Haberler

Aa Kuzey Kafkasya'da Haber Ağını Genişletiyor

AA Genel Müdürü Öztürk, İnguş ve Çeçen basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kuzey Kafkasya özerk cumhuriyetleriyle haber ağının genişletilmesi amacıyla bölgede bulunan Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk, İnguş ve Çeçen özerk cumhuriyetlerinin basın mensuplarıyla görüştü.

İnguşetya ulusal televizyon kanalını ziyaret eden Öztürk, burada, televizyonun Genel Müdürü Madina Patiyeva, Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Şamsudin Bokov ve diğer basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

AA hakkında bilgi veren Öztürk, kurumun 100. yıl vizyonu ve hedeflerini anlattı. Son yıllarda yapılan çalışmalar sayesinde dünyanın en iyi sekiz ajansı arasına girmeyi başardıklarını ve Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika'da rakiplerini geride bırakarak birinci sıraya yükseldiklerini kaydeden Öztürk, "Kuzey Kafkasya bölgesinde kuracağımız haber ağıyla bölgede gücümüzü daha da artırmak ve birinci olmayı hedefliyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı Haber Akademisi hakkında da bilgi veren Öztürk, burada yeni nesil gazeteciler yetiştirdiklerini belirterek "Kafkasya'da bütün cumhuriyetlerde eğitim verilmesi yönünde yoğun talep geldi. Bu ihtiyacı karşılamak için çalışma yapacağız" diye konuştu.

İnguşetya ulusal televizyonunun Genel Müdürü Patiyeva da AA Genel Müdürü Öztürk'ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti:

"Türkiye ve İnguşetya birbirine yakın iki ülke. Türkiye'de çok büyük bir diasporamız var. Anadolu Ajansı'nın bu açılımının hem diasporamız hem de Türkiye ile bağlarımızı geliştireceğinden eminim. AA'nın haber ağının genişletilmesi ve kurumlarımız arasında anlaşmaların sağlanması için işbirliğine hazırız."

Kemal Öztürk, Çeçenistan'da da Basın-Yayın Evi'nde yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ve burada eğitim alan genç gazetecilerle bir araya geldi.

Anadolu Ajansı hakkında bilgi veren Öztürk, Ajansın Kuzey Kafkasya bölgesinden haber üretimindeki eksikliklere de değindi.

Çeçenistan'ın bölgede önemli konuma sahip olduğunu vurgulayan Öztürk, kurulacak haber ağı vasıtasıyla bölgenin dünyaya tanıtılmasını amaçladıklarını söyledi.

Öztürk, bölgedeki basın kuruluşlarıyla yapılacak işbirliğinin içeriğine ilişkin soru üzerine, Türkiye ile ilgili haberlerin doğrudan alınmasını sağlayacaklarını, aynı zamanda Çeçenistan'ın dünya basınına sağlıklı şekilde tanıtılacağını vurguladı.

Bu arada Basın-Yayın Evi Gazetecilik Okulu yetkilileri, yeni nesil gazeteciler yetiştirmek için Anadolu Ajansı ile işbirliği anlaşması imzalamak istediklerini belirttiler.

AA Genel Müdürü Öztürk bölgedeki temasları çerçevesinde pazartesi günü Rusya'ya bağlı Karaçay Çerkes Özerk Cumhuriyeti'nde Başbakan Yardımcısı Djanibek Suyunov, İletişim Bakanı Evgeniy Kratov ve yerel basın yöneticileriyle bir araya gelmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Kemal Öztürk İnguşetya Kafkasya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title