Horasan vilayeti' adını aldı.

Afganistan'da ve Pakistan'da çeşitli eylemleri üstlenen grup, 13 Mayıs'ta Karaçi'de bir otobüse Şiileri hedef alan bir saldırı düzenledi.

EN BÜYÜK HAVA SALDIRILARINDAN BİRİ GERÇEKLEŞMİŞTİ

ABD öncülüğündeki koalisyon, önceki gün terör örgütü IŞİD'in Suriye'deki merkezi Rakka kentine yönelik en büyük hava saldırılarından birini gerçekleştirmişti. "Bugüne dek Suriye'de planlanmış en büyük hava saldırıları" olarak nitelendirilen operasyonda, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre en az 22 kişi hayatını kaybetmişti.

KOALİSYON 22 EYLÜL'DEN BU YANA BOMBALIYOR

ABD öncülüğündeki Suudi Arabistan, Ürdün, Katar, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan koalisyon, Suriye'deki IŞİD hedeflerini 22 Eylül 2014'ten bu yana bombalıyor. Bu hava harekâtları örgütün hem Kobani'yi ele geçirmesini önlemede hem de Tel Abyad'ı kaybetmesinde önemli rol oynadı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Afganistan Nangarhar Suriye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (40)

vnly:

Yeri geldi İran vurdu, yeri geldi Suriye vurdu, peşmerge vurdu, en büyük Türkiye vurdu. Hiç kimse başaramadı. Hepsi toplandı İşid''i çıkardı. Allah size nasıl bela verdiyse İşid''e bin katını verecek. Yaşasın KÜRDİSTAN yaşasın H D P. . .

5
15
yanıtYanıtla
DERİN GÖLGE:

KÜLLİYEN YALAN BOMBA YERİNE YARDIM PAKETLERİ ATIYORLAR KAFASINA GÖRE DE ÖLÜ SAYISI VERİYORLAR TÜRKİYEDE DE ÇEKİÇ GÜÇ VARDI ZAMANINDA ONLARDA PKK Yİ AZ BESLEMEDİLER

14
4
yanıtYanıtla
cahil:

imanın şartlarından biri ahirete imandır. bu dünyada öldürün ya ahirette ne yapacaksın ABD.

16
2
yanıtYanıtla
Hah Hah haaaaa:

öyle 49 kişi temizlemekle bu iş bitmez .. bunlara atom bombası atılmalı ..

12
5
yanıtYanıtla
selahaddini kurdi:

Müslümanlar ALLAH yolunda savaşır ölürse şehid olur. Kafirlerde şeytanın yolunda savaşır cehennemlik olurlar. Ne mutlu ALLAH ın yolunda savaşanlara.

10
6
yanıtYanıtla
ddd:

abd istese 24 saatte işidin kökünü kazır. . . ama yapmıyor. . . neden acaba

11
4
yanıtYanıtla
firat dicle:

bu insanlik düsmani olan isidi kim vurursa kim onlari öldürürse Allah onlardan razi olsun bu insan müsvedelerini öldüren Amerikalilarin ellerine saglik bu islami dini düsmanlari is itlileri öldürenler Allah devletlerini daha da yüceltsin daha güclü kilsin Viransehirli

11
4
yanıtYanıtla
Vanlı:

Sağda solda ışıd adı altında insanları öldürmeye devam edin. .

11
4
yanıtYanıtla
türk:

Aman ne kadar ağır darbe imiş öyle ışidin öldürdüğü pkk teröristlerinin haddi hesabı yok

5
8
yanıtYanıtla
gırgırcı:

Abd askerini göndersin çöle de inanayim işitlilerin öldürüldüğüne. hep ayni masallar. Çölü bombalayi bombalayip gidiyorlar. Sok.akeri de görelim abd nin gücünü. Rambolarinizi . Peh peh peh

11
2
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title